EUROLYGA 2023

Kam iš lietuvių šįkart šypsojosi Eurolygos dievai?

Eurolygos 25-ajame ture ne visi Lietuvos krepšininkai žaidė vienodai gerai, bet visi, kurie žaidė, galėjo pasigirti, kad įvykdė pagrindinę užduotį. Jonas Mačiulis padėjo Madrido „Real“ klubui sutriuškinti varžovus ir užsitikrinti kelialapį į ketvirtfinalį, o taip pat laimėjęs Kauno „Žalgiris“ vėl sustiprino viltis patekti į kitą etapą.

Lukas Lekavičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Lukas Lekavičius<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas Varanauskas

Mar 11, 2017, 8:00 AM, atnaujinta Apr 8, 2017, 5:17 AM

Tik ketvirtajame kėlinyje varžovų gynybos įtvirtinimus pralaužęs ir per paskutinįjį ketvirtį beveik tiek pat taškų, kiek per pirmuosius tris, įmetęs „Žalgiris“ ketvirtadienį įveikė Atėnų „Panathinaikos“ klubą 64:58.

„Žalgiryje“ buvo registruoti septyni lietuviai. Jie pelnė truputį daugiau nei pusę (33 iš 64) komandos taškų. Tiesa, trys žalgiriečiai Lukas Lekavičius, Renaldas Seibutis ir Robertas Javtokas asmeninės sąskaitos neatsidarė. R.Seibutis bei R.Javtokas ir žaidė labai trumpai – vos po 4 min.

Svariai prie pergalės prisidėjo tik Artūras Milaknis (13 taškų) ir Paulius Jankūnas (11). Taškų taip pat pelnė Edgaras Ulanovas (5) ir Antanas Kavaliauskas (4).

Taiklumu nepasižymėjo daugelis Kauno komandos žaidėjų. Net ir į dviženklę rezultatyvumo zoną įkopęs P.Jankūnas pataikė tik 3 iš 10 metimų. Dar prasčiau atakavo E.Ulanovas (2/7 metimų) ir L.Lekavičius (0/3 metimų).

Baudos aikštelėse labai agresyviai žaidžiantis (ir truputį vaidybos elementų pridedantis) P.Jankūnas varžovus vėl varė į neviltį versdamas juos rinktis pražangas. Stabdydami „Žalgirio“ kapitoną „Panathinaikos“ žaidėjai taisykles pažeidė net 6 kartus.

P.Jankūnas pagal išprovokuotas pražangas (vid. 4,8) Eurolygoje užima penktąją vietą, o per pastarąsias šešerias rungtynes jo išprovokuotų pražangų vidurkis yra 6,2. Suprantama, dažnai neleistinai stabdomas puolėjas taip pat dažnai stoja prie baudos metimų linijos. Pagal mestas baudas jis Eurolygoje užima penktąją vietą (vid. 4,2), pagal pataikytas – ketvirtąją (vid. 3,7).

O per pastarąsias ketverias rungtynes P.Jankūnas pataikė visus 18 baudos metimų.

Ketvirtadienį P.Jankūno ir jo bendražygių pastangomis 11-ąją pergalę iškovojęs „Žalgiris“ liko 10-ojoje vietoje ir išsaugojo galimybes patekti į atkrintamąsias varžybas.

Pergalių sąskaitą ketvirtadienį papildė ir Vitorijos „Baskonia“, taip pat kovojanti dėl kelialapio į kitą etapą. „Baskonia“, kurios puolėjas Tadas Sedekerskis visas rungtynes liko ant suolo, išvykoje palaužė praėjusių metų Eurolygos vicečempionę Stambulo „Fenerbahce“ ekipą 79:74. 14 rungtynių laimėjusi Vitorijos ekipa dalijasi penktąją vietą.

Penktadienį tritaškių pažėręs J.Mačiulis padėjo „Real“ klubui sutriuškinti Belgrado „Crvena Zvezda“ komandą 98:68. „Baltųjų“ puolėjas iš Lietuvos pelnė 12 taškų. „Real“ sąskaitoje yra 19 pergalių. Madridiečiai su Maskvos CSKA dalijasi pirmąją vietą ir jau užsitikrino teisę kovoti atkrintamosiose varžybose.

Milano „Emporio Armani“ gynėjas Mantas Kalnietis negali žaisti dėl praėjusią savaitę patirtos šlaunies traumos. Rungtyniaudama be lietuvio Eurolygos autsaiderė „Emporio Armani“ ketvirtadienį išvykoje pralaimėjo kitai autsaiderei Tel Avivo „Maccabi“ komandai 82:92 ir prarado net aritmetines galimybes pateikti į ketvirtfinalį. Vos 7 pergales turinti Milano ekipa dalijasi paskutiniąją vietą su Kazanės „Uniks“ klubu.

Savaitės lietuviai

Jonas Mačiulis („Real“). J.Mačiulis žaidė trumpai, bet labai efektyviai. Jis jau iki pirmojo keitimo 8-ąją min. pelnė 9 taškus (pataikė visus 3 tritaškius) ir padėjo „Real“ susikrauti lemiamą persvarą. Paskui lietuvis į aikštę buvo įleistas tik trečiajame kėlinyje, bet atakavo jau nebe taip taikliai. Iš viso jis žaidė 13,5 min. ir pelnė 12 taškų (4/6 tritaškių). Artūras Milaknis („Žalgiris“). Antrojo kėlinio pabaigoje A.Milaknio tolimas metimas išjudino 6 min. taškų nepelniusį „Žalgirį“ iš visiško sąstingio, o ketvirtajame kėlinyje dar du jo tritaškiai labai padėjo kauniečiams perimti iniciatyvą ir tapo sunkiai pakeliamu smūgiu varžovams. Kauno komandos snaiperis pasinaudojo ne visomis progomis, bet per 24 min. pelnė 13 taškų (2/2 dvitaškių, 3/6 tritaškių, 0/1 baudos) ir pataisė įspūdį po praėjusių trejų rungtynių, per kurias pataikė vos 1 iš 9 tritaškių.

Paulius Jankūnas („Žalgiris“). Pirmoje rungtynių pusėje kamuolys P.Jankūno visiškai neklausė. Nors puolėjas keliskart pats susikūrė geras progas, dar keliskart atsidūrė geroje pozicijoje po sėkmingai atlikto derinio, jis per du pirmuosius kėlinius nepataikė nė vieno iš 7 metimų (4 dvitaškių ir 3 tritaškių). Užtat rungtynių pabaigoje kapitonas užtikrino komandos ramybę ir per paskutines 2 min. pelnė net 7 taškus. Iš viso jis žaidė 21,5 min., pelnė 11 taškų (3/7 dvitaškių, 0/3 tritaškių, 5/5 baudų), atkovojo 8 kamuolius ir išprovokavo 6 pražangas. Beje, antroje rungtynių pusėje P.Jankūnas pataikė visus metimus!

Savaitės nusivylimas

Lukas Lekavičius („Žalgiris“). Po Bamberge surengto benefiso L.Lekavičius drastiškai pasikeitė į blogąją pusę ir antrose iš eilės rungtynėse atrodė lyg per klaidą patekęs į Eurolygą. Prastais sprendimais stebinęs gynėjas žaidė tik 12 min., per kurias nepelnė nė taško (0/3 tritaškių) ir padarė 2 klaidas. L.Lekavičius be taškų aikštę paliko antrą kartą šį sezoną (pirmą – lapkričio mėnesį per namie laimėtas rungtynes su „Galatasaray“).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.