EUROLYGA 2023

Eurolygos lietuviai. Kas džiugino, o kas nuvylė

P.Jankūnas Vitorijoje pelnė pirmuosius komandos taškus, bet vėliau ilgam pasitraukė į šešėlį.<br>G.Bitvinsko nuotr.
P.Jankūnas Vitorijoje pelnė pirmuosius komandos taškus, bet vėliau ilgam pasitraukė į šešėlį.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.EIDVILAS

2017-04-08 12:53, atnaujinta 2017-04-14 01:29

Paskutinysis Eurolygos reguliariojo sezono turas ir Kauno „Žalgiriui“, ir visoms trims lietuvių turinčioms užsienio ekipoms buvo tik formalumas.

Nors ir stokodamas turnyrinės motyvacijos, „Žalgiris“ sugebėjo tarptautinį sezoną baigti dar viena išvykoje iškovota pergale. Lietuvos čempionai ketvirtadienį nugalėjo be Tado Sedekerskio žaidusią Vitorijos „Baskonia“ ekipą 84:79 ir, laimėję 14 iš 30 rungtynių, galutinėje lentelėje užėmė dešimtąją vietą.

„Žalgirio“ varikliai per paskutiniąsias rungtynes buvo po tris tritaškius pataikę užsieniečiai Brockas Motumas, Leo Westermannas ir Kevinas Pangosas, o lietuviai pelnė 38 iš 84 komandos taškų. Tarp Lietuvos krepšininkų rezultatyviausiai žaidė Edgaras Ulanovas (12 taškų) ir Paulius Jankūnas (10). Artūras Milaknis prie pergalės pridėjo 6 taškus, Lukas Lekavičius ir Antanas Kavaliauskas – po 4, Renaldas Seibutis – 2. Trumpiausiai žaidęs Robertas Javtokas (4 min.) taškų nepelnė, o Paulius Valinskas vėl liko ant suolo.

Beje, rungtynėse, kurios labiau buvo panašios į tolimų metimų konkursą, trys legionieriai pataikė 9 iš 14 tritaškių, lietuviai – 4 iš 13.

„Baskonia“, kurios puolėjas T.Sedekerskis nebuvo registruotas, per reguliarųjį sezoną iškovojo 17 pergalių ir užėmė septintąją vietą. Vitorijos komanda ketvirtfinalyje susitiks su čempiono vardą ginančiu Maskvos CSKA klubu.

Paskutiniajame ture nebuvo registruoti ir kiti du legionieriai: Madrido „Real“ puolėjas Jonas Mačiulis ir Milano „Emporio Armani“ gynėjas Mantas Kalnietis.

„Real“ jau praėjusią savaitę užsitikrino pirmąją vietą reguliariajame sezone, bet ir 30-ajame ture varžovams nenuolaidžiavo. Madridiečiai penktadienį namie nugalėjo Stambulo „Anadolu Efes“ komandą 97:80 ir pasiekė 23-ąją pergalę.

„Karališkasis“ klubas ketvirtfinalyje susikaus su Stambulo „Darussafaka“.

„Emporio Armani“ penktadienį autsaiderių dvikovoje namie pralaimėjo Kazanės „Uniks“ klubui 68:91 ir nugarmėjo į paskutinę 16-ąją vietą. Milano krepšininkai reguliariajame sezone laimėjo tik 8 rungtynes (tiek pat, kiek juos aplenkęs „Uniks“).

Savaitės lietuviai

Paulius Jankūnas („Žalgiris“). Kauniečių kapitonas Vitorijoje pelnė pirmuosius komandos taškus, bet vėliau ilgam pasitraukė į šešėlį. Kol „Žalgirio“ žaidimas buvo pakankamai sklandus, jo aktyvymo ir nereikėjo, bet vos tik ketvirtojo kėlinio viduryje varžovai pasvilino kauniečiams padus, P.Jankūnas parodė, kad yra gerokai aukštesnio lygio žaidėjas negu kiti „Žalgirio“ ir „Baskonia“ krepšininkai. Puolėjas per paskutiniąsias 5 min. pelnė 7 taškus ir atvėsino varžovų įkarštį. Iš viso P.Jankūnas žaidė 24,5 min., pelnė 10 taškų (3/6 dvitaškių, 1/2 tritaškių, 1/2 baudų), atkovojo 4 kamuolius ir išprovokavo 5 pražangas.

Edgaras Ulanovas („Žalgiris“). E.Ulanovas labai aktyviai pradėjo rungtynes, bet persistengė ir greitai gavo antrąją pražangą. Ši nuobauda ženkliai sumažino jo aikštėje praleistą laiką (puolėjas žaidė tik 21,5 min. – trumpiausiai nuo 18-ojo turo), bet nesumažino aktyvumo ir agresyvumo. E.Ulanovas pelnė 12 taškų (2/4 dvitaškių, 1/4 tritaškių, 5/6 baudų), atkovojo 4 kamuolius ir išprovokavo 7 pražangas.

Artūras Milaknis („Žalgiris“). Nors teiginys, kad A.Milaknis žaidė gerai, būtų per drąsus, pagrindinis kauniečių snaiperis ryškiai blykstelėjo trečiojo kėlinio pabaigoje. Po dviejų iš eilės jo tritaškių „Žalgiris“ pirmą kartą įgijo dviženklę persvarą. Iš viso A.Milaknis žaidė 20,5 min. ir pelnė 6 taškus (0/1 dvitaškio, 2/4 tritaškių).

Savaitės nusivylimas

Lukas Lekavičius („Žalgiris“). Žemiausias žalgirietis vėl buvo lyg ne savo rogėse, o jo veiksmai nebuvo suderinti su kitų komandos krepšininkų veiksmais. L.Lekavičius žaidė tik 13 min., per kurias pelnė 4 taškus (2/3 dvitaškių, 0/2 tritaškių) ir gavo 4 pražangas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.