EUROLYGA 2023

Garsus NBA treneris suabejojo Donaldo Trumpo branda ir emociniu intelektu

Greggas Popovichius nėra naujojo JAV prezidento Donaldo Trumpo gerbėju. 67 metų strategas apie tai prabilo dar per D.Trumpo rinkimų kampaniją, kuomet rimtai kritikavo milijardierių ir skatino už jį nebalsuoti.

G.Popovichius (dešinėje) ne pirmą kartą kritikavo D.Trumpą.<br>lrytas.lt montažas
G.Popovichius (dešinėje) ne pirmą kartą kritikavo D.Trumpą.<br>lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 22, 2017, 12:34 PM, atnaujinta Apr 11, 2017, 5:20 PM

San Antonio Spurs“ vairininkas nuomonės apie D.Trumpą nepakeitė ir šiam tapus JAV prezidentu. G.Popovichius kad paaiškėjus rinkimų rezultatams, jį „ėmė pykinti.“

O po savaitgalio rungtynių G.Popovichius gyrė moteris, kurios Amerikoje rengė mitingus, siekdamos priminti, kad D.Trumpas apie moterų teises yra pasisakęs labai kontraversiškai.

„Mitingas – nuostabus. Žinutė – labai svarbi. Eitynėse dalyvauti galėjo daugybė grupių. Kažkas per televiziją klausė: „Kokia ta žinutė?“ Bet ji – savaime aiški. Mūsų prezidentas atėjo su žemiausiu reitingu per visą istoriją. Yra daugybė žmonių, kurie netiki jo vaidyba“, – kalbėjo G.Popovichius.

Tačiau tai nebuvo aštriausi jo žodžiai.

„Aš norėčiau, kad jis būtų pakankamai brandus, kad galėtų daryti tai, ką gali, o ne tiesiog sakytų: „Aš įtrauksiu visus.“ Jis gali kalbėtis su žmonių grupėmis, iš kurių per savo kampaniją tyčiojosi ir žemino. Tu tiesiog negali tikėti tuo, ką jis sako. Negali, – kalbėjo G.Popovichius ir prisiminė D.Trumpo inauguraciją. – Užuot pagerbęs už jo buvusius 117 žmonių, jis kalbėjo apie minios dydį. Tai kelia nerimą. Norėčiau, kad toje pozicijoje būtų žmogus, kuris turėtų savo amžiui būdingą brandą, psichologinį ir emocinį lygį. Tai – pavojinga ir mums nieko gero nepadarys.“

G.Popovichius teigė, kad iš D.Trumpo tikisi, jog jis atliks gerą darbą.

„Bet yra skirtumas tarp pagarbos administracijai ir žmogui, kuris ten užima vietą. Tą pagarbą reikia užsitarnauti. Sunku gerbti žmogų, kai tu kartu su vaikais jį stebi, o jis elgiasi tarsi ksenofobas ar rasistas, tyčiojasi iš neįgaliųjų“, – sakė „Spurs“ treneris.

G.Popovichius taip pat teigė, kad D.Trumpas yra pernelyg minkštas ir jį vadino paprasčiausiu peštuku, kuris mėgsta tyčiotis iš kitų. Jis taip pat kritikavo žmones, kurie viešojoje erdvėje gina D.Trumpą.

„Jeigu mūsų vaikai kalbėtų tokius dalykus, kokius D.Trumpas, jiems skirtume namų areštą pusmečiui. Jokių abejonių. Bet mes dabar viską ignoruojame. Kodėl? Tai apie mus kažką sako. Todėl tai ir yra pavojinga. Mane tai gąsdina“, – tvirtino strategas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.