EUROLYGA 2023

Gediminas Orelikas išgirdo Dainiaus Adomaičio žinutę, bet daug vilčių neturi

Gediminas Orelikas dar buvo viešbutyje Ankaroje ir kartu su komandos draugais džiaugėsi iškovotu trofėjumi, kai naujasis Lietuvos rinktinės treneris Dainius Adomaitis tarp nustebinusių krepšininkų paminėjo jo pavardę. Atrodo, kad G.Orelikui ir vėl veriasi durys į rinktinę, tačiau pats žaidėjas dar nėra sulaukęs jokio skambučio, tad nenori dėti pernelyg daug vilčių.

D.Adomaitis (kairėje) pastebėjo gerą G.Oreliko žaidimą.<br>lrytas.lt montažas
D.Adomaitis (kairėje) pastebėjo gerą G.Oreliko žaidimą.<br>lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 21, 2017, 6:33 PM, atnaujinta Apr 9, 2017, 3:02 PM

„Nelabai dar galvoju apie rinktinę. Noriu gerai užbaigti sezoną. Svarbiausia, kad būčiau sveikas. O tada žiūrėsime. Labai nereaguoju į kalbas apie rinktinę. Pamatysime, ar kvies, ar ne“, – kalbėjo G.Orelikas.

Aikštėje – be keitimų

26 metų krašto žaidėjas žaidžia įspūdingą sezoną, o savaitgalį tapo vienu pagrindinių Bandirmos „Banvit“ klubo pergalės kalvių. „Banvit“ iškovojo Turkijos taurę, o finale G.Orelikas pelnė 17 taškų.

Kovoje dėl trofėjaus su Eurolygos klubu Stambulo „Anadolu Efes“ (75:66) G.Orelikas galėjo ir šiek tiek pailsėti, o pusfinalyje komandos treneris jam skyrė visą laiką.

Visas 40 minučių žaidęs G.Orelikas tada pelnė 17 taškų, o „Banvit“ 71:68 nukovė kitą Eurolygos komandą – Stambulo „Galatasaray“.

„Sužaidžiau gerai. Per visą turnyrą sekėsi neblogai. Treneris manimi pasitikėjo ir leido daug žaisti. Toks krūvis – kažkiek jau įprastas. Man gerai sekėsi, o treneris nenorėjo nieko keisti. Jis gerai pasielgė, nes iškovojome pergales, – jau autobusu kartu su komanda keliaudamas iš Ankaros lrytas.lt sakė G.Orelikas. – Šį sezoną man yra tekę žaisti ir 45 minutes. Šiuo metu jaučiu tą krūvį – skauda ir nugarą, ir kelį. Per savaitę sužaidėme keturi mačus. Jaučiu tai visu kūnu.“

Kartą nusvilo

G.Orelikas pykčio nelaiko, tačiau jo ir rinktinės istorija nėra maloni. 2015 metais krepšininko pavardė atsidūrė išplėstiniame Jono Kazlausko sąraše, bet į stovyklą kvietimo jis nesulaukė.

„Sunku įsivaizduoti, kaip G.Orelikas gintųsi prieš Pau Gasolį ar Borisą Diaw. Bet viskas priklausys nuo to, ar turėsime geresnių žaidėjų“, – štai taip apie Gediminą kalbėjo J.Kazlauskas, kai krepšininko pavardė dar figūravo išplėstiniame sąraše.

Buvo aišku, kad konservatyviam Lietuvos rinktinės treneriui nepavyksta sugalvoti, kaip įsprausti G.Oreliką į savo žaidimo schemą.

Tačiau per pirmąją savo, kaip Lietuvos rinktinės stratego, spaudos konferenciją D.Adomaitis ne tik paminėjo G.Oreliko pavardę, bet ir prabilo apie bandymą kitaip pažiūrėti į krepšininkus.

„Krepšininkai visada duoda atsakymus savo žaidimu. Rinktinėje turi žaisti geriausi krepšininkai, kurie yra tą dieną. Niekada nesivadovauju nuostatomis. Jeigu kas nors žaidžia kur nors kitur, man nėra skirtumo. Visi žaidėjai turi žinoti, kad nuo to, kaip atrodysi, ir priklausys tavo likimas. Tai – sąžininga“, – kalbėjo D.Adomaitis.

Bet G.Orelikas išlieka ramus ir dar nenori savęs kamuoti klausimais dėl rinktinės.

„Jeigu atvirai, nelabai suku galvą dėl rinktinės. Pirmoje vietoje – sezonas klube. Noriu išlikti susitelkęs į žaidimą „Banvit“, o tada jau pamatysime, kas bus“, – kalbėjo krepšininkas.

Yra suerzinęs ir D.Adomaitį

G.Oreliko istorijoje yra ir nemaloni situacija su dabartiniu rinktinės treneriu D.Adomaičiu. Dar 2014 metais, kai žaidė Vilniaus „Lietuvos ryte“, krepšininkas fiksavo puikius skaičius. Europos taurėje vienu metu jis rinko po 16 taškų, o tai buvo geriausi rodikliai „Lietuvos ryto“ klube.

G.Orelikas ir tuomet sulaukė lrytas.lt klausimų apie rinktinę.

„Mane kvietė į rezervinę rinktinę, bet atsisakiau, nes tomis dienomis turėjau vestuves. Šiek tiek supyko D.Adomaitis (tada treniravo rezervinę rinktinę, – red.). Bet toks buvo mano sprendimas. Tai yra mano gyvenimas ir aš pats sprendžiu“, – tuomet kalbėjo G.Orelikas.

Beje, G.Orelikas apie rinktinę kalba panašiai kaip ir tada – siūlo palaukti sezono pabaigos, o tada žiūrėti, kas nutiks.

Išsikovojo neribotas minutes

Pats G.Orelikas labai sureikšminti trenerio žodžių nenori. Pats nuolat pabrėžia, kad pirmiausia nori užbaigti sezoną ir žengti labai svarbų karjeros žingsnį.

„Svarbiausia, kad sezonas pasibaigtų gerai. Baigiasi mano sutartis, todėl turiu pasirašyti naują. Dar nežinau, kur keliausiu, ar klubas išleis. Bus visokių niuansų. Šiuo metu „Banvit“ klube dar nekalbame apie tai, tačiau laiko – labai daug. Viskas turėtų paaiškėti vasarą“, – sakė G.Orelikas.

Jo pavardė Turkijoje minima labai dažnai. Šį sezoną į Bandirmą atkeliavęs krepšininkas iš pradžių čia turėjo gauti ne itin daug minučių, tačiau greitai įtikino trenerį Sašo Filipovskį, kad jį būtina aikštėje laikyti ilgiau.

„Ne, nebuvo taip tartasi, – nusijuokė G.Orelikas. – Tiesiog treneris manyje mato kažką gero ir leidžia žaisti. Jis mato, kad galiu žaisti tiek laiko ir gerai, tad per daug nesuka galvos.“

Geriausi karjeros metai

Taip atsirado ir tas žaidimas be poilsio, gerokai didesnis taškų skaičius ar naudingumo balai. Dar Vilniaus „Lietuvos ryte“ G.Orelikas yra parodęs puikius įgūdžius, tačiau dabar krepšininkas gali pasigirti daug brandesniu žaidimu.

G.Orelikas šį sezoną Turkijoje žaidžia vidutiniškai 32 minutes ir renka po 14,2 taško. Jo naudingumas – 15 balų. Vienas sėkmingiausių G.Oreliko mačų įvyko sausio 29 dieną, kai dvikovoje su Izmyro „Pinar Karsiyaka“ pelnė 29 taškus, tačiau tada „Banvit“ krito 104:109.

„Ši lyga – viena stipriausių Europoje, tad manau, kad taip“, – paklaustas, ar tai kol kas ryškiausias jo karjeros žaidimas, sakė G.Orelikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.