EUROLYGA 2023

Rusų krepšinio federacija atsitiesia – panaikino 4,4 mln. eurų skolą

Prieš dvejus metus Rusijos krepšinio federacijai (RFB) pradėjęs vadovauti bene garsiausias rusų krepšininkas Andrejus Kirilenka padarė beveik neįmanomą – išlaidavusią ir į skolas įklimpusią organizacija ištempė iš liūno. Kaip teigiama, iš NBA į Rusijos krepšinio federacijos prezidento kėdę atsisėdusio A.Kirilenkos vedama organizacija iki vasaros pradžios kreditoriams bus išmokėjusi 4,4 mln. eurų skolą.

Iš NBA A.Kirilenka žengė tiesiai į Rusijos krepšinio federacijos prezidento postą.<br>AFP nuotr.
Iš NBA A.Kirilenka žengė tiesiai į Rusijos krepšinio federacijos prezidento postą.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 10, 2017, 8:38 AM, atnaujinta Apr 10, 2017, 9:48 AM

2015-siais A.Kirilenkai tapus Rusijos krepšinio federacijos vadovu, jam ant pečiu užgulė ir solidi prieš tai išlaidavusių vadovų skola – 280 mln. rublių „skylė“.

Taupyti pradėjusi ir daugelio projektų atsisakiusi RFB per porą metų sugebėjo atsikratyti skolų šleifo – liko vos 190 tūkst. eurų skola, kurią federacija žada sumokėti iki vasaros.

Vasario 9 dieną A.Kirilenka paskelbė, kad mažina federacijos darbuotojų skaičių – darbo neteks 30 procentų dirbančiųjų organizacijoje.

Jau dabar aišku, kad rusai naikina mėgėjiško krepšinio padalinį, vadybos ir viešųjų ryšių atstovų pareigybes.

„Praėjusiais metais tik ir dirbome su klausimu, kad galėtume atiduoti skolas, kurias sukūrė buvę vadovai. Ieškojome naujų rėmėjų, bandėme užsidirbti iš įvairių renginių. Situacija galiausiai stabilizavosi, todėl buvo nutarta pertvarkyti federaciją. Nesame tokia didelė ir įtakinga organizacija, kad galėtume sau leisti turėti vadybininkus ir viešųjų ryšių atstovus – pas mus krepšinis neturi rinkos. Todėl atsisveikiname su darbuotojais. Žinoma, tas darbas bus daromas, tačiau jį darys kituose skyriuose dirbantys žmonės“, – kalbėjo viena iš federacijos atstovių, garsaus Rusijos krepšininko Andrejaus Lopatovo dukra Marija Lopatova.

Ji pareiškė, kad darbo federacijoje neteko mėgėjų krepšinį kuravęs žinomas žaidėjas ir 2007 merų Europos čempionas Aleksejus Savrasenka.

RFB šiemet privalės sumokėti skolas teisėjams, kurie savo uždarbio laukia jau metus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.