EUROLYGA 2023

Donato Motiejūno karjeros „Pelicans“ pradžia – kelianti nerimą

Su Naujojo Orleano „Pelicans“ ekipa sutartį pasirašęs Donatas Motiejūnas džiaugėsi, kad pagaliau vėl gali žaisti krepšinį, bet lietuvio pasirodymo žaidimu vadinti kol kas negalima.

D.Motiejūno žaidimo laikas vis mažėja.<br>AFP/Scanpix nuotr.
D.Motiejūno žaidimo laikas vis mažėja.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

krepsinis.net

Jan 19, 2017, 12:17 PM, atnaujinta Apr 11, 2017, 10:14 PM

Debiutiniame susitikime lietuvis ant parketo praleido 20 minučių ir pelnė 11 taškų. Prie to pridėjo 5 atkovotus kamuolius bei 4 rezultatyvius perdavimus. Viskas, kas įvyko toliau, – tik blogyn.

26-erių mūsiškis mače su Niujorko „Knicks“ gavo pasireikšti 16 minučių, o kitoje dvikovoje su Bruklino „Nets“ – 19 minučių. Tačiau D-Mo žaidimas buvo toks, kad komentatoriai net juokavo, kad jis žaidžia lyg palaikydamas „Nets“, kurioje būtų atsidūręs, jeigu ne Hjustono „Rockets“ įsikišimas.

Statistika atrodo liūdnai – per debiutinį mačą 11 taškų, o per kitus penkis kartu sudėjus – vos 8. Alvinas Gentry toliau karpo D.Motiejūno žaidimo laiką: 7, 8 ir 3 minutės praėjusią naktį.

Įdomu tai, kad net susitikime su Indianos „Pacers“ traumą patyrus Anthony Davisui lietuvis negavo pasireikšti – visas likusias minutes „suvalgo“ Terrence‘as Jonesas.

Susitikime su Orlando „Magic“ D.Motiejūnas galbūt nebūtų apskritai pakilęs nuo suolo, bet treneris išleido naujoką likus žaisti 3 minutes ir 26 sekundes, nes „Pelicans“ jau triuškino Orlando „Magic“ (114:86), o tokiais atvejais NBA žaidžiamos vadinamosios „šiukšlių minutės“, kurias ant parketo praleidžia atsarginiai arba apskritai tik epizodiškai rungtyniaujantys vyrukai.

Pražangą išprovokavęs D.Motiejūnas pataikė 2 baudas iš 3, sugriebė kamuolį, bet jo „plius/minus“ rodiklis buvo minus 8. Tokį pat užfiksavo kartu su lietuviu į aikštelę paskutinėms minutėms žengęs Timas Frazieris.

„Pelicans“ sirgalių puslapyje esančiose diskusijose apie D.Motiejūną daug nekalbama. Keli aistruoliai pastebi, kad lietuvis yra prastos sportinės formos, todėl ir negauna pakankamai žaidimo laiko.

Sirgaliai „Twitter“ socialiniame tinkle nusivylę matydami D-Mo ant suolo, o kai kas jau skuba ir „nurašyti“ šį „Pelicans“ pirkinį. Kaip bebūtų, D.Motiejūno karjeros startas „Pelicans“ gretose nėra toks, kokio tikėjosi gerbėjai ir jis pats.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.