EUROLYGA 2023

Eurolygos lietuviai: L.Lekavičiaus benefisas, nepaleistas šiaudas ir J.Mačiulio pagalba

L.Lekavičius sužaidė savo geriausias rungtynes.<br>G.Bitvinsko nuotr.
L.Lekavičius sužaidė savo geriausias rungtynes.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

Feb 25, 2017, 8:00 AM, atnaujinta Apr 9, 2017, 2:22 AM

Kauno „Žalgirio“ gynėjas Lukas Lekavičius šią savaitę užtemdė beveik visas Eurolygos žvaigždes. Stipriausio žemyno krepšinio turnyro 22 metų L.Lekavičius 23-ajame tureperrašė asmeninę rekordų knygą ir kartu su komandos kapitonu Pauliumi Jankūnu vedė „Žalgirį“ į 10-ąją pergalę.

Ją Lietuvos čempionai penktadienį iškovojo Bavarijoje, kur nugalėjo Bambergo „Brose“ komandą 91:86.

Du lyderių vaidmens ėmęsi lietuviai kartu pelnė gerokai daugiau nei pusę „Žalgirio“ taškų: L.Lekavičius – 29, P.Jankūnas – 24. Iš viso Kauno komandoje žaidė šeši Lietuvos krepšininkai, įmetę 72 taškus. Edgaras Ulanovas į pergalės katilą įdėjo 11 taškų, Antanas Kavaliauskas – 6, Renaldas Seibutis – 2, ir tik Artūrui Milakniui nepavyko nė karto pataikyti į krepšį, o Paulius Valinskas visą mačą praleido ant suolo. Į Bambergą nebuvo išvykęs vyriausias žalgirietis Robertas Javtokas.

Bavarų siaubu tapęs L.Lekavičius ženkliai pagerino asmeninį rezultatyvumo rekordą Eurolygoje. 180 cm ūgio gynėjo rekordas iki penktadienio vakaro buvo 17 taškų (pasiektas šio mėnėsio pradžioje per laimėtas rungtynes Kaune su „Barcelona“). Net ir jo rekordas LKL čempionate yra gerokai kuklesnis – 22 taškai (pasiektas dar 2015 m. lapkritį per Kaune pralaimėtas rungtynes su Kėdainių „Nevėžiu“).

L.Lekavičius buvo rezultatyviausias šio Eurolygos turo žaidėjas. Tiesa, taip pat 29 taškus pelnė Maskvos CSKA gynėjas Nando De Colo.

L.Lekavičius ir P.Jankūnas surinko po 32 naudingumo balus. Pagal šį rezultatą juos aplenkė tik 35 balus surinkęs N.De Colo.

Pergalių sąskaitą papildęs „Žalgiris“ liko 10-ojoje vietoje ir nepaleido šiaudo, ant kurio gali išplaukti į ketvirtfinalį. Tiesa, nuo laimingosios 8-osios vietos Kauno krepšininkus vis dar skiria du taškai, tačiau dėl Vitorijos „Baskonia“ ir Stambulo „Darussafaka“ pralaimėjimų padaugėjo „Žalgiriui“ lengviau pavejamų komandų. „Darussafaka“ (11 pergalių) šiuo metu yra devinta, „Baskonia“ ir Stambulo „Anadolu Efes“ (po 12 pergalių) dalijasi 7-ąją vietą. Penktadienį Lietuvos čempionams padėjo Kauno krepšinio auklėtinis Jonas Mačiulis. Būtent jo komanda Madrido „Real“ namie atėmė tašką iš „Darussafaka“ ekipos, kurią įtikinamai nugalėjo 101:83. Netinginiavo ir pats J.Mačiulis. Jis žaidė tik 12 min., bet per jas spėjo pelnyti 9 taškus (2/3 dvitaškių, 1/2 tritaškių, 2/3 baudų).

Tuo tarpu kitas „išeivis“ iš „Žalgirio“ Mantas Kalnietis ir jo dabartiniai komandos draugai iš Milano „Emporio Armani“ šiame ture, ko gero, nubraukė paskutines savo viltis. Milano krepšininkai ketvirtadienį namie pralaimėjo „Barcelona“ ekipai 78:83, o aktyviai žaidęs, bet taiklumu nepasižymėjęs M.Kalnietis per 17,5 min. pelnė 10 taškų (2/4 dvitaškių, 2/6 tritaškių) ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus.

„Emporio Armani“ turi 7 pergales ir dalijasi paskutiniąją vietą su Stambulo „Galatasaray“ ir Kazanės „Uniks“ klubais. Likus 7 turams iki reguliariojo sezono pabaigos ši trijulė nuo 8-osios pozicijos atsilieka net 5 taškais.

„Baskonia“ penktadienį išvykoje pralaimėjo „Anadolu Efes“ komandai 85:96. Tadas Sedekerskis buvo vienintelis iš dvylikos „Baskonia“ krepšininkų, kurio treneris Sito Alonso neįleido į aikštę.

Savaitės lietuviai

Paulius Jankūnas („Žalgiris“). „Žalgirio“ kapitonas rungtynes pradėjo pasakiškai: per pirmąsias 3 min. pelnė 9 taškus, išprovokavo 4 pražangas, atliko 1 rezultatyvų perdavimą ir užtikrino komandai pranašumą 12:5. Antrajame kėlinyje P.Jankūnas pritilo, bet po pertraukos vėl patikimai pristatydavo kamuolį į paskyrimo vietą – varžovų krepšį. Tiesa, rungtynių pabaigoje ilgai žaidusiam puolėjui trūko jėgų ir jis pralaimėjo kelias dvikovas gindamasis. Iš viso P.Jankūnas per 29 min. pelnė 24 taškus (3/5 dvitaškių, 4/6 tritaškių, 6/6 baudų), atkovojo 6 kamuolius ir išprovokavo 7 pražangas.

Lukas Lekavičius („Žalgiris“). Pakilęs nuo suolo pirmojo kėlinio viduryje, L.Lekavičius sujaukė komandos žaidimą abiejose aikštės pusėse, bet greitai pradėjo srėbti tai, ką pats pridirbo, ir iki kėlinio pabaigos pelnė 8 taškus (per 5 min.). Gynėjo žaidimas trūkčiojo visas rungtynes, bet periodiškai pasitaikydavusias klaidas (tiek puolant, tiek ginantis) jis kompensavo nuostabiu taiklumu. L.Lekavičius pataikė net 10 iš eilės metimų ir vienintelį netaiklų metimą atliko tik 37-ąją min. jis žaidė 21,5 min., pelnė 29 taškus (6/7 dvitaškių, 5/5 tritaškių, 2/2 baudų), atkovojo 3 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 5 pražangas ir 4 kartus suklydo.

Edgaras Ulanovas („Žalgiris“). E.Ulanovui prastai sekėsi pasinaudoti savo firminiu ginklu – žaidimu nugara į krepšį. Vis dėlto jis turėjo kelias progas atakuoti, o paskutinę minutę, kai varžovai griebėsi sąmoningų pražangų taktikos, būtent E.Ulanovui buvo patikėta užduotis priimti kamuolį ir žingsniuosi prie baudų metimo linijos. Ten puolėjas jautėsi lyg žuvis vandenyje ir pataikė visas 6 baudas. E.Ulanovas žaidė 33 min. (ilgiausiai komandoje), pelnė 11 taškų (1/3 dvitaškių, 1/2 tritaškių, 6/6 baudų), atkovojo 5 kamuolius ir išprovokavo 6 pražangas.

Savaitės nusivylimas

Artūras Milaknis („Žalgiris“). Pagrindinis kauniečių snaiperis net neturėjo progų mesti į krepšį, o po vieno jo metimas iš labai sunkios padėties kamuolys nelietė lanko. 13,5 min. žaidęs A.Milaknis prasižengė daugiau kartų (3), negu atakavo (0/2 tritaškių) ir nepelnė nė taško.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar I. Šimonytė gali pasipriešinti G. Nausėdai?