EUROLYGA 2023

Lietuvos krepšinio rinktinės rakštimi tapęs Nicolas Batumas su mūsiškiais nežais: „Mane išvadins bailiu“

Prancūzijos krepšinio rinktinės senbuvis ir NBA „Charlotte Hornets“ ekipos narys Nicola Batumas apsisprendė – jis nevyks į šiemet rengiamą Europos krepšinio čempionatą. Tai bus pirmasis kartas nuo 2004-ųjų, kai Europos čempionas 28-erių N.Batumas praleis „EuroBasket“ pirmenybes.

Nicolas Batumas<br>AFP nuotr.
Nicolas Batumas<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 4, 2017, 6:13 PM, atnaujinta Apr 13, 2017, 6:22 PM

„Aš nepraleidau nė vieno svarbiausio krepšinio renginio nuo 2004 metų – visą laiką atstovavau Prancūzijai. Net ir jaunimo pirmenybėse teko pažaisti. Savo sprendimą nežaisti šiemet paskelbsiu oficialiai pasibaigus NBA sezonui. Jau žinau, kad mane išvadins bailiu ir parsidavėliu, tačiau į rinktinę vykau 127 kartus. Kodėl niekas nenori prisiminti, kad dukart į čempionatus važiavau ir tuomet, kai dėl to protestavo mano ekipa „Portland Trail Blazers“ ir dukart žaidžiau pirmenybėse su peties trauma?“, – apie būsimą sirgalių reakciją numanydamas kalbėjo N.Batumas.

Europos krepšinio čempionato pirmame etape Prancūzija kovos Suomijoje, o be šios šalies šeimininkės varžovais bus islandai, lenkai, graikai ir slovėnai.

Būtent su šios grupės rinktinėmis atkrintamųjų varžybų ketvirtfinalyje varžysis B grupės geriausios keturios ekipos, o patekti į lemiamas akistatas sieks Ukraina, Izraelis, Vokietija, Gruzija, Italija ir Dainiaus Adomaičio vedama Lietuva.

N.Batumas tapo tuo krepšininku, kuris sužlugdė Jono Kazlausko treniruojamos ekipos viltis 2013 metais pasidabinti Europos čempionato auksu.

Finale lietuviai nesugebėjo atsitiesti prieš galingai pirmąją mačo pusę sužaidusią Prancūziją ir nusileido 66:80. Tame mače N.Batumas tiesiog buvo nesulaikomas – pelnė 17 taškų, atkovojo 6 kamuolius ir atliko 1 perdavimą. Už prancūzą mače sėkmingiau žaidė tik Linas Kleiza, kurio sąskaitoje buvo 20 taškų, tačiau auksu džiaugėsi N.Batumas.

Dar blogesni prisiminimai lietuviams iš kitais metais vykusio pasaulio čempionato Ispanijoje, kur Prancūzija ir Lietuva susitiko akistatoje dėl trečiosios vietos ir lietuviai pralaimėjo 93:95. Ir tada N.Batumas tapo rakštimi lietuviams – jis įmetė 27 taškus ir ištempė rinktinę ant prizininkų pakylos. Geriau už jį nežaidė nė vienas mačo žaidėjas – Jonas Valančiūnas įmetė 25 taškus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.