EUROLYGA 2023

Tomas Pačėsas pasiuntė jautrią atsisveikinimo žinutę „Lietuvos ryto“ aistruoliams

Tomas Pačėsas nutarė pasitraukti iš „Lietuvos ryto“ komandos trenerio pareigų nepavykus pasiekti Europos taurės ketvirtfinalio, tačiau bus šalia komandos, kurią būrė, nes kitų pasiūlymų neturi.

T.Pačėsas pats pasiūlė, kad komandą perimtų R.Kurtinaitis.<br>T.Bauro nuotr.
T.Pačėsas pats pasiūlė, kad komandą perimtų R.Kurtinaitis.<br>T.Bauro nuotr.
T.Pačėsas pats pasiūlė, kad komandą perimtų R.Kurtinaitis.<br>.
T.Pačėsas pats pasiūlė, kad komandą perimtų R.Kurtinaitis.<br>.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 12, 2017, 6:42 PM, atnaujinta Apr 10, 2017, 6:04 AM

Apie tai 45 metų treneris papasakojo „Lietuvos ryto“ aistruoliams skirtoje vaizdo žinutėje, kurioje atvirai papasakojo apie savo sprendimo priežastis.

Penktadienį komandos vairą perėmė 56-erių Rimas Kurtinaitis, jau treniravęs ekipą 2008-2010 metais.

„Po mačo su Sankt Peterburgo „Zenit“ (vilniečiai laimėjo per mažu skirtumu, kad patektų į kitą etapą) ilgai galvojau, ką galima pakeisti komandoje, – sakė T.Pačėsas. – Liko nuoskauda man, sirgaliams ir žaidėjams, kurie atidavė daug jėgų.

Kad ją panaikinčiau, priėmiau sprendimą, jog mano pasitraukimas ir kito žmogaus atėjimas atneš teigiamą impulsą.

Su šiuo pasiūlymu nuėjau pas Gedvydą Vainauską („Lietuvos ryto“ klubo prezidentą. – Red.). Mes ilgai kalbėjome ir jį įtikinau, jog reikia taip daryti.

Neturiu kito pasiūlymo, neišeinu į kitą klubą. Būsiu šalia komandos, už ją sirgsiu. Atėjau ne dėl pinigų ir tai esu sakęs. Atsisakau atlyginimo, nors galėjau jį gauti iki sezono pabaigos.“

Apie tai T.Pačėsas kalbėjo ir sekmadienį transliuotoje “Lietuvos ryto“ televizijos laidoje 24/7 – joje dalyvavo ir R.Kurtinaitis.

Naujasis vilniečių strategas laidos vedėjai Daivai Žeimytei prisipažino, kad buvo gavęs ir svarstė pasiūlymą treniruoti Tel Avivo „Maccabi“, tačiau pabūgo ten tvyrančios netvarkos.

 “Man teko treniruoti aukščiausio lygos žvaigždes, net iš NBA, kurias kviesdavome į „Chimki“, nes biudžetas leido tai daryti. Bet man vis tiek maloniausiai ir geriausiai treniruoti lietuvius. Jie mane pažįsta, žino mano reiklumą. Netgi teko girdėti, kad kai kurie žaidėjai manęs nenori rinktinėje, nes galiu reikalauti laimėti olimpiadą“, – juokdamasis pasakojo R.Kurtinaitis.

Jis prisipažino, kad sėkmingas darbas  2008-2010 metais „Lietuvos ryte“ padėjo išgarsėti Europoje, bet grįžti į Lietuvą po 7 metų pertraukos yra smagu.

„Seniai jau buvau Lietuvoje, labai džiaugiuosi grįžęs. „Lietuvos rytas“ man davė impulsą kaip treneriui, nes laimėjus Europos taurę tapau labiau žinomas Europoje. Ne visada grįžimas į klubą dar kartą garantuoja sėkmę, bet pabandysiu. Kažkada norėjau, o galbūt ir dabar noriu treniruoti Kauno „Žalgirį“, bet gyvenimas klostosi, kad į „Lietuvos rytą“ atvykau iš Lenkijos, o dabar iš Italijos“, – sakė R.Kurtinaitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.