EUROLYGA 2023

Mindaugas Lukauskis atskleidė: kelis kartus turėjo galimybę tapti „Žalgirio“ žaidėju

37-erių Panevėžio „Lietkabelio“ krepšininkas M.Lukauskis žaidžia jau 17-ąjį profesionalų sezoną ir, atrodo, sustoti neketina. Žaidėjas tvirtina, kad motyvacijos žaisti jam tikrai netrūksta.

M.Lukauskis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
M.Lukauskis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lkl.lt

Mar 2, 2017, 12:09 PM, atnaujinta Apr 8, 2017, 6:16 PM

„Kol leidžia sveikata, yra noras, tuo ir gyveni, nes krepšinis nuo pat mažų dienų“, – sakė M.Lukauskis. Krepšininkas pasakojo, kad anksčiau yra išbandęs nemažai sporto šakų – tenisą, orientacinį sportą, o futbolą lankė net kelerius metus.

Išbandyti krepšinį M.Lukauskiui pasiūlė tėtis, pats buvęs krepšininkas. „Iš tikrųjų tai yra kaip ir darbas, tai yra ir hobis, malonumas“, – sakė „Lietkabelio“ atstovas.

M.Lukauskiui teko rungtyniauti ne viename užsienio klube. Gynėjas pripažino, kad pirmasis sezonas svetur buvo sudėtingas. Krepšininkas mano, kad sėkmingiausi metai buvo Vokietijoje, būtent šioje šalyje jautėsi geriausiai.

Tėčio pėdomis žengia ir M.Lukauskio sūnus. Nors jis dar tik pirmokas, krepšinį žaidžia su vyresniais vaikais. Krepšininkas sako, kad sūnus pats pasirinko krepšinį, nors išbandė ir tenisą, ir futbolą.

Ilgametis Vilniaus „Lietuvos ryto“ žaidėjas atskleidė, kad turėjo galimybę apsivilkti ir Kauno „Žalgirio“ aprangą, tačiau tuomet susitarti nepavyko. Sostinės ekipai M.Lukauskis dėkingas už tai, kad joje subrendo kaip žaidėjas. „Tikrai nesigailiu tų praleistų metų, aišku, buvo ir gero, ir blogo, bet klubas užaugino mane kaip žaidėją“, – sakė M.Lukauskis.

M.Lukauskis taip pat papasakojo apie Jono Kazlausko ir Kęstučio Kemzūros įtaką jo karjerai ir apie sugrįžimą į gimtojo miesto komandą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.