EUROLYGA 2023

Jautri akimirka: istorinį Dirko Nowitzki metimą ašaromis palydėjo vokietį atradęs treneris

Dirkas Nowitzki praėjusią naktį visiems laikams įsirašė savo vardą į NBA ir krepšinio istorijos metraščius – 38-erių vokietis perkopė 30 tūkst. pelnytų taškų ribą stipriausioje pasaulio lygoje. Šią akimirką itin jautriai sutiko arenoje rungtynes stebėjęs asmeninis D.Nowitzki treneris – Holgeris Geschwindneris.

D.Nowitzki treneris pravirko.<br>AFP/Scanpix nuotr.
D.Nowitzki treneris pravirko.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-03-08 14:42, atnaujinta 2017-04-08 09:36

Būtent jis ištobulino D.Nowitzki metimą, tapusį vienu sunkiausiai uždengiamų.

Jų pažintis prasidėjo, kai vokiečiui buvo vos 16 metų. Tada treneris jauną krepšininką atrado vienoje sporto salėje ir suprato, kad jo gali laukti didinga ateitis.

Per šiuos metus H.Geschwindneris tapo tikru D.Nowitzki draugu, ne kartą jam padėjusiu už aikštės ribų. D.Nowitzki taip pat ne kartą tiesė pagalbos ranką savo metimo treneriui.

Pastarasis oficialiai dirba „Dallas Mavericks“ klube ir rūpinasi žaidėjų metimo technika. Vokietis yra apskaičiavęs, kad tobulo metimo kampas sudaro 60 laipsnių.

Žymiausias jo auklėtinis – D.Nowitzki – tapo vos šeštuoju žaidėju NBA istorijoje, kuriam pavyko peržengti 30 tūkst. taškų riba.

Tą yra padarę tokie žaidėjai kaip Michaelas Jordanas, Kobe Bryantas, Karlas Malone'as, Wiltas Chamberlainas ir Kareemas Abdul-Jabbaras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.