EUROLYGA 2023

Rimas Kurtinaitis po „Lietuvos ryto“ nesėkmės nusivylė: „Grįžome du mėnesius atgal“

R.Kurtinaitis liko nusivylęs auklėtinių energija<br>G.Bartuška
R.Kurtinaitis liko nusivylęs auklėtinių energija<br>G.Bartuška
R.Kurtinaičio pergalių serija nutrūko.<br>G.Bartuškos nuotr.
R.Kurtinaičio pergalių serija nutrūko.<br>G.Bartuškos nuotr.
A.Sireika džiaugėsi pergale.<br>G.Bartuškos nuotr.
A.Sireika džiaugėsi pergale.<br>G.Bartuškos nuotr.
R.Kurtinaičio pergalių serija nutrūko.<br>G.Bartuškos nuotr.
R.Kurtinaičio pergalių serija nutrūko.<br>G.Bartuškos nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Laura Ivaškaitė

2017-04-15 19:36, atnaujinta 2017-04-21 16:00

„Tai pelnyta varžovų pergalė, mes neturėjome jokio pranašumo“, – nusivylimo po „Lietuvos ryto“ nesėkmės neslėpė treneris Rimas Kurtinaitis.

Sostinės ekipa šeštadienį nutraukė savo septynių Lietuvos krepšinio lygoje laimėtų rungtynių seriją, kai namuose rezultatu 75:76 nusileido Antano Sireikos vadovaujamiems Utenos „Juventus“ krepšininkams.

Nors „Lietuvos rytas“ beveik visas rungtynes turėjo nedidelį pranašumą, ketvirtojo kėlinio pabaigoje vilniečiai tiesiog užstrigo varžovų gynyboje. Likus žaisti kelias minutes, „Juventus“ įgijo net penkių taškų persvarą (73:68).

Vėliau vilniečiai sumažino skirtumą iki taško ir paskutinės atakos metu dar galėjo išplėšti pergalę, tačiau kamuolys išsprūdo iš Artūro Gudaičio rankų.

„Gražiausia, kai likus dešimčiai sekundžių sugebėjome padaryti klaidą“, – šį epizodą apibūdino R.Kurtinaitis.

„Lietuvos ryto“ treneris įžvelgė daug trūkumų komandos žaidime.

„Tai pelnyta varžovų pergalė, mes neturėjome jokio pranašumo. Buvo prošvaisčių, bet to įtvirtinti nesugebėjome. Rungtynėse su „Dzūkija“ atrodėme taip pat – be energijos ir be noro. Grįžome į tą situaciją, kuri buvo prieš du mėnesius. Yra problemų, kurių mums nepavyko ištaisyti.

Prieš porą savaičių gal ir atrodė, kad pavyko jas ištaisyti, bet mums, treneriams, dabar neatrodo, kad viskas gerai. Nesugebėjome išnaudoti penkių Vaido Čepukaičio baudų. Trūksta ramumo, visur skubama“, – kalbėjo „Lietuvos ryto“ strategas.

Tuo tarpu A. Sireika džiaugėsi pelnyta savo auklėtinių pergale ir gyrė jų susitelkimą.

„Žinojome, kaip agresyviai gali žaisti „Lietuvos rytas“, todėl tam skyrėme didesnį dėmesį ir tvarkėmės su aukštaūgiais. Viena sėkmės priežasčių buvo ta, kad neleidome jiems žaisti atakuojančio krepšinio.

Jei rungtynes laimi vienu tašku, tai gal kiek prisidėjo ir sėkmė. Bet nesakyčiau, kad mes esame neprognozuojama komanda.

Mes tiesiog nesame tiek susižaidę, kad galėtume viską susiplanuoti. Daug improvizuojame, duodame žaidėjams laisvės“ , – kalbėjo A.Sireika.

Utenos klubo pergalė papuošė ir vyriausio LKL žaidėjo Dainiaus Šalengos 40-metį.

„Smagu, kad pergalė sutapo su D.Šalengos gimtadieniu. Prieš rungtynes klubo direktorius kaip tik sakė, jog šitoje salėje dar nesame laimėję, ir manęs klausė, ar Dainiaus gimtadienio proga galime laimėti rungtynes“, – šypsodamasis pasakojo treneris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.