EUROLYGA 2023

Šarūnas Jasikevičius: „Komanda turi žaisti nežiūrėdama į rezultatą“

Šarūnas Jasikevičius džiaugėsi sukurtomis progomis atakuoti.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Šarūnas Jasikevičius džiaugėsi sukurtomis progomis atakuoti.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-11-27 20:14, atnaujinta 2017-04-17 00:03

Po LKL dvikovos tarp Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ abiejų ekipų treneriai turėjo kuo pasidžiaugti: Šarūnas Jasikevičius – pergale bei sukurtomis progomis atakuoti krepšį, o Tomas Pačėsas – žaidėjų kova antroje susitikimo dalyje.

Kaune „Žalgirio“ arenoje, kurioje mačą stebėjo beveik 12 tūkst. aistruolių, 84:68 laimėjo aikštės šeimininkai.

„Visą laiką malonu laimėti prieš stiprų varžovą. Visų pirma norėčiau padėkoti mūsų sirgaliams, kurie tikrai pasiuntė labai aiškią žinią, kiek jiems yra svarbios šios rungtynės. Žaidėjai tikrai žinojo, kokiais tempais yra perkami bilietai. Jie į tokį sirgalių užsivedimą atsakė nuostabia pirma puse, – tikino Š.Jasikevičius. – Trečiame kėlinyje atsipalaidavome, bet tai yra žmogiška. Reikia padirbėti, nes komanda turi žaisti nežiūrint į rezultatą. Esu labai patenkintas rungtynėmis ir vyrų progresu.“

Antras rungtynes prieš „Lietuvos rytą“ ne itin sėkmingai sužaidė Paulius Jankūnas. Per du susitikimus į vilniečių krepšį jis pelnė vos keturis taškus.

„Viskas yra gerai, jei sugebame laimėti prieš tokią stiprią komandą mūsų geriausiam žaidėjui nesužaidus. Jis vis tiek sužais, mes jį žinome“, – auklėtiniu tikėjo Kauno ekipos strategas. Žalgiriečių pranašumą pripažino ir T.Pačėsas. „Lietuvos ryto“ treneris teigė, kad jo ekipa viltis laimėti rungtynes prarado dar pirmoje dalyje.

„Reikia pasveikinti „Žalgirį“ su pelnyta pergale, manau, rungtynes pralaimėjome pirmoje pusėje. Norėčiau savo komandą pagirti už kovą antroje pusėje, bet to neužteko – reikėjo duoti daug daugiau nei kovą. Per daug „Žalgiriui“ leidome pelnyti lengvų taškų iš pakartotų metimų, kas sudarė didelę dalį jų taškų, leidome įsimėtyti jų snaiperiams. Antra pusė buvo nebloga, bet mažos detalės, neišpildytos baudos mus baudžia ne pirmose rungtynėse“, – sakė T.Pačėsas.

Šiose rungtynėse „Lietuvos ryto“ garbę pirmą kartą gynė patyręs įžaidėjas Joshas Akognonas. Per 10 minučių jis pelnė 8 taškus, tačiau spėjo „užsidirbti“ 5 pražangas.

„Manau, jis tikrai mums padėjo. J.Akognono individualios savybės leidžia tikėtis dar geresnio žaidimo. Gaila, kad jis gavo penkias baudas. Su stabiliu metimu, geru driblingu, geru prasiveržimu šis žaidėjas gali būti mums produktyvus“, – vylėsi T.Pačėsas.

Kitą savaitę „Lietuvos rytas“ Europos taurės turnyre žais itin svarbias rungtynes su Bilbao „Basket“, o „Žalgirio“ Eurolygoje lauks Belgrado „Crvena Zvezda“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.