EUROLYGA 2023

Europos taurė: Lietuvos klubai pusės darbo dar nepadarė

Abu krepšinio Europos taurės turnyre dalyvaujantys Lietuvos klubai „Top 16“ etapo pirmajame rate pusės darbo nepadarė ir per kitus tris turus privalės gerokai pasistengti, kad iškovotų kelialapius į atkrintamąsias varžybas. Ir Vilniaus „Lietuvos rytas“, ir Panevėžio „Lietkabelis“ per trejas rungtynes iškovojo tik po vieną pergalę.

Lietuvos klubams būtinos pergalės.<br>D.Umbraso ir G.Bitvinsko nuotr.
Lietuvos klubams būtinos pergalės.<br>D.Umbraso ir G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V. Eidvilas

2017-01-19 12:05, atnaujinta 2017-04-11 22:14

Tiesa, antrajame rate abi mūsų šalies komandos dažniau pasirodys savo žiūrovams – ir „Lietuvos rytas“, ir „Lietkabelis“ po dvejas iš trejų likusių rungtynių žais namie.

Triuškinimai. Šią savaitę „Top 16“ etapo trečiajame ture abejos rungtynės, kuriose žaidė Lietuvos klubai, baigėsi triuškinimais. „Lietuvos rytas“ išvykoje nugalėjo „Nižnij Novgorod“ komandą 97:63 ir nutraukė dar pirmajame etape prasidėjusią keturių pralaimėjimų seriją, o „Lietkabelis“ taip pat varžovų aikštėje nusileido Miuncheno „Bayern“ ekipai 69:85.

Vilniečiai tik pirmajame kėlinyje turėjo nedidelių problemų, bet jau antrajame ketvirtyje pradėjo tolti, o po didžiosios pertraukos žaidė vos ne į vieną krepšį. Net susikrovęs solidžią persvarą „Lietuvos rytas“ neatleido gniaužtų ir nepamiršo, kad nedidelėje keturių komandų grupėje kiekvienas taiklus metimas gali būti labai brangus, jei reikės skaičiuoti įmestų ir praleistų taškų skirtumą.

Panevėžiečius ištiko visiškai priešinga dalia. „Lietkabelis“ nė sykio nepirmavo, jau pirmajame kėlinyje atsiliko dviženkliu skirtumu ir jokių argumentų varžovams nepateikė.

Kitą savaitę. Kitame ture „Lietuvos rytas“ ir „Lietkabelis“ susitiks su tais pačiais varžovais – Žemutinio Naugardo ir Miuncheno ekipos viešės Lietuvoje. Abejos rungtynės vyks trečiadienį (sausio 25 d.).

Naudingiausias. Naudingiausiu turo žaidėju pripažintas „Lietuvos ryto“ lyderis Davidas Loganas. 34 metų amerikietis per rungtynes su „Nižnij Novgorod“ žaidė 33 min., pelnė 30 taškų (6/7 dvitaškių, 5/10 tritaškių, 3/3 baudų), atliko 6 rezultatyvius perdavimus, atkovojo ir perėmė po 3 kamuolius ir surinko 38 naudingumo balus.

Beveik visose rungtynėse varžovams daug bėdų pridarantis D.Loganas Europos taurės turnyre užima trečiąją vietą pagal naudingumo balus (vid. 20,5), ketvirtąją – pagal rezultatyvumą (18,3 tšk.) ir penktąją – pagal rezultatyvius perdavimus (5,8).

Tarp asmeninės statistikos lyderių patenka dar trys vilniečiai. Drew Gordonas pirmauja pagal atkovotus kamuolius (9,5), šiuo metu dėl traumos nežaidžiantis Artūras Gudaitis pirmauja pagal blokuotus metimus (2), užima antrąją vietą pagal atkovotus kamuolius (8,3) ir penktąją – pagal naudingumo balus (19,6), Artūras Jomantas yra penktas pagal dvitaškių taiklumą (71 proc.).

„Lietkabelio“ puolėjas Kšištofas Lavrinovičius pirmauja pagal tritaškių taiklumą (55,9 proc.). Lyderiai ir autsaideriai. „Top 16“ etapo pirmajame rate visas rungtynes laimėjo trys komandos. Po tris pergales iškovojo Krasnodaro „Lokomotiv“ (E grupė), „Bayern“ (F grupė) ir „Valencia“ (H grupė). Tik G grupėje neliko nepralaimėjusių ekipų, o pirmąją vietą dalijasi po dvi pergales turintys Sankt Peterburgo „Zenit“ ir Jeruzalės „Hapoel“.

Per tris antrojo etapo turus nė sykio laimėti nepavyko Ulmo „ratiopharm“ (F grupė) ir Zagrebo „Cedevita“ (H grupė) krepšininkams.

Legionierius. Vienintelis užsienio klubui atstovaujantis lietuvis Martynas Pocius su Mursijos UCAM iškovojo vieną pergalę.

UCAM pirmajame ture namie nugalėjo Fuenlabrados „Montakit“ komandą, bet paskui išvykose nusileido „Lokomotiv“ ir Las Palmaso „Herbalife“ ekipoms.

M.Pociaus indėlis yra labai kuklus. Lietuvis „Top 16“ etape pelno vidutiniškai vos 2 taškus. Jo sezono vidurkis irgi yra labai mažas – 3,3 taško.

Savaitės lietuviai

Rokas Giedraitis („Lietuvos rytas“). Sezono pradžioje neretai nuvildavęs R.Giedraitis antrajame etape tapo vienu svarbiausių „Lietuvos ryto“ puolimo ginklų. Žemutiniame Naugarde puolėjas varė varžovus į neviltį tolimais metimais ir per 24 min. pelnė 16 taškų (0/3 dvitaškių, 5/7 tritaškių, 1/2 baudų). R.Giedraitis pakartojo asmeninį rekordą Europos taurės turnyre. Beje, pirmajame etape jis pelnydavo 7,9 taško, „Top 16“ etape įmeta 12,7 taško.

Laimonas Kisielius („Lietuvos rytas“). „Lietuvos ryto“ naujokas nepasižymi stulbinamu rezultatyvumu, bet treneriui Tomui Pačėsui turi patikti tai, kad L.Kisielius prideda komandai stabilumo ir sustiprina žaidimo saitus. Antradienį L.Kisielius per 30 min. pelnė 6 taškus (3/3 dvitaškių, 0/3 tritaškių), atkovojo 6 kamuolius ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus.

Kšištofas Lavrinovičius („Lietkabelis“). Nors K.Lavrinovičius, kaip ir visa Panevėžio komanda, trečiadienį nežaidė gerai, jo taškai bent jau neleido varžovams laimėti triuškinamu skirtumu. K.Lavrinovičius žaidė 24,5 min. ir pelnė 11 taškų (2/6 dvitaškių, 2/6 tritaškių, 1/2 baudų).

Savaitės nusivylimas

Mindaugas Lukauskis („Lietkabelis“). Europos taurės turnyre galioja savotiška nerašyta taisyklė – jei M.Lukauskis žaidžia gerai, „Lietkabelis“ laimi. Bet jei veteranui rungtynės klostosi prastai, Panevėžio komanda yra pasmerkta. Miunchene M.Lukauskis nežaidė gerai ir vos per 16,5 min. gavo penkias pražangas. Prieš palikdamas aikštę jis spėjo pelnyti 5 taškus (1/2 dvitaškių, 1/1 tritaškio, 0/2 baudų).

Europos taurė. „Top 16“ etapo 3-asis turas.

E grupė. Las Palmaso „Herbalife“ – Mursijos UCAM (M.Pocius 4) 94:85, Krasnodaro „Lokomotiv“ – Fuenlabrados „Montakit“ 86:61.

Rikiuotė: 1. „Lokomotiv“ – 3 ir 0, 2. UCAM – 1 ir 2, 3. „Herbalife“ – 1 ir 2, 4. „Montakit“ – 1 ir 2.

F grupė. Miuncheno „Bayern“ – Panevėžio „Lietkabelis“ 85:69 (N.Johnsonas 17/B.Madgenas 17, K.Lavrinovičius 11), Ulmo „ratiopharm“ – „Chimki“ 90:95.

Rikiuotė: 1. „Bayern“ – 3 ir 0, 2. „Chimki“ – 2 ir 1, 3. „Lietkabelis“ – 1 ir 2, 4. „ratiopharm“ – 0 ir 3.

G grupė. „Nižnij Novgorod“ – Vilniaus „Lietuvos rytas“ 63:97 (P.Gubanovas 13/D.Loganas 30, R.Giedraitis 16, C.Fisheris 11), Sankt Peterburgo „Zenit“ – Jeruzalės „Hapoel“ 101:81.

Rikiuotė: 1. „Zenit“ – 2 ir 1, 2. „Hapoel“ – 2 ir 1, 3. „Lietuvos rytas“ – 1 ir 2, 4. „Nižnij Novgorod“ – 1 ir 2.

H grupė. Berlyno ALBA – Zagrebo „Cedevita“ 93:76, Malagos „Unicaja“ – „Valencia“ 70:78.

Rikiuotė: 1. „Valencia“ – 3 ir 0, 2. „Unicaja“ – 2 ir 1, 3. ALBA – 1 ir 2, 4. „Cedevita“ – 0 ir 3.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.