EUROLYGA 2023

Finišo tiesioji: keturi klubai stoja į lemiamą kovą dėl bilieto į Moterų taurės finalą

Keturiems Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) klubams Meilės dieną, vasario 14-ąją, išauš lemiamų kovų metas. Vilniaus „Kibirkštis“, Kauno rajono „Hoptrans-Sirenos“, Marijampolės „Sūduva“ bei Klaipėdos „Fortūna“ stos į atsakomąjį pusfinalio mūšį, po kurio paaiškės, kurios dvi komandos kovo 5-ąją dieną Jonavoje kovos dėl Moterų taurės.

A.Didžgalvio nuotr.
A.Didžgalvio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 13, 2017, 3:09 PM, atnaujinta Apr 10, 2017, 4:53 AM

Sostinėje „Hoptrans-Sirenos“ bandys nutraukti prakeiksmą

Pirmasis pusfinalio mačas Garliavoje tarp „Hoptrans-Sirenų“ ir „Kibirkšties“ priminė finalą. Rezultatas keitėsi tarsi ant svarstyklių, o susitikimo baigtį galėjo nulemti tikslūs šeimininkių baudų metimai. Likus žaisti 7 sekundes, „Hoptrans-Sirenos“ turėjo galimybę pergalę išplėšti baudų metimais, bet Volhos Ziuzkovos abu metimai buvo netikslūs. Kitoje aikštės pusėje „Kibirkšties“ pergalę įtvirtino Laura Juškaitė – 72:69. Po susitikimo tiek Jurgita Štremikytė-Virbickienė, tiek ir Linas Šalkus negailėjo priekaištų savo auklėtinėms bei tikino, jog prieš atsakomąjį mūšį dar turės ieškoti pergalės recepto.

Atsakomajame mače „Hoptrans-Sirenoms“ reikalinga pergalė daugiau nei 3 taškais, o vilnietėms – pergalė arba pralaimėjimas bent jau mažesniu taškų skirtumu.

Šį susitikimą „Hoptrans-Sirenos“ pasitiks papildžiusios sudėtį – komandos priekinę liniją sustiprino amerikietė aukštaūgė Jacinda Mayers-Sanders. Būtent per priekinę liniją žaidimą „Kibirkštis“ akcentavo pirmajame pusfinalio mače.

„Kibirkštis“ ir „Hoptrans-Sirenos“ šį sezoną jau buvo susitikusios penkis kartus ir visus kartus pergalę šventė vilnietės. Garliaviškių Vilniuje laukia rimtas išbandymas prieš kol kas neįveiktas varžoves, kurio kaina – bilietas į Moterų taurės finalą.

„Fortūnai“ teks sustabdyti puolimo mašiną

Pirmajame Moterų taurės pusfinalio susitikime tarp Klaipėdos „Fortūnos“ ir Marijampolės „Sūduvos“ staigmena užfiksuota nebuvo. Uostamiestyje 74:66 pergalę šventė marijampolietės, tačiau lengvos pergalės šeimininkės neatidavė.

Namuose „Fortūna“ žaidžia išties galingai ir niekam Klaipėdoje lengva nebūna, tačiau atsakomasis ir lemiamas Moterų taurės mūšis keliasi į Marijampolę, kur „Sūduva“ šį sezoną dar nesuklupo nei karto ir varžoves įveikdavo triuškinančiais rezultatais. LMKL „Sūduva“ šį sezoną pralaimėjo vos du kartus ir tai atsitiko Vilniuje, todėl norint „Fortūnai“ iškopti į finalą, reikės sužaisti geriausią sezono mačą.

Pagrindinis žvilgsnis šiame susitikime kryps į komandų aukštaūges – „Sūduvos“ vidurio puolėją Laurą Svarytę ir „Fortūnos“ lyderę Lina Mikelevičienę. Būtent šios krepšininkės pirmajame mače grojo pirmaisiais smuikais. L.Svarytė pelnė 22 taškus ir atkovojo 6 kamuolius, o L.Mikelevičienė surinko 18 taškų ir sugriebė 7 kamuolius.

Tačiau vien tik pergalės klaipėdietėms neužtenka. „Sūduva“ išvykoje iškovojo pergalę 8 taškų skirtumu, todėl kelią į Moterų taurės finalą „Fortūnai“ atvertų pergalę tik didesniu taškų skirtumu.

Lemiami Moterų taurės pusfinalio mūšiai Vilniuje ir Marijampolėje vyks vasario 14-ąją dieną. Visas rungtynes tiesiogiai galima bus stebėti LMKL.lt svetainėje. Abiejų mačų pradžia – 18.00 valandą.

Kova dėl taurės ir pirmojo sezono titulo – kovo 5-ąją dieną Jonavoje, „Visų žvaigždžių“ šventės metu.  Moterų taurės turnyro prizinį fondą sudaro 10 tūkstančių eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.