EUROLYGA 2023

Į krepšinio Europos taurę taikosi buvę jos laimėtojai

Europos taurės vyrų krepšinio turnyre liko tik keturi pretendentai iškovoti antrąjį pagal svarbą žemyno trofėjų ir kelialapį į Eurolygą. Trečiadienį pasibaigus ketvirtfinalio etapui, paaiškėjo visi keturi pusfinalio dalyviai. Tai – „Valencia“ ir Malagos „Unicaja“ iš Ispanijos, Krasnodaro „Lokomotiv“ iš Rusijos ir Jeruzalės „Hapoel“ iš Izraelio.

Su „Lietuvos rytu“ vienoje grupėje žaidęs „Hapoel“ pateko į pusfinalį.
Su „Lietuvos rytu“ vienoje grupėje žaidęs „Hapoel“ pateko į pusfinalį.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

Mar 9, 2017, 8:56 AM, atnaujinta Apr 8, 2017, 8:54 AM

Pusfinalyje, kuriame bus kovojama iki dviejų pergalių, susigrums „Lokomotiv“ – „Unicaja“ ir „Valencia“ – „Hapoel“. Rungtynės vyks kovo 14, 17 ir 22 (jei reikės) dienomis. Finalo serija bus žaidžiama kovo 28, 31 ir balandžio 5 (jei reikės) dienomis. Finalo laimėtojai ne tik gaus Europos taurę, bet ir iškovos teisę kitą sezoną rungtyniauti Eurolygoje.

Ketvirtfinalis. Iki dviejų pergalių kovojama visuose Europos taurės atkrintamųjų varžybų etapuose. Ketvirtfinalyje dvi serijos baigėsi rezultatu 2:0, kitose dvejose reikėjo trečiųjų rungtynių.

Trumpesniuoju keliu į pusfinalį pateko Jeruzalės ir Krasnodaro krepšininkai. „Hapoel“ dukart nugalėjo Las Palmaso „Herbalife“ ekipą (87:67 namie ir 85:79 svečiuose), „Lokomotiv“ – Sankt Peterburgo „Zenit“ klubą (75:52 namie ir 88:77 svečiuose).

Abu Ispanijos klubai ketvirtfinalyje užtruko ilgiau ir serijas laimėjo 2:1. Trečiadienį „Valencia“ lemiamoje dvikovoje namie sutriuškino „Chimki“ komandą 92:76, „Unicaja“ išvykoje įveikė Miuncheno „Bayern“ ekipą 74:69.

Malagos komandoje per lemiamą dvikovą labiausiai pasižymėjo buvęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ gynėjas Nemanja Nedovičius. Jis pelnė 21 tašką.

Buvę čempionai. Trys iš keturių į pusfinalį patekusių klubų jau yra laimėję Europos taurę. Turnyro rekordininkė „Valencia“ prizą iškovojo 2003, 2010 ir 2014 metais, „Hapoel“ – 2004 metais, „Lokomotiv“ – 2013 metais.

Europos taurė dar nebuvo atsidūrusi „Unicaja“ rankose, tačiau Malagos ekipa daug metų kovojo Eurolygoje ir tik šį sezoną buvo priversta pereiti į antrąjį pagal rangą Eurolygos rengiamą turnyrą. Šiuolaikinėje Eurolygoje yra žaidę visi į pusfinalį patekę klubai. Daugiausia patirties stipriausiame žemyno turnyre sukaupė „Unicaja“, Eurolygoje žaidusi net 15 sezonų. „Valencia“ su pajėgiausiais Europos klubais kovojo tris sezonus, „Lokomotiv“ – du, „Hapoel“ – vieną.

Legionieriai. Europos taurės atkrintamosiose varžybose nežaidė nė vienas Lietuvos krepšininkas. Tačiau dviem į pusfinalį patekusioms ekipoms atstovauja buvę LKL klubų legionieriai.

„Lokomotiv“ aprangą vilki graikas Ianas Vougioukas (anksčiau žaidė Kauno „Žalgiryje“) ir rusas Grigorijus Šuchovcovas (Klaipėdos „Neptūne“ ir Vilniaus „Sakaluose“), „Unicaja“ – jau minėtas serbas N.Nedovičius („Lietuvos ryte“) ir amerikietis Oliveris Lafayette‘as („Žalgiryje“). Be to, „Unicaja“ treneris yra buvęs „Žalgirio“ strategas Joanas Plaza.

Buvę varžovai. Europos taurės turnyre nebeliko nė vienos komandos, su kuriomis per du pirmuosius etapus susitiko Panevėžio „Lietkabelis“. Ketvirtfinalio bajeras buvo per aukštas ir „Herbalife“ (su šia ekipa panevėžiečiai kovojo pirmajame etape), ir „Bayern“, ir „Chimki“ (šios komandos panevėžiečius eliminavo „Top 16“ etape).

Iš buvusių „Lietuvos ryto“ varžovų į pusfinalį pateko tik „Hapoel“, kuris Vilniuje lankėsi „Top 16“ etape. Tuo tarpu lemiamose „Top 16“ etapo rungtynėse vilniečius už borto išstūmęs „Zenit“ bei pirmajame etape su „Lietuvos rytu“ žaidęs „Chimki“ turėjo pasitraukti ketvirtfinalyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.