EUROLYGA 2023

Lietuvos krepšinio virtuvė: kas yra įtakingiausi agentai ir su kuo jie dirba?

Šie žmonės nedalija interviu, jie nesėdi svarbiausiems asmenims skirtose vietose, jie dažnai apskritai vengia viešumo – tai krepšinio agentai.

Su kuo dirba Lietuvos krepšininkai?<br>lrytas.lt montažas.
Su kuo dirba Lietuvos krepšininkai?<br>lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Edgaras Pulkovskis (krepsinis.net)

Feb 28, 2017, 12:11 PM, atnaujinta Apr 8, 2017, 9:39 PM

Žmonės, kurie padeda krepšininkams išsiderėti kaip įmanoma geresnį atlyginimą, kaip įmanoma geresnes sąlygas ir padeda spręsti susidariusias problemas. Apie Lietuvos krepšinio agentus – šis Krepsinis.net paruoštas straipsnis.

„Bbaltics“: Tadas Bulotas ir Marius Rutkauskas, talkina – Virginijus Bulotas

Svarbiausi klientai Lietuvoje: Artūras Gudaitis, Edgaras Ulanovas, Paulius Jankūnas, Robertas Javtokas, Jimmy Baronas, Benas Madgenas.

Svarbiausi klientai užsienyje: Mindaugas Kuzminskas, Donatas Motiejūnas, Trey‘us Thompkinsas, Arnoldas Kulboka, Martynas Pocius.

Bene įtakingiausia agentūra Lietuvoje, kadangi turi daug gabaus jaunimo ir daug klientų Kauno „Žalgiryje“. Vienintelis šios agentūros licencijuotas agentas yra T.Bulotas. Tuo tarpu jam talkinantis M.Rutkauskas bendrauja su klubais ir siūlo įvairius žaidėjus, bet parašus po sutartimis deda T.Bulotas, nes jis turi licenciją. Įdomu tai, kad dar prieš pusmetį „Žalgirio“ viceprezidento Gino Rutkausko sūnaus pavardė puikavosi „Bbaltics“ agentų sąraše, bet dabar ji dingo, nors, Krepsinis.net žiniomis, jis toliau ten darbuojasi.

Tuo tarpu V.Bulotas veda svarbias derybas ir yra labai svarbi figūra Lietuvos agentų padangėje, nors FIBA licencijos ir neturi. LKL „BBaltics“ savo klientų turi visose pajėgiausiose komandose. Klaipėdos „Neptūną“ palikęs Larry Drew taip pat yra atstovaujamas šios agentūros. Labai didelę įtaką agentūra turėjo „Lietuvos ryte“, kur žaidė būrys žaidėjų, taip pat treneris Marcelo Nicola, jo asistentai, bet atėjus Tomui Pačėsui viskas buvo išardyta.

„Octagon Europe“: Evaldas Rimkus ir Saulius Švetkauskas

Svarbiausi klientai Lietuvoje: Tomas Delininkaitis, Vytautas Šulskis, Derrickas Low, Julius Jucikas, Brockas Motumas, Žygimantas Skučas.

Svarbiausi klientai užsienyje: Simas Buterlevičius, Rashaunas Broadusas, Mindaugas Kupšas, Marius Runkauskas.

Šie vyrukai savo veiklą pradėjo įkurdami agentūrą „Jump Start agency“. Pradžioje itin glaudžiai su „Šiauliais“ ir Pasvalio „Pieno žvaigždėmis“ dirbę lietuviai jiems atveždavo neblogų legionierių už žemą kainą. Savo puikiu darbu kitų klubų pasitikėjimą pelnęs E.Rimkus ir S.Švetkauskas plėtė klientų ratą ir prieš dvejus metus viena didžiausių pasaulio agentūrų pasiūlė agentams prisijungti prie jų kartu su visais savo žaidėjais.

Solidžią agentūrą atstovaujantys lietuviai gavo galimybę prisivilioti dar geresnius vietinius žaidėjus, o ir „Octagon“ klientų Lietuvoje padaugėjo. Štai „Žalgiryje“ matome ne tik B.Motumą, bet ir Augusto Limą. Apskritai šios agentūros klientų galime rasti visose LKL komandose, išskyrus Alytaus „Dzūkiją“.

„East Players“: Šarūnas Broga, talkina – Klemensas Patiejūnas

Svarbiausi klientai Lietuvoje: Laurynas Birutis, Arnas Butkevičius, Tomas Dimša, Ovidijus Galdikas, Mindaugas Girdžiūnas, Laimonas Kisielius, Martynas Varnas, Kristupas Žemaitis.

Svarbiausi klientai užsienyje: Eimantas Bendžius, Martynas Sajus, Justas Sinica, Benas Veikalas, Jonas Valančiūnas.

FIBA licenciją turi Š.Broga, o jam talkina buvęs krepšininkas K.Patiejūnas, kuris daugiausiai kalbasi su klubais ir tvarko kitus formalumus, bet parašą po kontraktais deda būtent Š.Broga. Vienas iš nedaugelio agentų, kuris daug dirba su jaunais žaidėjais yra būtent Š.Broga.

Jis surado ir į Vilnių atvežė J.Valančiūną, kuriam atstovauja iki šiol, nors pagalius į ratus lietuviui kišo ne viena įtakinga pasaulio agentūra, tačiau Toronto „Raptors“ aukštaūgis liko ištikimas tautiečiui. Kaip ir prieš tai minėti agentai, taip ir Š.Broga yra tas, kuris visiškai atsidavęs savo darbui ir jam skiria visą savo gyvenimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.