EUROLYGA

„Knicks“ niekaip nesulaukia Mindaugo Kuzminsko proveržio

Nors „New York Knicks“ sirgaliai jau spėjo pamėgti Mindaugą Kuzminską, tačiau JAV krepšinio specialistai lietuviui vis dažniau pažeria priekaištų. Pasibaigus NBA mainų periodui krepšininkas sulaukia dar daugiau kritikos strėlių, mat jo laikas įrodyti savo vertę sparčiai senka.

M. Kuzminskas<br>AFP/Scanpix
M. Kuzminskas<br>AFP/Scanpix
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 27, 2017, 4:09 PM, atnaujinta Apr 8, 2017, 10:49 PM

Nors dar praėjusią savaitę žiniasklaidoje mirgėjo pranešimai, jog 27-erių puolėju susidomėjo Vakarų konferencijoje paskutinę vietą užimantis „Phoenix Suns“ klubas, tačiau mainai neįvyko ir M. Kuzminskas toliau bandys įsitvirtinti „Knicks“ stratego Jeffo Hornaceko planuose.

Pastarajame Niujorko ekipos susitikime su „Philadelphia 76ers“ ekipa M. Kuzminskas gavo išties nemažai laiko pasireikšti  – 22 minutes, tačiau šio šanso efektyviai išnaudoti jam nepavyko.

Per aikštėje praleistą laiką jis pelnė 3 taškus, atliko tris rezultatyvius perdavimus ir kartą pažeidė taisykles.

Toks naudingumas šį sezoną yra tik nežymiai mažesnis už vidutinius M. Kuzminsko statistikos rodiklius, tačiau JAV žiniasklaida daugiausiai priekaištų lietuviui išreiškia ne dėl prasto rezultatyvumo, bet dėl jo pasimetimo gynyboje.

„Jis vis dar nesugeba gintis taip, kaip to reikalauja NBA stilius. Nors M. Kuzminsko metimas iš didesnių nuotolių neblogas ir jis turi pakankamai energijos, tačiau jis pernelyg dažnai būna pasimetęs ir visiškai nesugeba susigaudyti situacijoje.

Kadangi jam jau 27-eri, kyla klausimas, ar dar ilgai „Knicks“ lauks jo proveržio ir susitaikys su tokiu pasirodymu“, – rašo JAV žurnalistas Charley Rosenas.

Anot jo, didžiausia „Knicks“ problema ir toliau lieka ne turima sudėtis, tačiau krepšininkų abejingumas ir negebėjimas žaisti taip, kaip leidžia žaidėjų talentas.

„Su tokiu požiūriu „Knicks“ turės vis daugiau problemų“, – perspėja C. Rosenas.

Įdomu tai, kad C. Rosenas yra žinomas kaip geras J. Hornaceko bičiulis ir kaip spėjama, dažnai anonimiškai išreiškia paties stratego mintis. Tad reikia manyti, jog jo kritika M. Kuzminskui turėtų būti rimtas perspėjimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.