EUROLYGA 2023

Ispanijos taurė: Jonas Mačiulis su „Real“ ištvėrė košmarą, o Marius Grigonis žaidė žvėriškai

Ketvirtadienį Ispanijos Karaliaus taurėje prasidėjo ketvirtfinalio etapas, kuriame aikštėje pasirodė ir žvėriškai sužaidęs Marius Grigonis, ir epizodinį vaidmenį gavęs Jonas Mačiulis.

J.Mačiulis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
J.Mačiulis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
M.Grigonis.<br>G. Šiupario nuotr.
M.Grigonis.<br>G. Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 16, 2017, 9:04 PM, atnaujinta Apr 9, 2017, 10:21 PM

Po puikaus žaidimo – į užribį

M.Grigonis žaidė žvėriškai, bet jo nuotaika po rungtynių buvo gerokai prastesnė nei Tado Sedekerskio, kuris nežaidė nė minutės.

T.Sedekerskio atstovaujama Vitorijos „Baskonia“ komanda savo aikštėje 90:81 (22:15, 23:19, 16:21, 29:26) nugalėjo Tenerifės „Iberostar“ komandą, kurioje efektingai atrodė M.Grigonis.

M.Grigonis savo komandoje buvo naudingiausias. Jis surinko 28 naudingumo balus. M.Grigonis per 28 minutes pelnė 23 taškus (Dvitaškiai: 5/6, tritaškiai: 3/7, baudų metimai: 4/4), atkovojo 1 kamuolį, atliko 6 rezultatyvus perdavimus.

„Iberostar“ klube 18 taškų pelnė G.Bogris.

„Baskonia“ komandoje 34 naudingumo balus surinko S.Larkinas. Jis per 31 minutę pelnė 26 taškus ir atliko 8 rezultatyvius perdavimus.

Vos netapo sensacijos dalimi

„Iberostar“ komanda pusfinalyje žais su Madrido „Real“ klubu, nors nedaug trūko, kad būtų turėjusi kitą varžovą. Per „Real“ ketvirtfinalio rungtynes Jonas Mačiulis su savo komanda buvo labai arti itin skausmingos sensacijos, tačiau sugebėjo išlyginti rezultatą, o tada per pratęsimą parodyti viršenybę.

Ispanijos čempionato lyderė „Real“ komanda 99:93 (15:23, 18:20, 23:16, 30:27, 13:7) nukovė aštuntąją vietą užimančią Andoros „MoraBanc“ ekipą.

Šiose rungtynėse buvo begalė įtampos. Dar likus žaisti šiek tiek daugiau nei minutę ketvirtajame kėlinyje A.Albicy sumetė baudų metimus ir „MoraBanc“ lubas išsiveržė 84:80.

„Real“ krepšininkus slėgė įtampa, tad greitai pelnyti taškų nepavyko. Tačiau likus žaisti 14 sekundžių J.C.Carrollas smeigė tritaškį ir „Real“ priartėjo 83:84.

„Real“ komanda iškart baudavo, tačiau varžovai pataikė baudų metimus – 86:83.

Madrido komanda pasileido į ataką, o „MoraBanc“ krepšininkai gynyboje nesugebėjo sužaisti šaltakraujiškai – atsivėrė proga A.Randolphui ir šis pataikė tritaškį – 86:86.

Andoros klubas gavo progą rengti ataką likus žaisti 4 sekundes, tačiau A.Albicy nepataikė dvitaškio per rankas.

Per pratęsimą „Real“ žaidė gerokai aktyviau.

S.Llullas pratęsimą pradėjo dvitaškiu, o kai A.Randolphas pataikė tritaškį, „Real“ pirmavo 91:86.

Likus žaisti beveik dvi minutes „Real“ pirmavo 95:88. Andoros komandos žaidimas stipriai strigo, krepšininkai atrodė pernelyg pavargę, o „Real“ pasinaudojo sukelta banga bei pajėgesniu atsarginių suoleliu.

Jonas Mačiulis nesužaidė nė penkių minučių, o treneris jam rungtyniauti leido tik pirmajame kėlinyje. Per sužaistą laiką jis pelnė du taškus (dvitaškiai: 1/1, tritaškiai: 0/1), atkovojo 4 kamuolius ir surinko 5 naudingumo balus.

„Real“ komandoje A.Randolphas pelnė 25 taškus ir surinko 27 naudingumo balus. Vienu naudingumo balu daugiau surinko S.Llullas, kuris pelnė 22 taškus, atkovojo 7 kamuolius ir atliko 11 rezultatyvių perdavimų.

„MoraBanc“ komandoje 27 taškus pelnė G.Shermadini, atkovojęs 7 kamuolius.

Kitos ketvirtfinalio poros:

„Barcelona“ – Malagos „Unicaja“

„Valencia“ – Las Palmaso „Gran Canaria“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.