EUROLYGA 2023

Šarūnas Jasikevičius prieš išvyką į Kazanę: „Reikia daryti tai, ko nepadarėme Kaune“

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai penktadienį sieks gyvybiškai svarbios pergalės Eurolygos turnyre – išvykoje žais su Kazanės „Uniks“ ekipa, kuri pirmajame ture Kaune sugebėjo išplėšti pergalę prieš Lietuvos čempionus.

Kauniečiai rengiasi dar vienam svarbiam mūšiui.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauniečiai rengiasi dar vienam svarbiam mūšiui.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauniečiai rengiasi dar vienam svarbiam mūšiui.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauniečiai rengiasi dar vienam svarbiam mūšiui.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 15, 2017, 4:20 PM, atnaujinta Apr 7, 2017, 10:35 PM

Tada Rusijos klubas buvo stipresnis 88:80, o ketvirtą kėlinį laimėjo net 30:11.

Tiesa, dabar komandos yra skirtingose padėtyse – žalgiriečiams pergalė būtina siekiant išlikti kovoje dėl vietos tarp aštuonių stipriausių lygos ekipų, o „Uniks“ yra patyrusi net aštuonis pralaimėjimus iš eilės ir tokių svajonių neturi.

Tiesa, šios pralaimėjimų serijos „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius nesureikšmina.

„Laukia labai atsakingos rungtynės. Kuo jų lieka mažiau, tuo jos vis svarbėja. Vyrai tą supranta ir rengiasi rimtai. Žinome, kad tai ekipa kuri su visais žaidžia taškas į tašką.

Tai komanda, kuri turi daug patyrusių žaidėjų, kiekvienas jų žino, ką daro, – pasakojo treneris, užsiminęs, kad svarbiausia yra žiūrėti į save.

Jis išskyrė pirmas rungtynes ir nesėkmingus pirmą ir ketvirtą kėlinius.

„Svarbiausia nekartoti savo klaidų ir žaisti, kuo greičiau, nes jie siekia lėtesnio žaidimo. Poziciniame krepšinyje jie yra gudresni, labiau patyrę. Svarbiausia intensyvumas, atkovoti kamuoliai.

Reikia primesti savo krepšinį – greitą, agresyvų. Daryti tai, ko nepadarėme Kaune keturiasdešimt minučių. Manau, kad esame geresnė komanda, nei buvome tada“, – pabrėžė Š.Jasikevičius.

Lieka neaišku, ar „Uniks“ padės rezultatyviausias lygos krepšininkas – po 22,3 taško renkantis Keithas Langfordas. Tad Š.Jasikevičius yra labiausiai linkęs kalbėti apie du kitus žaidėjus – Quino Colomą ir neseniai po traumos pasveikusį Antoną Ponkrašovą.

„Langfordas yra praktiškai nesustabdomas. Koncentruojamės į Q.Colomą, A.Ponkrašovą, nes tai žaidėjai, kuriantys žaidimą“, – kalbėjo strategas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.