EUROLYGA 2023

Ispanijos krepšinį drebina skandalas: federacijos bosui FIBA kaip kyšį atseikėjo 190 tūkst. eurų?

2014-ųjų pasaulio krepšinio čempionato „reikalai“ pasivijo jos rengėjus 2017 metais. Ispanijos krepšinio federacija ir jos buvęs vadovas Jose Liusas Saezas kaltinami nesumokėję milžiniškų mokesčių.

Buvęs Ispanijos krepšinio bosas J.L.Saezas su jau dabartiniu Ispanijos krepšinio federacijos prezidentu Jorge Garbajosa.<br>AFP nuotr.
Buvęs Ispanijos krepšinio bosas J.L.Saezas su jau dabartiniu Ispanijos krepšinio federacijos prezidentu Jorge Garbajosa.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 21, 2017, 8:03 AM, atnaujinta Apr 7, 2017, 2:00 PM

Teigiama, kad iki praėjusių metų federacijai vadovavęs 57 metų J.L.Saezas pasaulio krepšinio pirmenybėms iš įvairių kompanijų surinko daugiau kaip 18,6 mln. eurų, tačiau nuo šios sumos nesumokėjo mokesčių.

Ispanijos mokesčių inspekcija tiria bendros šios šalies krepšinio federacijos ir FIBA kompanijos sukūrimą, kuri vykdė su planetos pirmenybėmis susijusią veiklą.

Pagal Ispanijos įstatymus, bendrą veiklą su užsienio kompanijomis gali vykdyti tik komercinės struktūros, o ne sportinės organizacijos, nes šios oficialiai negali imtis tokios veiklos.

Kaip teigiama, nuo 2009 metų bendra Ispanijos krepšinio federacijos ir FIBA įkurta bendrovė kaip paramą ir labdarą surinko 18,6 mln. eurų ir nesumokėjo jokių mokesčių.

Maža to: skaičiuojama, kad ši dviejų organizacijų įkurta bendrovė buvo labai pelninga ir pačiam Ispanijos krepšinio federacijos vadovui – kaip komisinius jis neva gavo 190 tūkst. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.