EUROLYGA 2023

NBA nepasimetusį Mindaugą Kuzminską įkvėpė Jono Kazlausko žodžiai apie mamą

Mindaugas Kuzminskas gali tapti didele „New York Knicks“ komandos permainų dalimi. Tuo įsitikinęs „New York Times“ žurnalistas Mike'as Vorkunovas. Kaip ir daugelis miesto krepšinio komandos sirgalių M.Vorkunovas po truputį praranda viltį, kad „Knicks“ pagaliau taps grėsmę keliančiu klubu. Tačiau jis mato vieną galimą permainų kelią.

M.Kuzminskas nepasimetė atvykęs į NBA.<br>USA Today/Sports nuotr.
M.Kuzminskas nepasimetė atvykęs į NBA.<br>USA Today/Sports nuotr.
M.Kuzminskas nepasimetė atvykęs į NBA.<br>AFP/Scanpix nuotr.
M.Kuzminskas nepasimetė atvykęs į NBA.<br>AFP/Scanpix nuotr.
M.Kuzminskas nepasimetė atvykęs į NBA.<br>AFP/Scanpix nuotr.
M.Kuzminskas nepasimetė atvykęs į NBA.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 31, 2017, 8:42 AM, atnaujinta Apr 11, 2017, 3:20 AM

„EuroKnicks“.

„Kodėl ne?“, – savo rašinyje klausia žurnalistas.

„Knicks“ anksčiau retai žiūrėdavo į ne JAV gimusius krepšininkus, tačiau pastaraisiais metais tai pasikeitė. Dabar jie turi penkis kituose žemynuose gimusius krepšininkus – slovėną Sashą Vujačičių, senegalietį Maurice'ą Ndourą, ispaną Willy Hernangomezą, latvį Kristapą Porzingį ir M.Kuzminską.

Būtent pastarieji trys žaidėjai ir gali pakeisti „Knicks“ veidą, nuspalvindami jį europietiškomis spalvomis, mano žurnalistas. Jis tiki, kad prie jaunųjų talentų puikiai dera ir M.Kuzminskas, galintis taptis svarbiu NBA žaidėju.

„Jam prireikė laiko, kad atsidurtų NBA, bet viena aišku – buvo lemta, kad M.Kuzminskas žaistų krepšinį. Jo tėvas Vladas buvo Lietuvos stalo teniso čempionas, o mama Zita – aukšto lygio krepšininkė. Tuo tarpu vyresnis brolis Saulius taip pat žaidė krepšinį profesionaliai“, – rašo „The New York Times“.

Z.Kuzminskienė 1955 metais gimė Sibire, o būdama ketverių su tėvais grįžo į Lietuvą ir pradėjo žaisti krepšinį. Būdama 61-erių ji vis dar žaidžia veteranų turnyruose ir visada garsėjo kieta kova dėl kamuolių ir gynyba.

Ji vis dar daro įtaką M.Kuzminsko karjerai, tą atskleidžia krepšininko „The New York Times“ žurnalistui papasakota istorija.

Prieš trejus metus Lietuvos rinktinės treneris – nors jis ir neįvardijamas, nesunku atspėti, kad tai – Jonas Kazlauskas, kaip reikiant sukritikavo M.Kuzminską po vieno prasto epizodo gynyboje.

„Jeigu būtum toks pats kietas, kaip tavo mama, būtum vienas geriausių žaidėjų“, – trenerio žodžius prisiminė M.Kuzminskas.

„Ji buvo didi kovotoja“, – pridūrė pats puolėjas.

Dabar tėvai Lietuvoje stebi visas M.Kuzminsko rungtynes – naktį atsikėlęs tėtis skuba žadinti mamą, kai į aikštę žengia sūnus, nes ji vis dar dirba mokytoja.

Kai Mindaugas pasodinamas ant suolo, Zita eina toliau miegoti, kol sūnus ir vėl neišleidžiamas į aikštę.

„Ji sako, jog netiki savo akimis, matydama mane su visais tais vyrukais“, – sako M.Kuzminskas.

Turbūt dar neįtikinamesnė istorija būtų ta, kurioje „Knicks“ – ir vėl labai gera komanda. Tai atrodo tolima, bet gal „EuroKnicks“ – K.Porzingis, W.Hernangomezas ir M.Kuzminskas padės tą pasiekti.

„Prisiminkite: niekas daugiau nėra suveikę“, – rašinį pabaigia „The New York Times“ žurnalistas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.