EUROLYGA 2023

Lietuviai svetur. Lemiamas Gedimino Oreliko pralaimėjimas ir netaiklūs metimai Ispanijoje

Į Latvijos lygos atkrintamąsias varžybas pateko visos keturios lietuvių turinčios komandos, Edvinas Šeškus stumtelėjo Pernu ekipą Estijos lygos pusfinalio link, Turkijos pirmenybėse Bandirmos klubas su Gediminu Oreliku pralaimėjo lemiamą dvikovą dėl aikštės pranašumo ketvirtfinalyje, o Ispanijoje bei Lenkijoje labai netaikliai atakavusius Adą Juškevičių, Martyną Gecevičių ir Mantą Česnauskį gelbėjo jų komandos draugai.

Nesėkmė beveik nubraukė „Banvit“ viltis užimti ketvirtąją vietą ir iškovoti aikštės pranašumą ketvirtfinalio serijoje.<br>M.Kulbio nuotr.
Nesėkmė beveik nubraukė „Banvit“ viltis užimti ketvirtąją vietą ir iškovoti aikštės pranašumą ketvirtfinalio serijoje.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V. Eidvilas

Apr 17, 2017, 2:38 PM, atnaujinta Apr 21, 2017, 6:22 PM

Toks buvo praėjęs savaitgalis užsienio klubuose žaidžiantiems Lietuvos krepšininkams.

Finišas

Latvijos lygos reguliarusis sezonas dar nesibaigė, bet stipriausios komandos jau sužaidė visas rungtynes ir paaiškėjo visos atkrintamųjų varžybų poros.

Pirmąsias dvi vietas užėmė favoritai: „Ventspils“, kuriam atstovauja Edgaras Želionis, ir Rygos VEF, kuriame žaidžia Arnas Labuckas. „Ventspils“ laimėjo 27 iš 32 rungtynių, dėl Vieningos lygos tik du iš keturių ratų žaidęs VEF – 14 iš 18 rungtynių. Šiedu klubai iškart pateko į pusfinalį.

Trečiąją vietą užėmė čempionės vardą ginanti „Valmiera“ (laimėjo 21 iš 32 rungtynių), o už jos išsirikiavo dar dvi lietuvių turinčios ekipos: „Jėkabpils“ (18 iš 32) su Modestu Kumpiu ir Rygos „Barons“ (17 iš 32) su Tauru Jogėla ir Denisu Krestininu.

„Jėkabpils“ ir „Barons“ ketvirtfinalyje susitiks tarpusavyje, o „Valmiera“ kovos su šeštąją vietą užėmusia „Liepaja“. Ketvirtfinalyje bus žaidžiama iki trijų pergalių.

Rezultatyviausiai tarp lietuvių reguliariajame sezone rungtyniavo T.Jogėla. Jis įmesdavo 13,1 taško ir lygos rezultatyviausių žaidėjų rikiuotėje užima 11-ąją vietą. Kitas „Barons“ krepšininkas D.Krestininas pelnydavo 10 taškų ir atkovodavo 8 kamuolius. Pagal atkovotus kamuolius D.Krestininas užima trečiąją vietą.

Jėkabpilio komandą ženkliai sustiprino vasario pabaigoje į Latviją grįžęs M.Kumpys, kuris pelnydavo 12,3 taško.

E.Želionis įmesdavo 10,9 taško, A.Labuckas – 6,6 taško.

Lemiamos dvikovos

Iki Turkijos lygos reguliariojo sezono pabaigos dar liko keturi turai, bet abi komandos, kurioms atstovauja lietuviai, šeštadienį žaidė ko gero lemiamas rungtynes.

Bandirmos „Banvit“ (Gediminas Orelikas pelnė 13 taškų) išvykoje beviltiškai pralaimėjo Stambulo „Besiktas“ ekipai 69:85. Ši nesėkmė beveik nubraukė „Banvit“ viltis užimti ketvirtąją vietą ir iškovoti aikštės pranašumą ketvirtfinalio serijoje.

Per 26 turus „Banvit“ pasiekė 17 pergalių ir yra penkta. Vienu laipteliu aukščiau užkopusios Stambulo „Darussafaka“ sąskaitoje – 19 pergalių.

Tuo tarpu Ušako „Muratbey“ (Šarūnas Vasiliauskas pelnė 8 taškus) namie nugalėjo Balikesyro „Best“ komandą 88:80 ir paspruko iš pavojingos zonos.

8 pergales turintis „Muratbey“ su dar dviem komandomis dalijasi 12-ąją vietą. Svarbiausia, kad Ušako ekipa dabar jau dviem taškais lenkia priešpaskutinėje 15-ojoje pozicijoje likusį „Best“ klubą, kuriam veikiausiai teks atsisveikinti su Turkijos pirmąja lyga (iš jos iškris dvi silpniausios komandos).

Stipriausiai

Edvinas Šeškus stumtelėjo Pernu „Sadam“ komandą Estijos lygos pusfinalio link. Antrosiose ketvirtfinalio rungtynėse „Sadam“ išvykoje sunkiai nugalėjo Talino TTU ekipą 87:78, o E.Šeškus per 30 min. pelnė 21 tašką (6/7 dvitaškių, 2/3 tritaškių, 3/4 baudų) ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus. Pernu krepšininkai serijoje iki trijų pergalių pirmauja 2:0.

Modestas Kumpys buvo vienas naudingiausių „Jekabpils“ žaidėjų per Latvijos lygos rungtynes, kuriose jo komanda sutriuškino reguliariojo sezono nugalėtoją „Ventspils“ klubą 87:66. M.Kumpys žaidė 26 min., pelnė 18 taškų (2/5 dvitaškių, 4/7 tritaškių, 2/4 baudų) ir atkovojo 5 kamuolius. Ventspilio komandos aukštaūgis Edgaras Želionis įmetė 8 taškus.

Silpniausiai

Abiejų Saragosos „Tecnyconta“ lietuvių taikikliai sekmadienį buvo visiškai išderinti, bet dėl išlikimo kovojanti jų komanda pasiekė labai svarbią pergalę prieš turnyro lentelės kaimynę Badalonos „Joventut“ ekipą 71:69. Adas Juškevičius per 17 min. pelnė 2 taškus (1/3 dvitaškių, 0/3 tritaškių), o Martynas Gecevičius per 32,5 min. į krepšį nepataikė nė karto (0/3 tritaškių). „Tecnyconta“ laimėjo 9 iš 28 rungtynių ir su „Joventut“ dalijasi 13-ąją vietą.

Pastaruoju metu labai patikimai žaidusio Slupsko „Czarni“ gynėjo Manto Česnauskio ranka sudrebėjo per Lenkijos lygos rungtynes su Ščecino „King“. Patyręs gynėjas per 23 min. pelnė tik 4 taškus (0/3 dvitaškių, 1/4 tritaškių, 1/1 baudos), tačiau komandos draugai pavadavo kapitoną ir „Czarni“ namie nugalėjo 84:77. M.Česnauskio vidurkis šį sezoną yra 9 taškai – didžiausias nuo 2011-2012 m.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.