EUROLYGA 2023

Po saldaus revanšo Tomas Pačėsas nebuvo patenkintas dėjimų šou

„Kartais per daug norėjome pamaloninti sirgalius. Tie dalykai mums galėjo skaudžiai atsiliepti“, – po itin svarbios „Lietuvos ryto“ pergalės prieš Bilbao „Retabet“ ekipą kiek kritikos pažėrė Tomas Pačėsas.

D.Umbraso nuotr.
D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Laura Ivaškaitė

Nov 30, 2016, 9:27 PM, atnaujinta Feb 10, 2018, 1:31 AM

Trečiadienį namų arenoje rezultatu 83:71 nugalėjusiems vilniečiams tai buvo vienos iš lemiamų Europos taurės rungtynių. Teigiamas rezultatas smarkiai pagerino ekipos šansus patekti į kitą etapą.

Pergalė buvo ypač saldi ir dėl to, jog Vilniaus komanda spalio mėnesį vykusią kovą su „Retabet“ po atkaklios kovos pralaimėjo 4 taškų skirtumu, tad šįkart revanšas buvo principinė užduotis.

Pirmajį kėlinį agresyviai žaidę ir gynyboje stabiliai atrodę vilniečiai antrajame ketvirtyje kiek atleido spaudimą ir leido varžovams juos prisivyti, tačiau į rūbinę išėjo turėdami 7 taškų pranašumą.

Antroje rungtynių pusėje“Lietuvos rytas“ kiek įklimpo varžovų gynyboje, tačiau užtikrintas Davido Logano žaidimas ir įspūdingi dėjimai varžovams vilčių nepaliko bei atvedė Vilniaus ekipą į pergalę.

„Norėčiau pasveikinti komandą, mes nuo pirmų sekundžių primetėme savo tempą. Žaidėme tikslingai, laikėmės disciplinos. Turėjome persvarą po krepšiu, atkovojome kamuolius. Pergalė yra didelis žingsnis į priekį tiek žaidimo, tiek turnyro lentelės pozicijos prasme“, – kalbėjo T. Pačėsas.

Vilniečių gretose D. Loganas buvo rezultatyviausias – surinko 23 taškus, o Artūras Gudaitis pasižymėjo dvigubu dviženkliu ir pelnė 11 taškų bei atkovojo net 16 kamuolių, o savo pasirodymą vainikavo įspūdingu dėjimu.

Tačiau strategui tai didelio įspūdžio nepaliko.

„Žaidime kiek neramina nereikalingos klaidos. Kartais per daug norėjome pamaloninti sirgalius. Tie dalykai mums galėjo skaudžiai atsiliepti, nes žaidžiant prieš tokią komandą tai yra labai pavojinga“, – sakė jis.

Tuo tarpu Bilbao ekipos strategas Carlosas Duranas po rungtynių nedaugžodžiavo.

„Pirmiausia, sveikinu Lietuvos ekipą, jie žaidė žymiai geriau. Nuo pirmojo kėlinio jie buvo geresni, prisidėjo ir tai, kad Artūras Jomantas laimėjo savo mikrodvikovą.

Paskutiniame kėlinyje mano komanda kovojo, bet jau per vėlu“ , – po skaudaus pralaimėjimo teigė „Retabet“ strategas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: ar turite už ką balsuoti, ponia Seimo pirmininke?