EUROLYGA 2023

Neguodžiantis verdiktas „Žalgiriui“: kauniečiams prasmukti Eurolygoje liko tik siaura landa

Kauno „Žalgirio“ krepšinio komanda likus trims turams iki Eurolygos reguliariojo sezono pabaigos dar neprarado aritmetinių galimybių patekti į atkrintamąsias varžybas, bet Lietuvos čempionams liko tik labai siaura landa.

Kauno „Žalgiris“<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno „Žalgiris“<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 23, 2017, 11:15 AM, atnaujinta Apr 7, 2017, 9:58 AM

Kauno krepšininkams reikia ne tik laimėti visas likusias rungtynes, bet ir sulaukti trijų Stambulo „Anadolu Efes“ pralaimėjimų ir dviejų Stambulo „Darussafaka“ nesėkmių.

Kelialapius į ketvirtfinalį jau iškovojo šešios komandos: Madrido „Real“, Maskvos CSKA, Pirėjo „Olympiakos“, Stambulo „Fenerbahce“, Vitorijos „Baskonia“ ir Atėnų „Panathinaikos“.

Dėl likusių dviejų kelialapių varžosi „Anadolu Efes“, Belgrado „Crvena Zvezda“, „Darussafaka“ ir „Žalgiris“.

Po 27 turų daug geresnėje padėtyje yra „Anadolu Efes“ ir „Crvena Zvezda“. Šios komandos iškovojo po 15 pergalių ir dalijasi septintąją vietą. Už pirmojo aštuoneto linijos atsidūrusi „Darussafaka“ turi 13 pergalių, „Žalgiris“ – 12.

Nors dviejų taškų atstumas tarp aštuntosios ir devintosios vietų likus vos trims turams atrodo gana solidus, kova dėl kelialapių dar nebaigta.

Pretendentų ketverte pirmaujančiam „Anadolu Efes“ paskutiniųjų turų tvarkaraštis yra labai sunkus. Šis Stambulo klubas namie kovos su „Fenerbahce“ ir „Olympiakos“, o paskutininę reguliariojo sezono savaitę keliaus į Ispanijos sostinę ir žais su „Real“.

Tiesa, „Anadolu Efes“ gali džiaugtis dėl to, kad reguliariajame sezone po du kartus nugalėjo „Crvena Zvezda“ ir „Darussafaka“ klubus, todėl aplenks juos, jei galutinėje lentelėje surinks vienodai taškų.

Neigiamas tik „Anadolu Efes“ santykis su „Žalgiriu“. Kauno komanda Stambule laimėjo 13 taškų skirtumu, o Stambulo ekipa Kaune atsirevanšavo 8 taškų skirtumu.

„Crvena Zvezda“ tvarkaraštis daug paprastesnis. Tiesa, šį penktadienį Belgrado ekipai reikės žaisti Barselonoje, bet kitą savaitę į Serbijos sostinę atvyks beviltiškas autsaideris Kazanės „Uniks“.

Reguliarųjį sezoną „Crvena Zvezda“ baigs rungtynėmis svečiuose su „Darussafaka“.

„Darussafaka“ prieš dvikovą su Belgrado klubu dar susitiks namie su Stambulo „Galatasaray“ ir svečiuose su Bambergo „Brose“.

„Žalgiris“ šį ketvirtadienį rungtyniaus išvykoje su Tel Avivo „Maccabi“, o per kitus du turus – namie su Milano „Emporio Armani“ ir išvykoje su „Baskonia“.

Aritmetiškai vis dar įmanoma, kad visi keturi pretendentai surinks po 15 pergalių. Toks variantas Kauno komandai nėra labai geras. Lygybės atveju pirmąją vietą šiame ketverte užimtų „Anadolu Efes“ (dėl pergalių tarpusavio rungtynėse su „Crvena Zvezda“ ir „Darussafaka“), o antrąją vietą dalintųsi „Žalgiris“ ir „Darussafaka“.

Tarpusavio rungtynėse „Žalgiris“ ir „Darussafaka“ vienas kitą nugalėjo tokiu pačiu skirtumu, tačiau per rungtynes su kitais varžovais „Darussafaka“ taškų skirtumas (-17) yra daug geresnis negu „Žalgirio“ (-58).

Tad kauniečiams lieka vienintelis bent šiek tiek realus variantas – trys jų pačių pergalės, trys „Anadolu Efes“ pralaimėjimai ir bent du „Darussafaka“ pralaimėjimai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.