EUROLYGA 2023

LKL klubai balandį žais NBA grafiku – laukia rungtynių maratonas

Ši savaitė yra paskutinė, kai ne visoms Lietuvos krepšinio lygos komandoms rūpi tik šalies čempionatas. O nuo kito savaitgalio prasidės tikras sprintas – per 18 dienų teks sužaisti po 7 mačus.

Š.Jasikevičiui buvo sunku nuteikti „Žalgirio“ žaidėjus visa jėga kovoti LKL.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Š.Jasikevičiui buvo sunku nuteikti „Žalgirio“ žaidėjus visa jėga kovoti LKL.<br>G.Bitvinsko nuotr.
„Lietuvos rytas“ sutriuškino nesipriešinusią „Vytauto“ komandą 49 taškais.<br>G.Bartuškos nuotr.
„Lietuvos rytas“ sutriuškino nesipriešinusią „Vytauto“ komandą 49 taškais.<br>G.Bartuškos nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

„Lietuvos rytas“

2017-04-04 09:32, atnaujinta 2017-04-13 17:19

Kauno „Žalgiriui“ beliko kelionė į Vitoriją padėti taško Eurolygos reguliariajame sezone.

Pasvalio „Pieno žvaigždės“ ir Prienų-Birštono „Vytautas“ trečiadienį išsiaiškins, kam priklauso Baltijos lygos karūna.

O tada prasidės LKL reguliariojo čempionato finišo sprintas.

Kovą daugelis klubų tiesiog nuobodžiavo, nes sužaidė vos po ketverias rungtynes, o balandį visiems teks dvigubas krūvis.

Nuo kito savaitgalio iki balandžio 26-osios, kai paaiškės galutinė reguliariojo sezono rikiuotė ir ketvirtfinalio poros, teks žaisti kaip NBA – kas dvi tris dienas.

Lyderiams bus tik lengviau

Tai, kas kitiems klubams bus beprotiškas sprintas, LKL favoritams bus įprastas pabėgiojimas.

„Žalgiris“ buvo įpratęs kas savaitę žaisti po dvejas, o kartais ir trejas rungtynes, o baigus kovas Europoje kauniečiams nereikės niekur skraidyti.

Po pergalės 94:70 prieš „Pieno žvaigždes“ sekmadienį „Žalgiris“ turi 26 pergales ir penkiomis lenkia artimiausius konkurentus, todėl klausimų dėl pirmosios vietos nėra.

Net jei kauniečiai kur nors ir suklups, tai bus tik paskata susikaupti svarbesniuose mačuose ginant titulą.

Mače su Pasvalio komanda žalgiriečiai du kėlinius irgi žaidė bet kaip, tačiau susigriebė trečiajame.

„Žaidėjai patys jautė, kad antrasis kėlinys buvo visiška katastrofa, – teigė treneris Šarūnas Jasikevičius. – Taip negalima žaisti. Negerbėme savo komandos taisyklių.

Vėliau viskas buvo gerai, bet čia nuolatinė mūsų bėda. Po geros atkarpos atsipalaiduojame.

Nežinau, ką su tuo daryti, bet tenka pripažinti, kad problema egzistuoja.“

Žiūrovų rekordas nepadėjo

LKL rungtynėse kauniečiai atrodė dar nenurimę po penktadienį patirtų emocijų, kai paskutinėse Eurolygos sezono rungtynėse namuose teko pripažinti Milano „Emporio Armani“ pranašumą 84:88.

Atsisveikinti su Eurolyga susirinko rekordinis žiūrovų skaičius – 15 231, tačiau jų nudžiuginti nepavyko.

„Mūsų viltys – jūsų kova ir nenugalima „Žalgirio“ dvasia“, – tokiu užrašu papuoštą audeklą, kuriame ryškiausiai švietė Š.Jasikevičius, kėlė aistruoliai, bet kauniečiai patyrė 9-ąją nesėkmę per 15 mačų namuose.

„Krepšininkams pasakiau: jeigu jie nori jausti malonumą rungtyniauti prieš 15 tūkstančių sirgalių, jie turi gintis. Tai svarbiausia. Reikia ir spausti, pasinaudoti trumpu varžovų suoleliu.

O mes leidome varžovams kiekvieną ketvirtį įmesti vis daugiau taškų.

Padarėme įspūdingą skaičių psichologinių klaidų. Kai tų klaidų nedarėme, kai kurie Milano žaidėjai mus baudė už riziką.

Jei praleidi 88 taškus, vadinasi, atėjai žaisti manydamas, kad laimėsi tik puldamas.

„Žalgiris“ šį sezoną dar nenugalėjo nė vienos komandos tik puldamas“, – piktokai kalbėjo Š.Jasikevičius.

Rėmėjų indėlis per mažas

„Žalgirio“ klubo vadovas Paulius Motiejūnas vakar prakalbo apie kitas bėdas – jis atskleidė, kad nepavyko surinkti planuoto 8,4 mln. eurų biudžeto, todėl išlaikyti geriausius žaidėjus ir trenerį bus sunku.

„Girdėdamas žurnalistų ir aistruolių klausimus matau, kad beveik visus šis sėkmingas Eurolygos sezonas šiek tiek atitraukė nuo realybės, – zalgiris.lt pareiškė P.Motiejūnas. – Kad ir kaip nesinorėtų, bet esu priverstas pasidalyti, kokia yra klubo realybė šiuo metu.“

Klubo vadovo teigimu, planuotos lėšos gautos iš bilietų, Eurolygos ir Kauno savivaldybės, tačiau planas surinkti 0,5 mln. eurų daugiau iš rėmėjų liko neįvykdytas.

„Kodėl nepavyko surasti dar daugiau naujų rėmėjų ar padidinti pajamas iš esamų, sunku pasakyti. Galbūt naujo Eurolygos formato baimė ir neaiškumas (galbūt buvo baisu, kad iškovosime 2–3 pergales).

Galbūt abejonės dėl trenerio ir komandos sudėties. Gal dėl prastoko sezono starto. Galbūt ne į visas įmones ir įstaigas kreipėmės, bet faktas lieka faktu – žaidžiant vieną geriausių Eurolygos sezonų komandos istorijoje buvo surinkta mažiau paramos iš rėmėjų, nei tikėjomės sezono pradžioje“, – teigė P.Motiejūnas.

Tuo remdamasis jis abejojo, ar pavyks išlaikyti šį sezoną suburtą branduolį, nes žaidėjai tikisi didesnių algų. Be to, dar negrąžintos senos skolos.

Kova dėl antrosios vietos

LKL reguliariojo sezono finišo puošmena turėtų tapti „Lietuvos ryto“ ir „Lietkabelio“ kova dėl antrosios vietos.

Nors panevėžiečiai patys sau pakišo kovą namuose pralaimėdami atkeltas rungtynes „Šiauliams“, vis dėlto lemiamas turėtų būti mačas Vilniuje balandžio 20-ąją, jeigu tuo metu komandų neskirs daugiau negu viena pergalė.

„Lietuvos rytas“ po sunkaus vasario ir kovo įsibėgėja – sekmadienį tai pajuto „Vytauto“ ekipa, iš anksto nutarusi nesipriešinti ir pralaimėjusi 49 taškais (60:109).

„Mane džiugina, kad leidome įmesti tik 60 taškų, neblogai atrodėme ir puldami.

Netikėtai lengvai mums susiklostė šios rungtynės, bet vis tiek sveikinu vyrus, – pasakė vilniečių ekipos treneris Rimas Kurtinaitis. – Daug ką pakeitėme, bet vidury sezono daryti sklandžius pokyčius nėra lengva.

Tai buvo tik vienos rungtynės. Žinome, kad laukia pavojingi „Juventus“, „Neptūnas“, „Lietkabelis“. Būtų malonu pratęsti tokį žaidimą.“

Vyresnių žaidėjų tempiamas „Lietkabelis“ namuose 74:61 įveikė „Neptūną“ ir beveik sužlugdė klaipėdiečių viltis kabintis į trečiąją vietą – jie vėl atsilieka 4 pergalėmis.

Jeigu niekas nesikeis, ketvirtfinalyje „Neptūnui“ tektų kovoti su ambicingu „Juventus“, o pusfinalyje šios poros laimėtojų jau lauktų „Žalgiris“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.