EUROLYGA 2023

NBA apynasris žvaigždėms: kodėl Stephenui Curry palikti „Warriors“ bus skausminga?

Stipriausia JAV krepšinio lyga NBA įsivedė naują žaidėjų apmokėjimo susitarimą, kuris visiškai keičia laisvųjų agentų finansinę situaciją. Tai reiškia, jog tokių milžiniškos vertės perėjimų, kaip Kevino Durnato persikėlimas iš „Oklahoma City Thunder“ į „Golden State Warriors“ ekipą, greičiausiai nebeišvysime.

S.Curry.<br>AFP/ „Scanpix“
S.Curry.<br>AFP/ „Scanpix“
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 10, 2017, 5:11 PM, atnaujinta Apr 12, 2017, 10:57 AM

Pagal naująsias sąlygas, krepšininkai, atitinkantys tam tikrus kriterijus (pvz., gavę naudingiausio žaidėjo – MVP titulą), vis dar bus tinkami pretenduoti į išskirtines sutartis: ši taisyklė NBA galioja jau nuo praėjusių metų. Tačiau tikimasi, kad dabar žaidėjai patys turėtų būti labiau suinteresuoti likti savo senuose klubuose.

Taisyklės skelbia, kad megažaidėjai gali pasirašyti sutartis, prilyginamas 35 procentams viso atlyginimų krepšelio, bet jie turės įsipareigoti atnaujinti sutartį su savo dabartine ekipa. Šis pasiūlymas kristų iki 30 procentų, jei jie pereitų į naują klubą.

Kalbant paprasčiau, jei kito sezono atlyginimų krepšelis siektų 102 milijonus eurų, superžvaigždei Stephenui Curry tektų rinktis tarp 35,7 milijono dolerių pirmųjų metų algos ir sutarties atnaujinimo bei 30,6 milijono pereinant į naują komandą.

Tokie pokyčiai išties reikšmingi, nes anksčiau finansine prasme skirtumas tarp sutarties atnaujinimo ar klubo pakeitimo buvo nedidelis.

Liekantys savo ekipoje krepšininkai galėtų pasirašyti sutartis ilgesniam laikui, o skirtumą kompensuoti būsimoje sutartyje. Taip pat klubo nekeičiantys žaidėjai dažniausiai gauna šiek tiek didesnį algos pakėlimą.

Žinoma, visos subtilybės priklauso ir nuo valstijos, mat kelių milijonų trūkumą galima nesunkiai kompensuoti tiesiog žaidžiant mažesnių mokesčių reikalaujančioje valstijoje.

Vis dėlto po pakeitimų galima neabejoti, jog S.Curry ir kitos žvaigždės artimiausiu metu „Warriors“ tikrai nepaliks.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.