EUROLYGA 2023

Rusijos krepšininkas prasitarė, kaip NBA šaipomasi iš naujokų: nuo tualetinio popieriaus iki vežimėlio

Dabartinis Maskvos srities „Chimki“ ekipos ir Rusijos rinktinės lyderis Aleksejus Švedas vietos žurnalistams papasakojo apie savo potyrius NBA, savotiškus pasišaipymus bei patyčias iš naujokų ir būsimus planus.

A.Švedas, po trejų metų NBA, persikėlė į Rusijos „Chimki“ ekipą.<br>AFP nuotr.
A.Švedas, po trejų metų NBA, persikėlė į Rusijos „Chimki“ ekipą.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 31, 2017, 10:36 AM, atnaujinta Apr 6, 2017, 8:22 PM

28-erių žaidėjas, trejus metus praleidęs NBA ir atstovavęs „Minnesota Timverwolves“, „Philadelphia 76ers“, „Houston Rockets“ bei „New York Knicks“ ekipoms, tikino, kad kol kas gali tik pasakyti, kad ateinančius kelis mėnesius tikrai žais „Chimki“ klube. Tame, kurį treniravo Rimas Kurtinaitis ir neva dėl nesutarimų su A.Švedu turėjo palikti stratego sportą.

„Mano ateities planai yra paslaptis ir man pačiam. Bet neslėpsiu, kad bandysiu sugrįžti į NBA. Mano sutartis su Maskvos srities ekipa dar galioja metams, tačiau jame yra išlygos dėl išvykimo“, – macvt portalui dėstė žaidėjas.

Prisimindamas trejus metus, praleistus NBA, rusas pasakojo, kad ir jam teko iš bendraklubių, kaip komandos ir lygos naujokui, gauti „užduočių“ ir jas vykdyti visus metus. „Visi į lygą atėję naujokai iš komandos „senių“ gauna „darbų“, kuriuos privalo vieną sezoną vykdyti“, – aiškino A.Švedas.

Jis pasakojo, kad „Timberwolves“ ekipoje jam reikėjo vieną sezoną nešioti rožinę kuprinę, kurioje jis turėjo turėti ne vieną kortų kaladę – kad kiti žaidėjai galėtų išvykų metų pažaisti kortomis.

„Taip stipriai iš manęs niekas nesišaipė – man juk buvo ne 18 metų, buvau jau sulaukęs 23-jų. Pradžioje pirmuosius kelis mėnesius prie manęs niekas nesikabino, jokių užduočių nedavė, tačiau galiausiai „seniai“ atnešė rožinę kuprinę ir įdavė į rankas. Blogiausia, kad buvau vienintelis Minesotos ekipos naujokas – niekam kitam duoti jie ir negalėjo. Kaip žinia, daugelis NBA krepšininkų, per skrydžius iš miesto į miestą, žaidžia kortomis. Tai mano užduotis buvo toje rožinėje kuprinėje nešiotis penkias naujas kortų kalades. Privalėjau sekti, kad pas žaidžiančius bendraklubius kortų kaladės nesusidėvėtų, o jei taip įvyktų – pakeisti nauja. Vienintelis geras dalykas, kad mano komandoje nereikėjo to rožinio „daikto“ nešiotis visur – tik per išvykas. Namų mačuose rankinės neštis nereikėjo, tai ji pastoviai metus buvo mašinoje – atvykstu į oro uostą, pasiimu, atskrendu – įsimetu“ – dėstė Rusijos krepšinio rinktinės narys.

Paklaustas, ar toks „darbas“ jo nežeidė, A.Švedas tikino, kad tai buvo „gėlytės“, palyginus su tuo, kokius išbandymus kitose komandose naujokams rengia senbuviai.

„Pas mus buvo tas rožinis juokelis tik tam, kad palaikytume komandinę dvasią. Kitose ekipose buvo rimčiau. Galiu pasakyti, kad sezono pradžioje į rankas buvo įduodamas vežimėlis su lėle. Atvykai į areną – su vežimėliu į rūbinę ir pastatai prie savo persirengimo vietos. Kad visi žinotų, kad esi naujokas. Ir taip visus metus“, – papasakojo rusas.

Nusistebėjus, kad niekur nuotraukose nesimatė arenose tokių pasišaipymų, A.Švedas pridėjo: „O jūs Sergejaus Karasiovo paklauskite“.

S.Karasiovas 2013-siais savo karjerą NBA pradėjo „Cleveland Cavaliers“ klube, o praėjusiais metais dar žaidė „Brooklyn Nets“.

A.Švedas tikino, kad šiemet pirmą kartą išgirdo ir apie jau ribas peržengiančius pasišaipymus: nors JaVale'as McGee NBA kovoja 8 metus, prieš sezoną į „Golden State Warriors“ perėjęs žaidėjas turėjo susitaikyti, kad bendraklubiai „juokais“ savo persirengimo kambaryje, tualete, pakabino tualetinį popierių su jo atvaizdu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: prokurorai baigė ikiteisminį tyrimą dėl R. Žemaitaičio