EUROLYGA 2023

Broliams Maciams – pagalbos ranka: verslininkas ryžtųsi sumokėti skolą „Žalgiriui“

Broliai Normundas ir Nauris Maciai jau netrukus gali atgauti teisę lankytis Eurolygos rengiamose varžybose. Aistringi krepšinio sirgaliai vis dar yra skolingi Kauno „Žalgirio“ klubui 25 tūkstančius eurų, tačiau Lietuvos čempionai šių pinigų gali sulaukti ne iš pačių brolių, o Panevėžio „Lietkabelio“ prezidento, verslininko Alvydo Bieliausko.

Įsisiautėję broliai Maciai pridarė problemų ne tik sau, bet ir „Žalgiriui“.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Įsisiautėję broliai Maciai pridarė problemų ne tik sau, bet ir „Žalgiriui“.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Brolius Macius gelbėti gali A.Bieliauskas.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Brolius Macius gelbėti gali A.Bieliauskas.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 14, 2017, 8:20 PM, atnaujinta Apr 21, 2017, 2:45 PM

„Žalgiris“ yra sumokėjęs baudą Eurolygai už tai, kad broliai prieš ketverius metus po rungtynių užpuolė Madrido „Real“ žvaigždę Rudy Fernandezą.

Po šio incidento Maciams Eurolygos rengiamų turnyrų durys užsivėrė. Tačiau jos gali atsiverti, kai kauniečiai sulauks skolos grąžinimo. Tada „Žalgiris“ galėtų tartis su Eurolyga, kad ši ir vėl leistų broliams stebėti mačus.

„Svarstome tokią idėją, šnekamės su broliais. Dar niekas nenuspręsta. Kai kažką darysime, galėsime kalbėti. Idėjos nesinori atskleisti, bet „Žalgiriui“ turbūt kažką geriau gauti, negu nieko.

Maciai labai gerai sutaria su mūsų broliais Lavrinovičiais, todėl vis pasišnekame. Žiūrime, kaip problemą spręsti“, – lrytas.lt patvirtino A.Bieliauskas.

Istorija prasidėjo 2013-ųjų kovo 7-ąją, kai Eurolygos „Top 16“ etapo mače „Žalgiris“ kovėsi su „Real“ ir šiam nusileido po įspūdingos kovos ir pratęsimo – 104:105.

Tąkart broliai prie arenos išėjimo laukė R.Fernandezo ir bandė kažką aiškinti jam dėl pasisakymų spaudoje apie „sovietinę Lietuvą“. Vyrams susistumdžius, N. Macius galva trinktelėjo krepšininkui į veidą.

Ispanas policijoje rodė didelę mėlynę ant veido, o vienas iš brolių tikino, kad krepšininkas stumdėsi, todėl jis pats nukentėjo – žaidėjo ausine buvo prakirsta jo galva ir bėgo kraujas.

Tačiau Eurolyga stojo į „Real“ žvaigždės pusę, uždraudė broliams Maciams rodytis šios organizacijos rengiamuose turnyruose, o Kauno „Žalgiriui“ skyrė 25 tūkst. eurų baudą.

Nors abu broliai ilgai žadėjo grąžinti skolą „Žalgiriui“, iki šiol to nepavyko padaryti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.