EUROLYGA 2023

Tomas Pačėsas apie vos išplėštą pergalę prieš LKL ausaiderius: „Geriau laimėti negražiai“

Tomas Pačėsas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Tomas Pačėsas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Tomas Pačėsas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Tomas Pačėsas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Laura Ivaškaitė

Jan 28, 2017, 5:12 PM, atnaujinta Apr 11, 2017, 6:48 AM

„Kai kurie žaidėjai neišnaudojo savo šanso. Visi turi vienodai stengtis, tame šiandien buvo vienintelė problema“, – po vos liūdnai nesibaigusių šeštadienio LKL rungtynių piktinosi „Lietuvos ryto“ strategas Tomas Pačėsas.

Vilniečiai tik po itin sunkios kovos ir sėkmingai sužaistų paskutiniųjų mačo minučių 86:78 susitvarkė su lygos autsaideriais Kėdainių „Nevėžiu“ ir bent laikinai pasivijo antrojoje LKL turnyro lentelės pozicijoje esantį Panevėžio“Lietkabelį“.

Nors buvo galima tikėtis lengvos sostinės ekipos pergalės, tačiau tragišku 28 procentų taiklumu pirmoje mačo pusėje metę vilniečiai į rūbinę išėjo atsilikdami 3 taškais – 34:37. Tik ketvirtajame kėlinyje jiems pavyko rezultatą ryškiau persverti į savo pusę – likus žaisti tris minutes „Lietuvos rytas“ pirmavo 9 taškais ir varžovų jau nebeprisileido.

„Varžovai tikrai žaidė laisvai, nesusikaustę, pataikė daug sunkių metimų. Bet viskas prasidėjo nuo mūsų, nes gal kai kurie žaidėjai galvojo, kad „Nevėžis“ yra lentelės pabaigoje ir bus lengva. Bet dabar LKL nebūna lengvų rungtynių“, – po pergalės kalbėjo vilniečių strategas T.Pačėsas.

Treneris teigė, jog auklėtiniai nebuvo pakankamai susikaupę ir dėl to išskirtinai prastai pataikė į krepšį.

„Pirmoje rungtynių pusėje prametėme labai daug metimų iš po krepšio, tai mane stebina. Privalome žaisti geriau, nes matoma mūsų koncentracijos ir atsidavimo stoka. Kai kurie žaidėjai neišnaudojo savo šanso. Visi turi vienodai stengtis, tame šiandien buvo vienintelė problema.

Tikiuosi, kad tai vienos iš nedaugelio tokių rungtynių. Manau, kažkur pasąmonėje buvo mintis, kad tai lengvos rungtynės. Bet geriau laimėti negražiai, nei žaisti gražiai ir pralaimėti“, – kalbėjo treneris.

Paklaustas, kaip vertina mače aktyviai iniciatyvos bandžiusio imtis Clevino Hannaho pasirodymą, T. Pačėsas nebuvo itin patenkintas.

„Tai skubėjimas, žmogus kelis kartus prisižaidė laisvas, reikėjo asistuoti kitiems daugiau. Abu mūsų įžaidėjai daug atakavo krepšį, bet linkime jiems geresnio pataikymo procento. Ta iniciatyva mums blogai atsiliepė. Mes daug apie tai kalbame. Šiandien jie bandė rasti savo formą, bet nesigavo“, – sakė jis.

Tuo tarpu „Nevėžio“ strategas Paulius Juodis džiaugėsi savo komandos atsidavimu ir pabrėžė, kad koja jiems pakišo skuboti sprendimai rungtynių pabaigoje.

„Mane tenkina kovinė dvasia, nes viduryje sezono buvome duobėje, bet dabar lipame į viršų. Aišku, su „Lietuvos rytu“ visada reikia žaisti labai gerai, o šiandien mačo pabaigoje mums pritrūko šaltų ir ramių sprendimų“, – savo ekipos pasirodymą apibendrino P. Juodis.

Dabar „Lietuvos rytas“ antrojoje LKL vietoje gali tikėtis išsilaikyti ir ilgesnį laiką, nes „Lietkabelio“ pirmadienį laukia įsibėgėjusio ir Eurolygoje jau dvi pergales iš eilės iškovojusio „Žalgirio“ iššūkis.

Tuo tarpu „Lietuvos ryto“ mintys greičiausiai jau sukasi apie artėjančią Europos taurės kovą su Jerzualės „Hapoel“, mat norint pasiekti kitą turnyro etapą pergalė bus aukso vertės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.