EUROLYGA 2023

Čempionų lyga: nuskendęs „Neptūnas“ ir geriausios Mariaus Grigonio rungtynės

Čempionų lygos krepšinio turnyre Lietuvos klubų nebeliko. Paskutinė mūsų šalies viltis žlugo aštuntfinalyje, kai Klaipėdos „Neptūną“ paskandino Liudvigsburgo „Riesen“ ekipa. Iškritus „Neptūnui, kovą Čempionų lygoje tęsia tik trys užsienio komandoms atstovaujantys lietuviai: Marius Grigonis iš Lagunos „Iberostar“, Gediminas Orelikas iš Bandirmos „Banvit“ ir Tautvydas Lydeka iš Sasario „Banco di Sardegna“.

M.Grigonis pelnė 20 taškų.<br>G.Šiupario nuotr.
M.Grigonis pelnė 20 taškų.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V. Eidvilas

Mar 9, 2017, 9:15 AM, atnaujinta Apr 8, 2017, 8:47 AM

Klaipėdiečiai. „Neptūnas“ trečiadienį savo aikštėje laimėjo atsakomąsias rungtynes su „Riesen“ ekipa 58:52. Tačiau to buvo per maža – prieš savaitę Vokietijoje klaipėdiečiai varžovams nusileido dukart didesniu skirtumu 61:73.

Per antrąsias rungtynes „Neptūno“ krepšininkai penkiems tūkstančiams į areną susirinkusių aistruolių viltį įžiebė tik trumpoje atkarpoje antrojo kėlinio pradžioje, kai po spurto 8:0 pabėgo į priekį 16:9 (12-ąją min.). Tačiau paskui pralaužti varžovų gynybą sekėsi vis sunkiau ir „Riesen“ sumažino atsilikimą.

Į giliausią duobę Klaipėdos komanda pateko antrojo kėlinio pabaigoje ir trečiojo kėlinio pradžioje. „Neptūnas“ net 6,5 min. nepelnė taškų, leido varžovams persverti rezultatą ir 24-ąją min. atsiliko 23:31.

Po to klaipėdiečiai šiek tiek pasispardė tik paskutinėmis mačo minutėmis, kai jau buvo aišku, kad laimėti reikiamu skirtumu nebepavyks.

Klaipėdos komandai labai trūko naujokų indėlio. Abu vasario pabaigoje „Neptūną“ sustiprinę amerikiečiai atakavo labai netaikliai ir žaidė nerezultatyviai. Danielas Ewingas pelnė tik 2 taškus (0/2 dvitaškių, 0/2 tritaškių), Chrisas Loftonas – 8 taškus (1/2 dvitaškių, 2/9 tritaškių).

Prastai pataikė abiejų komandų žaidėjai. „Neptūno“ taiklumas buvo tik 25,4 proc. (31,6 proc. dvitaškių ir 17,2 proc. tritaškių), „Riesen“ – 32,8 proc. (38,1 proc. dvitaškių ir 18,8 proc. tritaškių). O rezultatyviausi abiejų komandų krepšininkai Mindaugas Kačinas ir Tekele Cottonas pelnė vos po 12 taškų.

Ketvirtfinalis. Į Čempionų lygos ketvirtfinalį pateko penkių šalių komandos: „Banvit“ ir Izmyro „Karsiyaka“ iš Turkijos, „Banco di Sardegna“ ir Venecijos „Umana“ iš Italijos, Liono-Vilerbano ASVEL ir „Monaco“ iš Prancūzijos, „Iberostar“ iš Ispanijos ir „Riesen“ iš Vokietijos.

Ketvirtfinalio poros paaiškės ištraukus burtus. Ketvirtfinalio rungtynės bus žaidžiamos kovo 21-22 ir 28-29 dienomis, o finalo ketvertas vyks balandžio 28-30 dienomis.

Legionieriai. Per pirmąsias aštuntfinalio rungtynes didžiausią atsargą buvo susikrovęs „Banco di Sardegna“ klubas, kuris prieš savaitę namie nugalejo Le Mano „Sarthe“ ekipą 16 taškų skirtumu.

Per atsakomąsias rungtynes Sasario krepšininkai gana ramiai pabaigė darbą. Tiesa, išvykoje „Banco di Sardegna“ beveik visą laiką atsiliko, tačiau skirtumas nė sykio nebuvo didesnis negu 7 taškai. O pabaigoje, kai „Sarthe“ žaidėjai suprato, jog reikiamos persvaros neįgis, „Banco di Sardegna“ netgi išsiveržė į priekį ir nugalėjo 68:66.

Sasario ekipos vidurio puolėjas T.Lydeka nebuvo rezultatyvus ir per 22,5 min. pelnė 4 taškus, bet atkovojo 8 kamuolius.

Antradienį savo aistruolius truputį išgąsdino „Banvit“ krepšininkai. Jie pirmąsias rungtynes išvykoje su Oldenburgo EWE baigė lygiosiomis, o savo aikštėje pralaimėjo pirmąjį kėlinį 14:20.

Tačiau Bandirmos komanda greitai atsitokėjo, antrąjį kėlinį laimėjo net 22:6 ir nuo tada beveik visą laiką pirmavo dviženkliu skirtumu. Skirtumas vėl sumažėjo tik pačioje pabaigoje, bet „Banvit“ įtikinamai nugalėjo 70:61.

Vienam „Banvit“ lyderių G.Orelikui šįkart buvo juoda diena. Jis atakavo labai netaikliai ir per 27 min. pelnė tik 3 taškus (1/8 metimų).

„Iberostar“ iš Salonikų PAOK arenos parsivežė 3 taškų deficitą, bet Lagunos sirgaliai apie jį labai greitai pamiršo. Antrosiose rungtynėse „Iberostar“ krepšininkai beveik iškart parodė, kad yra keliomis galvomis pranašesni, ir sutriuškino varžovus 80:54.

Lagunos komandoje labiausiai pasižymėjo M.Grigonis, per 26 min. pelnęs 20 taškų (5/6 dvitaškių, 3/5 tritaškių, 1/1 baudos) ir atlikęs 5 rezultatyvius perdavimus.

Lietuvis pasiekė asmeninį sezono rekordą. Iki trečiadienio jis per rezultatyviausias Čempionų lygos rungtynes buvo įmetęs 15 taškų, o Ispanijos lygoje jo sezono rekordas yra 14 taškų.

Įvairenybės. Labai trumpai Čempionų lygoje žaidė prieš kelias savaites iš Vilniaus „Lietuvos ryto“ išvykęs Davidas Loganas. Avelino „Sidigas“, kurią sustiprino amerikietis, aštuntfinalyje pralaimėjo itališką dvikovą Venecijos „Umana“ komandai.

„Umana“ abejas rungtynes laimėjo 4 taškų skirtumu: prieš savaitę namie 53:49, šį trečiadienį išvykoje 72:68. Per antrąsias rungtynes D.Loganas pelnė 15 taškų ir buvo rezultatyviausias „Sidigas“ žaidėjas.

Beje, Italijos lygoje šios komandos žengia koja kojon ir dalijasi antrąją vietą.

Gana netikėtai baigėsi dviejų Turkijos klubų akistata. Joje Stambulo „Besiktas“, šalies pirmenybėse užimantis aukštesnę vietą, dukart pralaimėjo Izmyro „Karsiyaka“ ekipai.

Kai „Besiktas“ išvykoje 5 taškų skirtumu pralaimėjo pirmąsias rungtynes, neatrodė, jog tai bus problema. Ir išties antrosiose rungtynėse „Besiktas“ tvirtai paėmė žaidimo vadžias ir trečiajame kėlinyje pirmavo net 20 taškų skirtumu 60:40. Tačiau paskui viskas apsivertė aukštyn kojomis, ir atgimusi „Karsiyaka“ iškovojo pergalę 90:83 („Besiktas“ komandoje rezultatyviausiai žaidė buvę LKL klubų legionieriai Vladimiras Štimacas ir D.J.Strawberry; jie pelnė po 16 taškų).

Jau aštuntfinalyje iš turnyro pasitraukė Utenos „Juventus“ skriaudikai Atėnų AEK krepšininkai. Nors AEK sustiprino Loukas Maurokefalidis, ši komanda neperžengė „Monaco“ barjero. Atėnų klubas pirmąsias rungtynes namie laimėjo tik 1 taško skirtumu, o atsakomąsias rungtynes išvykoje trečiadienį pralaimėjo 87:95.

Čempionų lyga. Aštuntfinalio atsakomosios rungtynės.

Klaipėdos „Neptūnas“ – Liudvigsburgo „Riesen“* 58:52 (M.Kačinas 12, A.Butkevičius 9, J.Grantas 8, 10 atk.kam., Ch.Loftonas 8/ T.Cottonas 12; pirmosios rungtynės 61:73)

Bandirmos „Banvit“* (G.Orelikas 3, 1/8 metimų) – Oldenburgo EWE 70:61 (82:82)

Le Mano „Sarthe“ – Sasario „Banco di Sardegna“* (T.Lydeka 4, 8 atk.kam.) 66:68 (63:79)

Lagunos „Iberostar“* (M.Grigonis 20, 5 rez.perd.) – Salonikų PAOK 80:54 (63:66)

Stambulo „Besiktas“ – Izmyro „Karsiyaka“* 83:90 (70:75)

Avelino „Sidigas“ – Venecijos „Umana“* 68:72 (49:53)

„Monaco“* – Atėnų AEK 95:87 (68:69), Liono-Vilerbano ASVEL* – Salonikų „Aris“ 81:67 (67:67). *Pažymėtos komandos pateko į ketvirtfinalį.

FIBA Europos taurė. Ketvirtfinalio pirmosios rungtynės.

Ušako „Muratbey“ (Š.Vasiliauskas 13, 6 rez.perd., E.Kairys nežaidė) – „Nanterre“ 85:82

Krasnojarsko „Jenisej“ – Ostendės „Telenet“ 84:72

Zagrebo „Cibona“ – Šalono „Elan Sportif“ 87:85

Bonos „Telekom“ – Naharijos „Ironi“ 89:68.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.