EUROLYGA 2023

Andrejus Kirilenka siūlo Latvijai kartu su Rusija rengti Europos krepšinio čempionatą

Rusijos krepšinio federacijos prezidentas Andrejus Kirilenka pateikė Tarptautinei krepšinio federacijai (FIBA) savo šalies kandidatūrą surengti 2019 metų Europos moterų krepšinio čempionatą. FIBA prieš kandidatūrų pateikimą patikino, kad atsižvelgus į sėkmingą vyrų „EuroBasket“ patirtį ir varžybas keturiose šalyse, tų metų Europos moterų pirmenybės tikrai vyks dvejose šalyse.

A.Kirilenka žaidė Rusijos krepšinio rinktinėje, o dabar vadovauja šios šalies krepšinio federacijai.<br>G.Šiupario nuotr.
A.Kirilenka žaidė Rusijos krepšinio rinktinėje, o dabar vadovauja šios šalies krepšinio federacijai.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 29, 2017, 3:44 PM, atnaujinta Apr 6, 2017, 10:47 PM

Buvęs garsus NBA žaidėjas, lygoje sugebėjęs kovoti net 14 sezonų, įsitikinęs, kad jo šalis tikrai gaus teisę rengti svarbų moterų krepšinio turnyrą, o į kompaniją kviečiasi ir Latviją. Mat ir mūsų kaimynės krepšinio federacija pateikė siūlymą pas save surengti varžybas.

Iš viso organizuoti 2019-ųjų „FIBA Eurobasket Women“ panoro keturios valstybės: be rusų ir latvių, save siūlo ir Serbija bei Izraelis.

„Vykdyti tokio lygio varžybas dvejose valstybėse – normali praktika, – rusų žiniasklaidai sakė A.Kirilenka. – Kai rinktinė žaidžia pas save, jai yra didesnis dėmesys, sirgaliai veržiasi į sales. O štai kitų valstybių komandos tų aistruolių nedomina. Tad turėti kitą šalį, kurioje taip pat sirgaliai eis į savosios ekipos mačus – sprendimas visiškai logiškas. Mes jau svarstome, su kuo būtų geriau rengti Europos pirmenybės ir, manau, siūlysime Latvijai prisijungti. Juk jie mūsų kaimynai. Manau, Latvija nebus prieš su Rusija rengti „FIBA Eurobasket Women“.

Tačiau Rusijos krepšinio federacijos vadovas patikino, kad jo valstybės netenkins tik grupių akistatos – jis norėtų ir atkrintamųjų dvikovų.

„Noriu pažymėti, kad mūsų netenkins tik grupių etapas. Mes norime turėti ir lemiamus mačus dėl medalių. Rusija yra didi šalis, todėl jai reikėtų ir pilnaverčio Europos čempionato“, – kalbėjo A.Kirilenka.

Galutinis sprendimas, kur vyks 2019 metų moterų Europos krepšinio čempionatas bus priimtas birželio 24 dieną Prahoje.

Šiais metais vyksiantis moterų Europos čempionatas vyks Čekijoje birželio 16-25 dienomis, kuriame varžysis 16 komandų. Tarp jų nebus Lietuvos ekipos, nes ji atrankoje savo grupėje užėmė paskutinę vietą ir kelialapio negavo.

Tuo tarpu Rusijos ir Latvijos rinktinės varžysis Čekijoje vienoje D grupėje. Iš keturių grupių į tolesnes kovas dėl medalių prasibraus po 3 ekipas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.