EUROLYGA 2023

Eurolygos lietuviai. Manto Kalniečio sugrįžimas ir išsiderinęs Renaldas Seibutis

Ispanijos klubuose žaidžiantys lietuviai Eurolygos 27-ajame ture nebuvo rezultatyvūs, bet jų komandos iškovojo svarbias pergales. Madrido „Real“ su Jonu Mačiuliu laimėjo „El Clasico“ ir tęsia kovą dėl pirmosios vietos reguliariajame sezone, o Vitorijos „Baskonia“ su Tadu Sedekerskiu išvykoje sutriuškino Vokietijos čempionus ir užsitikrino kelialapį į ketvirtfinalį.

M.Kalnietis.<br>olimpiamilano.com
M.Kalnietis.<br>olimpiamilano.com
Renaldas Seibutis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Renaldas Seibutis<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Rolandas Varanauskas

Mar 23, 2017, 7:48 AM, atnaujinta Apr 7, 2017, 10:32 AM

Tuo tarpu traumą išsigydęs Mantas Kalnietis nepadėjo Milano „Emporio Armani“ nutraukti ilgą pralaimėjimų seriją, o Kauno „Žalgiris“ namie nusileido Stambulo „Anadolu Efes“ komandai 68:76 ir beveik prarado galimybes patekti į atkrintamąsias varžybas.

„Žalgiryje“ antradienį žaidė visi septyni į paraišką patekę lietuviai. Jie pelnė 48 iš 68 komandos taškų. „Anadolu Efes“ ekipoje buvo registruoti keturi turkai, bet žaidė ir taškų pelnė tik du (Dogusas Balbay – 5, Cedi Osmanas – 4).

Kauno komandoje bent po tašką pelnė visi žaidę krepšininkai, tačiau „Žalgiriui“, ypač rungtynių pabaigoje, trūko lyderio. Net rezultatyviausias komandos žaidėjas Lukas Lekavičius įmetė tik 11 taškų ir atakavo gana netaikliai (4/13 metimų). 10 taškų surinko Edgaras Ulanovas, po 9 – Artūras Milaknis ir Paulius Jankūnas, 6 – visus metimus pataikęs Antanas Kavaliauskas (3/3 dvitaškių), po 1 – itin prastai atakavęs Renaldas Seibutis (0/3 metimų) ir tik 3 minutes žaidęs Robertas Javtokas.

Antradienį po trijų savaičių pertraukos į aikštę grįžo traumą išsigydęs M.Kalnietis. Tačiau jo sugrįžimas nepadėjo ūpą kovoti praradusiai „Emporio Armani“ komandai, kuri patyrė jau šeštąjį iš eilės pralaimėjimą – išvykoje beviltiškai nusileido Atėnų „Panathinaikos“ klubui 61:74. M.Kalnietis žaidė 14 min. ir pelnė 4 taškus.

Po dar ilgesnės pertraukos į aikštę žengė „Baskonia“ puolėjas T.Sedekerskis, tačiau jo nuotaika buvo daug geresnė. „Baskonia“ antradienį išvykoje sutriuškino Bambergo „Brose“ klubą 96:71, iškovojo ketvirtąją iš eilės pergalę, o trečiadienį vakare, po kitų turo rungtynių, sužinojo, kad tikrai pateks į atkrintamąsias varžybas. T.Sedekerskis per 6 min. taškų nepelnė.

19-metis puolėjas žaidė pirmą kartą nuo vasario pradžios. Tiesa, jis visuomet patekdavo į „Baskonia“ dvyliktuką, bet per rungtynes, kurių baigtis nebūdavo aiški iki paskutiniųjų minučių, treneris Sito Alonso nedrįsdavo leisti į aikštę savo jauniausio auklėtinio.

„Real“ trečiadienį savo aikštėje įtikinamai laimėjo Ispanijos krepšinio milžinų dvikovą – nugalėjo „Barcelona“ komandą 85:69. 20 min. žaidęs J.Mačiulis įmetė tik 2 taškus, bet atkovojo 4 kamuolius ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

Savaitės lietuviai

Lukas Lekavičius („Žalgiris“). Tuo metu, kai L.Lekavičius dengė Jaysoną Grangerį, urugvajietis nepelnė nė taško (įdomu, kad jis po L.Lekavičiaus pražangos netgi neįmetė dviejų baudų)!

Vis dėlto nemažai L.Lekavičiaus veiksmų tiek puolant, tiek ginantis buvo karštakošiški. Tiesa, antrajame ir trečiajame kėliniuose kai kurie rizikingi įžaidėjo sprendimai pasiteisino, bet per paskutines 8 min. jis nepataikė nė vieno iš 4 metimų žaidžiant, o paskutinę minutę tikslo nepasiekė net ir abu jo baudos metimai. L.Lekavičius žaidė 21 min., pelnė 11 taškų (3/10 dvitaškių, 1/3 tritaškių, 2/5 baudų) ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus.

Paulius Jankūnas („Žalgiris“). P.Jankūnas buvo vienintelis aukštaūgis, kuriam esant aikštėje po „Žalgirio“ krepšiu nebuvo leidžiama siautėti varžovų priekinės linijos krepšininkams. Tačiau kapitonas išeikvojo pernelyg daug jėgų gindamasis, todėl puolant jo indėlis šįkart buvo daug kuklesnis negu paprastai.

P.Jankūnas žaidė 25 min., pelnė 9 taškus (4/8 dvitaškių, 0/2 tritaškių, 1/2 baudų), atkovojo tik 3 kamuolius ir išprovokavo vos 2 pražangas. Tai – vieni prasčiausių jo rezultatų šį sezoną. P.Jankūno vidurkiai yra 13,2 taško, 6,1 atkovoto kamuolio ir 4,8 išprovokuotos pražangos.

Beje, ir per pirmąsias rungtynes Stambule, kuriose „Žalgiris“ nugalėjo „Anadolu Efes“ klubą, puolėjo statistika buvo kukli: 8 taškai, 2 atkovoti kamuoliai ir 2 išprovokuotos pražangos.

Edgaras Ulanovas („Žalgiris“). Ilgiausiai tarp lietuvių žaidęs puolėjas per 26,5 min. pelnė 10 taškų (1/2 dvitaškių, 2/3 tritaškių, 2/2 baudų). Jis pataikė psichologiškai labai svarbų tritaškį prieš pat pirmojo kėlinio sireną, bet pats prarado didelę dalį pasitikėjimo savimi, kai antroje mačo pusėje keliskart nepavyko pralaužti varžovų gynybos žaidžiant vienas prieš vieną nugara į krepšį.

Savaitės nusivylimas

Renaldas Seibutis („Žalgiris“). R.Seibučio taikiklis visai išsiderino. Patyręs gynėjas turėjo kelias geras progas mesti, bet per 13,5 min. pelnė vos 1 tašką (0/1 dvitaškio, 0/2 tritaškių, 1/2 baudų), o jo netaiklus tolimas metimas iš idealios pozicijos ketvirtojo kėlinio pradžioje turėjo didelės neigiamos įtakos visos komandos psichologinei būsenai. Beje, 2,4 taško pelnantis R.Seibutis šį sezoną pataikė tik 39,6 proc. dvitaškių (19/48) ir 19 proc. tritaškių (4/21).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.