EUROLYGA 2023

Nesėkmių liūnas ir toliau skandina „Neptūną“ – Čempionų lygoje gavo trečią antausį iš eilės

„Neptūno“ ir PAOK dvikova<br>fibaeurope.com
„Neptūno“ ir PAOK dvikova<br>fibaeurope.com
„Neptūno“ ir PAOK dvikova<br>fibaeurope.com
„Neptūno“ ir PAOK dvikova<br>fibaeurope.com
„Neptūno“ ir PAOK dvikova<br>fibaeurope.com
„Neptūno“ ir PAOK dvikova<br>fibaeurope.com
„Neptūno“ ir PAOK dvikova<br>fibaeurope.com
„Neptūno“ ir PAOK dvikova<br>fibaeurope.com
„Neptūno“ ir PAOK dvikova<br>fibaeurope.com
„Neptūno“ ir PAOK dvikova<br>fibaeurope.com
„Neptūno“ ir PAOK dvikova<br>fibaeurope.com
„Neptūno“ ir PAOK dvikova<br>fibaeurope.com
„Neptūno“ ir PAOK dvikova<br>fibaeurope.com
„Neptūno“ ir PAOK dvikova<br>fibaeurope.com
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Jan 10, 2017, 6:35 PM, atnaujinta Apr 12, 2017, 10:57 AM

Šaltoje ir beveik tuščioje Salonikų „Sports arena“ krepšinio salėje antradienį be vargo galima buvo girdėti žaidžiančių krepšininkų komentarus ir sportinių batelių čežėjimą – šalčio sukaustytame Graikijos mieste antradienį buvo žaidžiamos eilinės 12-ojo FIBA Čempionų lygos turo akistata, o C grupėje santykius aiškinosi vietos PAOK ir Dainiaus Adomaičio vedamas Klaipėdos „Neptūnas“. Lietuvos ekipa ir toliau negali išlįsti iš nesėkmių duobės turnyre – klaipėdiečiai pralaimėjo trečiąją dvikovą iš eilės, o PAOK nurungė  svečius 82:73 (18:18, 26:17, 18:12, 20:26). Šis pralaimėjimas ne tik itin sukomplikavo Lietuvos klubo galimybes grupėje užimti pirmąją vietą ir nežaisti pirmojo rato atkrintamųjų kovų, tačiau ir kelia rimtų baimių dėl turimos antrosios vietos. Su Klaipėdos klubu pergalėmis susilygino Vokietijos „EWE Baskets“ klubas. 

Šeimininkai atsiravanšavo lietuviams už pralaimėjimą Klaipėdoje – pirmajame FIBA Čempionų lygos turnyro rate 2016 metų lapkričio 16 dieną Klaipėdoje „Neptūnas“ PAOK ekipą įveikė 68:63. 

Daugiau kaip 15 pirmųjų minučių penktoji šiuo metu Lietuvos krepšinio lygos ekipa bandė diktuoti savo sąlygas penktąją poziciją Graikijos pirmenybėse užimančiai PAOK komandai, tačiau šeimininkai antro kėlinio pabaigoje surengė spurtą 10:2 ir pabėgo 44:45. D.Adomaičio ekipą iš proto varė itin sėkmingai kovojęs T.McFaddenas, kuris įmetė visus 4 tritaškius, o savo klubui pelnė 22 taškus.

Po didžiosios pertraukos vaizdas mažai keitėsi – šeimininkai siekė išlaikyti dviženklę persvarą ir priešpaskutinę kėlinio minutę jie įgijo didžiausią persvarą – 60:45. „Neptūnas“ siekė žūtbūt sumažinti atsilikimą, tačiau bergždžiai.

Lemiamo ketvirčio 3 min. „Neptūnas“ pakilo lemiamam šturmui ir sugebėjo ištirpdyti skirtumą iki 56:62. Maža to – likus kovoti 2 min. svečiai priartėjo iki vieno tolimo metimo  - 66:69.

Paskutinę minutę po T.McFaddeno baudos metimų PAOK vėl įgijo 4 taškų persvarą – 72:68 ir lyg tyčia puolime „Neptūno“ legionierius J.Grantas sužingsniavo, o tas pats T.McFaddenas už tai lietuvius nubaudė tritaškiu. Likus kovoti 36 sekundes šeimininkai nutolo 75:68.

PAOK: Taddusas McFaddenas 31 (5/8 trit., 6 atk. kam.), Linos Chrysikopoulosas, Antonis Koniaris ir Jordanas Sibertas po 9.

„Neptūnas“: Larry Drew 31 (7/10 dvit., 5/13 trit., 6 rez. perd., 5 atk. kam.), Omari Johnsonas 15 (3/8 trit., 12 atk. kam.), Laurynas Beliauskas 9 (3/4 trit.).

„Mūsų didžiausia klaida buvo antrasis kėlinys. 14–15 minučių žaidėme taip, kaip buvome suplanavę ir kaip ruošiamės, tačiau vėliau mes praradome koncentraciją ir neradome žaidėjo, kuris galėtų sustabdyti PAOK komandos žaidėją Thaddusą McFaddeną. Mes žinojome jo galimybes, tam ruošiamės, stebėjome video įrašus. Visi žinojome, kad T.McFaddenas yra geras žaidėjas, galintis ir pataikantis į krepšį. Privalėjome aktyviau ir drąsiau gintis. Leidome varžovams pelnyti per daug lengvų taškų. Kai tik turėjome galimybių perlaužti rungtynių eigą į savo pusę, tuoj pat pasipylė klaidos. Apmaudu. Taip nutinka jau ne pirmose rungtynėse. Trūksta labai nedaug, bet viską lemia smulkios detalės, kurių mes neįvykdome ir paskui skaudžiai kenčiame, pralaimėdami rungtynes“, – kalbėjo D.Adomaitis.

Pralaimėjimas PAOK klaipėdiečiams buvo šeštasis paeiliui, įskaitant FIBA Čempionų lygos ir Lietuvos krepšinio lygos („Tete-a-Tete Casino“ LKL) varžybas.

Dėl traumų „Neptūnui“ šiose rungtynėse padėti negalėjo Martynas Mažeika, Arvydas Šikšnius ir Arnas Butkevičius. Jie liko Klaipėdoje.

„Mums reikia pergalės, kad vėl susigrąžintume pasitikėjimą savo jėgomis. Analizavome žaidimą, žiūrėdami ne tik savo blogus momentus, bet ir gerus epizodus. Taip pat vyko ir individualūs pokalbiai, ir pokalbiai su klubo vadovybe, valdybos nariais,“, – apie situaciją komandoje prieš dvikovą su PAOK kalbėjo Klaipėdos komandos treneris D.Adomaitis.

„Neptūnas“ po galingos pradžios turnyre, kai buvo iškovotos 8 pergalės per 9 mačus, po to pateko į nesėkmių ruožą – pralaimėta ne tik antradienio varžovams PAOK, bet ir prieš tai vokiečių „EWE Baskets“ 69:73 ir Liono ASVEL 64:68.

„Neptūnas“ FIBA Čempionų lygos turnyro C grupėje dabar su 8 pergalėmis ir 4 pralaimėjimais jau yra trečias, nors turi tiek pat įskaitinių taškų kaip ir „EWE Baskets“, PAOK su 6 pergalėmis ir 6 pralaimėjimais turnyro lentelėje žengia penktas.

PAOK ekipa turi gilias krepšinio tradicijas: buvo įkurta 1928 metais. Per tą laikotarpį ji iškovojo daugybę titulų: ne kartą tapo Graikijos čempione ir Graikijos taurės laimėtoja. Salonikų PAOK aukso amžius buvo maždaug prieš du su puse dešimtmečio.

1991 m. ši komanda laimėjo Saportos taurę, 1992 m. – Graikijos čempionatą, 1994 m. – Koračo taurę. Be to, 1993 m. PAOK užėmė trečiąją vietą Eurolygoje.

Antradienio FIBA Čempionų lygos mačai:

A grupė

Domžalų „Helios“ – Naharijos „Ironi“ 60:69.

Salonikų „Aris“ – Nimburko ČEZ, trečiadienį.

„Monaco“ – Bandirmos „Banvit“, trečiadienį

Frankfurto „Skyliners“ – Orhuso „Bakken Bears“, trečiadienį.

B grupė

Južno „Chimik“ – „Oradea“ 78:49.

Venecijos „Umana“ – Joensaus „Kataja“ 78:68.

Saratovo „Avtodor“ – Rišono „Maccabi“, trečiadienį.

Le Mano „Sarthe“ – Izmyro „Karsiyaka“, trečiadienį.

C grupė (žaidžia Klaipėdos „Neptūnas“)

Salonikų PAOK – Klaipėdos „Neptūnas“ 82:73.

„Ventspils“ – Liono-Vilerbano ASVEL 77:72.

Oldenburgo „EWE Baskets“ – Ušako „Muratbey“ 106:77.

Radomo „Rosa“ – Varezės „OpenjobMetis“ 61:74

D grupė (žaidžia Utenos „Juventus“)

Avelino „Sidigas“ – Baro „Mornar“, trečiadienį.

Zagrebo „Cibona“ – Utenos „Juventus“, trečiadienį.

„Tenerife“ – Ostendės „Telindus“, trečiadienį

Belgrado „Mega“ – Strasbūro SIG, trečiadienį

E grupė

Atėnų AEK – Liudvigsburgo „Riesen“ 82:72.

Šarlerua „Spirou“ – Belgrado „Partizan“ 63:65.

Solnoko „Olaj“ – Zeliona Guros „Stelmet“, trečiadienį.

Stambulo „Besiktas“ – Sasario „Banco di Sardegna“, trečiadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.