EUROLYGA 2023

Čempionų lygos savaitė. Liko tik „Neptūnas“ ir trys legionieriai

Čempionų lygos turnyras tęsis be Utenos „Juventus“ krepšininkų, tačiau dėl prizo toliau kovos Klaipėdos „Neptūnas“ ir trys užsienio klubams atstovaujantys lietuviai.

Utenos „Juventus“ ekipa iškrito iš FIBA Čempionų lygos<br>G.Bitvinsko nuotr.
Utenos „Juventus“ ekipa iškrito iš FIBA Čempionų lygos<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas Varanauskas

Feb 23, 2017, 9:15 AM, atnaujinta Apr 9, 2017, 1:08 PM

„Juventus“ nepavyko peržengti pirmojo atkrintamųjų varžybų barjero – antradienį uteniškiai pralaimėjo ir antrąsias rungtynes Atėnų AEK komandai 54:75. Prieš dvi savaites Lietuvoje AEK šventė pergalę 78:77.

„Neptūnui“ šiame etape žaisti nereikėjo, o aštuntfinalyje klaipėdiečiai susigrums su Liudvigsburgo „Riesen“ krepšininkais.

Aštuntfinalyje taip pat kovos Gediminas Orelikas iš Bandirmos „Banvit“, Marius Grigonis iš Lagunos „Iberostar“ ir Tautvydas Lydeka iš Sasario „Banco di Sardegna“.

Uteniškiai. Per atsakomąsias rungtynes varžovai nepaliko Utenos komandai jokių vilčių. AEK jau pirmojo kėlinio viduryje įgijo dviženklę persvarą 15:5 ir nuo tada neleido „Juventus“ krepšininkams pavojingai priartėti. Kitus kėlinius skirtumas svyravo apie 15 taškų.

Pergalę iškovojęs AEK aštuntfinalyje susigrums su „Monaco“ klubu.

Atrankos etape kovą pradėjęs „Juventus“ per visą Čempionų lygos sezoną žaidė 18 rungtynių, per kurias iškovojo 10 pergalių.

Naudingiausiai Utenos ekipoje rungtyniavo Jamaras Diggsas (12,8 tšk., 5,4 rez.perd.), Vytautas Šulskis (12,5 tšk.), Gytis Sirutavičius (10,7 tšk.) ir Vaidas Čepukaitis (9,7 tšk., 5,7 atk.kam.).

Varžovai. Reguliariojo sezono grupėje antrąją vietą užėmusiam „Neptūnui“ nereikėjo žaisti atkrintamųjų varžybų pirmajame etape. Klaipėdiečiai buvo suinteresuoti žiūrovai, o labiausiai juos domino Liudvigsburgo „Riesen“ ir Rišono „Maccabi“ klubų akistata. Joje pergalę šventęs „Riesen“ tapo „Neptūno“ varžovu kitame etape.

„Riesen“ intrigą sunaikino dar per pirmąsias rungtynes, kurias išvykoje laimėjo 83:66. Trečiadienį Liudvigsburgo komanda nugalėjo ir savo aikštėje 84:82.

Aštuntfinalio rungtynės tarp „Neptūno“ ir „Riesen“ vyks kovo 1 ir 8 d. Komandos pirmiausiai susitiks Liudvigsburge, o paskui žais Klaipėdoje.

Drama. Atkrintamųjų varžybų pirmajame etape dramatiškiausiai vyko Nimburko ČEZ ir Sasario „Banco di Sardegna“ dvikova. Sasario ekipa, kurioje žaidžia Tautvydas Lydeka, laimėjo pirmąsias rungtynes namie 22 taškų skirtumu, bet antradienį Nimburke atsakomojo mačo ketvirtajame kėlinyje atsiliko dar daugiau.  Likus žaisti vos 3 min. Čekijos čempionai triuškino svečius 31 tašku 76:45.

Vis dėlto šis skirtumas netapo mirties nuosprendžiu Sardinijos krepšininkams. Jie paskutinį 2 min. 40 sek. tarpsnį laimėjo 18:8 ir rungtynes pralaimėjo tik 21 tašku 63:84. Šis rezultatas atvėrė „Banco di Sardegna“ aštuntfinalio duris.

T.Lydeka pelnė 5 taškus ir atkovojo 5 kamuolius.  “Banco di Sardegna“ kitame etape kovos su Le Mano „Sarthe“ klubu.

Nesėkmė. Iki paskutiniųjų sekundžių dėl kelialapio kovojo „Ventspils“ komanda, kuriai atstovauja Edgaras Želionis. Latvijos lygos lyderiai pirmąsias rungtynes namie su Venecijos „Umana“ ekipa laimėjo 74:67, o trečiadienį išvykoje taip pat ilgai pirmavo.

Kai 33-ąją min. Ventspilio krepšininkai nutolo 51:46, atrodė, jog darbas atliktas, bet Venecijos komanda atsitiesė ir išplėšė pergalę reikiamu rezultatu 70:61.

Netaikliai atakavęs E.Želionis pelnė tik 2 taškus (1/6 metimų, 0/2 baudų) ir atkovojo 5 kamuolius. Poilsis. Dar dvi komandos, kurioms atstovauja krepšininkai iš Lietuvos, kaip ir „Neptūnas“, praleido pirmąjį atkrintamųjų varžybų etapą. Tiesiai į aštuntfinalį žengė Bandirmos „Banvit“ su Gediminu Oreliku ir Lagunos „Iberostar“ su Mariumi Grigoniu. Kitame etape „Banvit“ varžysis su Oldenburgo EWE, „Iberostar“ – su Salonikų PAOK. Geografija. Po šią savaitę žaistų rungtynių Čempionų lygoje liko 16 komandų iš septynių šalių. Aštuntfinalyje kovos po tris Graikijos, Italijos, Prancūzijos, Turkijos, du Vokietijos, po vieną Ispanijos ir Lietuvos klubą.

Antrasis turnyras. Šią savaitę taip pat buvo žaidžiamos FIBA Europos taurės aštuntfinalio atsakomosios rungtynės. Jose pergalę iškovojo ir į ketvirtfinalį pateko Ušako „Muratbey“ ekipa, kurios aprangą vilki Šarūnas Vasiliauskas ir Evaldas Kairys.

„Muratbey“ išvykoje pralaimėjo pirmąsias rungtynes „Oradea“ klubui 82:72, bet trečiadienį namie pasiekė įtikinamą revanšą 108:82.  Š.Vasiliauskas pelnė net 28 taškus (4/4 dvitaškių, 5/8 tritaškių, 5/6 baudų) ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus, Evaldas Kairys įmetė 2 taškus ir gavo 5 pražangas.

Ketvirtfinalyje „Muratbey“ kovos su „Nanterre“ klubu, kurio vienas lyderių yra buvęs „Juventus“ krepšininkas Spenceris Butterfieldas.

Čempionų lyga. Atkrintamųjų varžybų pirmojo etapo atsakomosios rungtynės.

Atėnų AEK* – Utenos „Juventus“ (O.Galdikas 11, J.Diggsas 10) 75:54 (pirmosios rungtynės 78:77), Nimburko ČEZ – Sasario „Banco di Sardegna“* (T.Lydeka 5, 5 atk.kam.) 84:63 (72:94), Venecijos „Umana“* – „Ventspils“ (E.Želionis 2, 5 atk.kam.) 70:61 (67:74), Belgrado „Partizan“ – Salonikų PAOK* 78:82 (76:74), Liudvigsburgo „Riesen“* – Rišono „Maccabi“ 84:82 (83:66), Strasbūro SIG – Salonikų „Aris“* 81:70 (52:71), Izmyro „Karsiyaka“* – Frankfurto „Skyliners“ 72:52 (80:90), Oldenburgo EWE* (B.Qvale 34) – Saratovo „Avtodor“ 98:89 (84:87). *Pažymėtos komandos pateko į aštuntfinalį.

Aštuntfinalio poros: Klaipėdos „Neptūnas“ – Liudvigsburgo „Riesen“, Bandirmos „Banvit“ (G.Orelikas) – Oldenburgo EWE, Lagunos „Iberostar“ (M.Grigonis) – Salonikų PAOK, Le Mano „Sarthe“ – Sasario „Banco di Sardegna“ (T.Lydeka), Stambulo „Besiktas“ – Izmyro „Karsiyaka“, „Monaco“ – Atėnų AEK, Liono-Vilerbano ASVEL – Salonikų „Aris“, Avelino „Sidigas“ – Venecijos „Umana“.

FIBA Europos taurė. Aštuntfinalio atsakomosios rungtynės. Ušako „Muratbey“* (Z.Augustas 30, Š.Vasiliauskas 28, 5 rez.perd., E.Kairys 2, 5 praž.) – „Oradea“ 108:82 (pirmosios rungtynės 72:82). Ketvirtfinalyje „Muratbey“ žais su „Nanterre“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.