EUROLYGA 2023

Eurolygos lietuviai. Vienintelis šviesulys – Paulius Jankūnas

Tadas Sedekerskis ketvirtadienį per Eurolygos rungtynes nepakilo nuo Vitorijos „Baskonia“ atsarginių suolo, bet buvo labiausiai patenkintas tarp stipriausiame žemyno turnyre žaidžiančių Lietuvos krepšininkų.

Paulius Jankūnas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Paulius Jankūnas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas Varanauskas

Mar 3, 2017, 5:56 AM, atnaujinta Apr 8, 2017, 5:20 PM

24-ajame ture „Baskonia“ į savo sąskaitą įsirašė dar vieną pergalę. Tuo tarpu kiti du legionierių iš Lietuvos turintys užsienio klubai bei Kauno „Žalgiris“ nurijo karčią pralaimėjimo piliulę.

Tritaškiais užmėtytas „Žalgiris“ savo aikštėje pripažino Stambulo „Fenerbahce“ pranašumą 67:76. Lietuviai pelnė 30 iš 67 komandos taškų, bet naudingai žaidė tik 15 taškų įmetęs Paulius Jankūnas.

Kiti Lietuvos krepšininkai rungtyniavo aiškiai žemiau galimybių. Antanas Kavaliauskas (0/3 metimų) rungtynes baigė nepelnęs nė taško, Artūras Milaknis (irgi 0/3 metimų) ir ilgiausiai rungtyniavęs Edgaras Ulanovas (29 min.) įmetė tik po 2 taškus, Renaldas Seibutis – 4 taškus, Lukas Lekavičius – 7 taškus. Vyriausias „Žalgirio“ žaidėjas Robertas Javtokas progos žengti į aikštę nesulaukė.

Beje, A.Milaknis per dvejas pastarąsias rungtynes nepataikė nė vieno iš 5 dvitaškių bei tritaškių, o E.Ulanovas šiame ture sužaidė nerezultatyviausias rungtynes nuo spalio mėnesio, kai Stambule į „Fenerbahce“ krepšį taip pat įmetė vos 2 taškus.

„Žalgirio“ lyderis P.Jankūnas pakilo į dešimtąją vietą rezultatyviausių visų laikų Eurolygos krepšininkų sąraše. Kauno ekipos puolėjas per karjerą žaidė 256 rungtynes ir pelnė 2390 taškų. Ketvirtadienį jis aplenkė buvusį Atėnų AEK ir Maskvos CSKA gynėją J.R.Holdeną (2388 taškai per 209 rungtynes).

P.Jankūnas dar šį sezoną gali pavyti devintojoje vietoje esantį kroatą Nikolą Vujčičių (2444 taškai per 192 rungtynes). O rezultatyviausi visų laikų Eurolygos krepšininkai yra karjerą tęsiantys „Barcelona“ gynėjas Juanas Carlosas Navarro (3990 taškų per 315 rungtynių) ir Pirėjo „Olympiakos“ gynėjas Vasilis Spanoulis (3241 taškas per 240 rungtynių).

10 iš 24 rungtynių laimėjęs „Žalgiris“ liko 10-ojoje vietoje, bet namie patirta nesėkmė smarkiai sumažino kauniečių galimybes patekti į ketvirtfinalį.

Dėl kelialapio į ketvirtfinalį nereikia jaudintis Jonui Mačiuliui ir jo komandos draugams iš Madrido „Real“. Nors „baltieji“ išvykoje 84:87 pralaimėjo autsaiderei Stambulo „Galatasaray“ ekipai ir nutraukė devynių pergalių seriją, 18 pergalių turinčių Madrido krepšininkų pozicijos lentelės viršūnėje yra labai tvirtos.

O šiame ture nepakankamai gerai žaidusioje Madrido komandoje blankiai žaidė ir J.Mačiulis. Jis per 10 min. pelnė 2 taškus.

Milano „Emporio Armani“ gynėjo Manto Kalniečio statistika buvo panaši. Jis per 9 min. pelnė 3 taškus. O vos 7 pergales iškovojusi ir lentelės dugne esanti Milano ekipa išvykoje 74:87 nusileido „Baskonia“ ekipai, kurios treneris Sito Alonso neleido į aikštę T.Sedekerskio net tada, kai šeimininkų pergalė nekėlė abejonių.

Vitorijos klubo sąskaitoje yra 13 pergalių. „Baskonia“ užima septintąją vietą ir artėja prie tikslo – atkrintamųjų varžybų.

Savaitės lietuviai

Paulius Jankūnas („Žalgiris“). Rungtynių pradžioje P.Jankūnas atrodė nesusikaupęs ir padarė keletą jam nebūdingų klaidų, o ketvirtajame kėlinyje, jau ne pirmą kartą, pristigo kvapo ir leido varžovų aukštaūgiams šeimininkauti Kauno komandos baudos aikštelėje. Vis dėlto didesnę rungtynių dalį pats P.Jankūnas buvo abiejų baudos aikštelių šeimininkas. Jis žaidė 24,5 min., pelnė 15 taškų (5/7 dvitaškių, 5/5 baudų), atkovojo 7 kamuolius ir išprovokavo 6 pražangas.

Lukas Lekavičius („Žalgiris“). Po puikaus pasirodymo, kurį surengė prieš savaitę Bamberge, L.Lekavičius jautėsi tarsi būtų visagalis, bet pervertino savo galimybes. Įžaidėjas priėmė keletą avantiūriškų sprendimų, kurie nepatiko treneriui Šarūnui Jasikevičiui, ir buvo pasiųstas ant suolo. L.Lekavičius žaidė tik 14,5 min. ir pelnė 7 taškus (2/6 dvitaškių, 1/1 tritaškio). Tiesa, to užteko, kad L.Lekavičius šią savaitę būtų antras pagal rezultatyvumą Lietuvos krepšininkas.

Renaldas Seibutis („Žalgiris“). Trečias pagal rezultatyvumą tarp lietuvių buvo 4 taškus (2/4 dvitaškių) pelnęs R.Seibutis. Jis buvo vienas nedaugelio „Žalgirio“ krepšininkų, nestabdžiusių komandos žaidimo. R.Seibutis, kurio vidurkis yra vos 2,5 taško, tik antrą kartą nuo Naujųjų metų (per 9 rungtynes) pelnė daugiau nei 2 taškus.

Savaitės nusivylimas

Antanas Kavaliauskas („Žalgiris“). Daugiau pražangų negu taškų. Tai jau tapo A.Kavaliausko norma, ir šio turo rungtynės nebuvo išimtis. Vidurio puolėjui trūko ryžto puolant, sumanumo ginantis, ir jis per beveik 13 min. nepelnė nė taško (0/2 dvitaškių, 0/1 tritaškio) ir gavo 3 pražangas. Šiais metais (per 9 rungtynes nuo antrojo rato pradžios) A.Kavaliauskas jau trečią kartą aikštę paliko nepelnęs taškų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką rodo Lietuvoje vykstančios karinės pratybos?