EUROLYGA 2023

Ispanijoje tarp lietuvių išsiskiria Martynas Gecevičius

Praėjusį savaitgalį Ispanijos krepšinio lygoje baigėsi pirmasis ratas. Reguliariajam sezonui pasiekus pusiaukelę paaiškėjo aštuonios komandos, kurios vasario 16-19 dienomis Vitorijoje kovos dėl Karaliaus taurės.

M. Gecevičius<br>V. Balkūno nuotr.
M. Gecevičius<br>V. Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V. Eidvilas

Jan 17, 2017, 1:27 PM, atnaujinta Apr 12, 2017, 1:30 AM

Nors Ispanijoje rungtyniauja nemažas būrys lietuvių, dalyvauti taurės turnyre galės vos trys mūsų tautiečiai. Kitų Lietuvos krepšininkų komandos liko antroje lentelės pusėje ir vasario viduryje tik iš šalies stebės, kaip geriausieji kovoja dėl antrojo pagal svarbą šalies trofėjaus.

Rikiuotės priekyje – „Real“

Po pirmojo rato ACB lygoje pirmauja Madrido „Real“ komanda, su kuria trečiojo iš eilės čempiono vardo siekia Jonas Mačiulis. „Baltieji“ per pusę sezono laimėjo 13 iš 16 rungtynių.

Vieną mačą dėl nedidelės traumos praleidęs J.Mačiulis pirmajame rate žaidė 15 rungtynių, per kurias įmesdavo vidutiniškai 4,4 taško. Įdomu, kad lietuvio vidurkis Eurolygoje yra gerokai solidesnis – tarptautiniame turnyre jis pelno 7,6 taško.

Iškart už „Real“ nugaros rikiuojasi net trys komandos, iškovojusios po 12 pergalių. Tai – didžioji šio sezono išsišokėlė Lagunos „Iberostar“ su Mariumi Grigoniu, tradiciškai pirmajame rate gerai žaidžianti „Valencia“ ir „Barcelona“.

Nuo čempionato pradžios stebinti nesiliaujanti ir istorines aukštumas užkariaujanti „Iberostar“ į taurės turnyrą pateko vos antrąjį kartą. Rudens pabaigoje kelis mačus dėl traumos praleidęs M.Grigonis prie Lagunos komandos sėkmės prisideda pelnydamas vidutiniškai 7,9 taško (per 11 rungtynių).

Viršutinėje lentelės pusėje taip pat yra 11 pergalių iškovojusi ir nuo lyderių visai nedaug atsiliekanti Vitorijos „Baskonia“, kurios aprangą vilki Tadas Sedekerskis.

19-metis puolėjas Ispanijos lygoje rungtyniauja mažiausiai tarp lietuvių, o gruodį apskritai buvo kelioms savaitėms palikęs komandą, nes su Lietuvos vaikinų rinktine kovojo Europos čempionate. T.Sedekerskis pirmajame rate žaidė 8 rungtynes ir per jas įmesdavo 2,9 taško.

Įvyks lietuvių dvikova

Pirmadienį ištraukti Karaliaus taurės burtai lėmė, kad dvi lietuvių komandos susitiks jau ketvirtfinalyje. Pirmąją turnyro dieną dėl kelialapio į pusfinalį susigrums „Iberostar“ ir „Baskonia“.

Pernai taurę iškovojęs „Real“ ketvirtfinalyje žais su Andoros „MoraBanc“ komanda, kuri į taurės turnyrą pateko pirmą kartą nuo 1995 metų.

Kitose dvejose ketvirtfinalio rungtynėse kovos „Valencia“ – Las Palmaso „Herbalife“ ir „Barcelona“ – Malagos „Unicaja“.

Beje, pernai turnyro finale „Real“ nugalėjo „Herbalife“ komandą 85:81.

Geriausiai žaidžia M.Gecevičius

Kitos komandos, kuriose žaidžia lietuviai, po pirmojo ACB lygos rato liko antroje lentelės pusėje. Saragoso „Tecnyconta“ su Martynu Gercevičiumi ir Adu Juškevičiumi užima 12-ąją vietą (6 pergalės), Mursijos UCAM su Martynu Pociumi – 13-ąją (5 pergalės), Kompostelos Santjago „Rio Natura“ su Eimantu Bendžiumi, Deividu Dulkiu ir Osvaldu Matulioniu – priešpaskutinę 16-ąją (4 pergalės).

Geriausiai tarp lietuvių kol kas žaidžia M.Gecevičius. Jis pelno 12,8 taško ir lygos rezultatyviausių krepšininkų sąraše užima 14-ąją vietą. Sezonui įsibėgėjus į Saragosą atvykęs A.Juškevičius įmeta 7,2 taško.

Solidžiu pastiprinimu Santjago komandai tapo irgi ne nuo čempionato pradžios joje rungtyniaujantis D.Dulkys. Jo vidurkis – 11,2 taško. E.Bendžius pelno 7,6 taško, nuo gruodžio vidurio dėl dešimės pėdos traumos nežaidžiantis O.Matulionis – 2,4 taško.

E.Bendžius lygoje užima aštuntąją vietą pagal baudos metimų taiklumą (92,6 proc.). M.Pociaus vidurkis yra 6 taškai.

Sezono pradžioje ACB lygoje žaidė dar vienas lietuvis Šarūnas Vasiliauskas. Tačiau gruodžio viduryje 5,3 taško pelnydavęs gynėjas iš vieno autsaiderių Badalonos „Joventut“ klubo išvyko į Turkijos lygą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.