EUROLYGA 2023

Situacija Čempionų lygoje: „Neptūno“ ir „Juventus“ galimybės pakilti – minimalios

Krepšinio Čempionų lygoje šią savaitę bus žaidžiamos paskutinės reguliariojo sezono rungtynės. Abi turnyre dalyvaujančios Lietuvos komandos Klaipėdos „Neptūnas“ ir Utenos „Juventus“ jau prieš kelias savaites užsitikrino kelialapius į atkrintamąsias varžybas, bet paskutiniajame ture dar turi aritmetinių galimybių pagerinti savo padėtį.

„Neptūnas“ turi mažai šansų pakilti aukščiau.<br>T.Bauro nuotr.
„Neptūnas“ turi mažai šansų pakilti aukščiau.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 24, 2017, 10:44 AM, atnaujinta Apr 11, 2017, 2:09 PM

Tiesa, tos galimybės – labai menkos. „Neptūnui“ reikia ne tik įveikti autsaiderius, bet ir sulaukti palankių rezultatų kituose mačuose, o „Juventus“ privalo nugalėti solidžiu skirtumu. „Neptūnas“ paskutiniąsias pirmojo etapo rungtynes žais antradienį išvykoje su Radomo „Rosa“, „Juventus“ – trečiadienį irgi svečiuose su Avelino „Sidigas“.

Gali padėti varžovai

„Neptūnas“ per 13 rungtynių iškovojo 9 pergales ir C grupėje dalijasi antrąją vietą su Oldenburgo EWE. Pirmauja 10 rungtynių laimėjęs Liono-Vilerbano ASVEL.

EWE paskutiniajame ture namie žais su Varėzės „Openjobmetis“, ASVEL – išvykoje su Ušako „Muratbey“.

Jei visi trys lyderiai laimės, Klaipėdos komanda dėl blogesnio taškų skirtumo rungtynėse su Oldenburgo ekipa užims trečiąją vietą. Tačiau jei bent vienas konkurentas (EWE arba ASVEL) suklups, „Neptūnas“ pergalės atveju pakils į antrąją vietą ir gaus kelialapį iškart į antrąjį atkrintamųjų varžybų etapą.

Jei „Neptūnas“ laimės, o abu jo konkurentai (EWE ir ASVEL) pralaimės, klaipėdiečiai taps grupės nugalėtojais.

Teisę praleisti atkrintamųjų varžybų pirmąjį etapą gaus aštuonios komandos: visų penkių grupių nugalėtojos ir dvi geriausios antrąją vietą užimsiančios ekipos. Jau aišku, kad antroji vieta grupėje iškovojus 10 pergalių užtikrins patekimą į reguliariojo sezono geriausiųjų aštuonetą.

Žemiau trečiosios vietos grupėje „Neptūnas“ nukristi negali. O tai reiškia, kad net blogiausiu atveju Klaipėdos klubas pirmajame atkrintamųjų varžybų etape turės aikštės pranašumą.

Pakilti beveik neįmanoma

„Juventus“ sąskaitoje yra 8 pergalės. Tiek pat rungtynių laimėjo Strasbūro SIG, 9 – paskutinieji uteniškių varžovai „Sidigas“, 10 – Lagunos „Iberostar“.

SIG paskutiniajame ture išvykoje žais su Baro „Mornar“, „Iberostar“ – irgi išvykoje su Belgrado „Mega“.

Utenos komanda dar gali pakilti į antrąją vietą, bet tą padaryti bus labai sunku. „Juventus“ reikia ne tik laimėti bent 11 taškų skirtumu, bet ir sulaukti SIG pralaimėjimo. Tiesa, yra dar vienas visiškai utopinis variantas – jei Utenos komanda Aveline laimėtų 50 taškų skirtumu, ji užsitikrintų antrąją vietą nepriklausomai nuo Strasbūro ekipos paskutiniųjų rungtynių baigties.

Tiesa, net ir pakilęs į antrąją vietą „Juventus“ su 9 pergalėmis turėtų labai nedaug galimybių patekti į viso turnyro geriausiųjų aštuonetą ir praleisti pirmąjį atkrintamųjų varžybų ratą. Kita vertus, jei uteniškiai laimėtų paskutiniąsias pirmojo etapo rungtynes, jie galbūt pakiltų į antrąjį viso turnyro aštuonetą ir įgytų aikštės pranašumą atkrintamųjų varžybų pirmajame rate. Tačiau tai lemtų ir kitų grupių rezultatai.

Klumpa ir Lenkijoje

Paskutinioji „Neptūno“ varžovė pirmajame etape „Rosa“ ekipa laimėjo tik 3 iš 13 rungtynių ir C grupėje užima paskutinę aštuntąją vietą. Radomo krepšininkai neblogai startavo, bet nuo lapkričio vidurio pralaimėjo net 8 rungtynes iš eilės.

Lenkijos vicečempionai nieko nepešė ir viešėdami Klaipėdoje. „Neptūnas“ lapkričio pabaigoje pirmąsias tarpusavio rungtynes laimėjo 66:63 (O.Johnsonas 14, J.Baronas 12, M.Mažeika 11/G.Bellas 16, J.Callahanas 13).

„Rosa“ prastai žaidžia ir Lenkijos lygoje, kurioje laimėjo tik 8 iš 16 rungtynių ir užima devintąją vietą. Praėjusį sekmadienį Radomo komanda namie pralaimėjo šalies čempionei Zeliona Guros „Stelmet“ ekipai 65:66.

Beje, „Stelmet“ taip pat rungtyniauja Čempionų lygoje ir taip pat jau prarado galimybes patekti į atkrintamąsias varžybas.

Persekioja lyderius

„Juventus“ kovos su daug stipresniu varžovu, kurio tikslas – išsaugoti antrąją vietą grupėje ir iškart žengti į antrąjį atkrintamųjų varžybų etapą.

Uteniškiai „Sidigas“ jėgą jau pajuto pirmajame rate, kai savo aikštėje nusileido svečiams iš Italijos 75:85 (G.Sirutavičius 16, V.Vasylius 15, J.Diggsas 12/K.Fesenko 25, J.Raglandas 21, R.Obasohanas 14). Utenos komanda tąkart ilgai pirmavo, bet subyrėjo ketvirtajame kėlinyje, kurį pralaimėjo net 10:27.

Avelino krepšininkai savo gerbėjų neliūdina ir Italijos lygoje, kurioje laimėjo 11 iš 16 rungtynių ir užima trečiąją vietą. Tiesa, šią savaitę „Sidigas“ žaidėjai tikriausiai yra labai pikti, nes praėjusį sekmadienį išvykoje pralaimėjo vidutiniokei Turino „Fiat“ ekipai 79:84.

Kas žais kitame etape?

Likus vienam turui iki reguliariojo sezono pabaigos kelialapius į Čempionų lygos atkrintamąsias varžybas užsitikrino 18 klubų: „Monaco“, Bandirmos „Banvit“, Nimburko ČEZ, Salonikų „Aris“ (A grupė), Le Mano „Sarthe“, Izmyro „Karsiyaka“, Venecijos „Umana“ (B grupė), Liono-Vilerbano ASVEL, Oldenburgo EWE, „Neptūnas“ (C grupė), Lagunos „Iberostar“, Avelino „Sidigas“, Strasbūro SIG, „Juventus“ (D grupė), Stambulo „Besiktas“, Atėnų AEK, Belgrado „Partizan“ ir Liudvigsburgo „Riesen“ (E grupė).

„Monaco“, „Sarthe“, ASVEL, „Iberostar“ bei „Besiktas“ jau pasiekė ir maksimalų tikslą – šioms penkioms komandoms tikrai nereikės žaisti pirmajame atkrintamųjų varžybų rate.

Dviejose kelialapius iškovojusiose užsienio ekipose žaidžia Lietuvos krepšininkai: „Banvit“ – Gediminas Orelikas, „Iberostar“ – Marius Grigonis.

Atkrintamosios varžybos, kuriose kovos 24 komandos, prasidės vasario 7 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.