EUROLYGA 2023

Eurolygos ketvirtfinalis. Ar Željko Obradovičius nuliūdins savo buvusią komandą?

Šiais metais Eurolygos finalo ketvertas vyks Stambule, o į atkrintamąsias varžybas pateko net trys šio miesto klubai. Tačiau ketvirtfinalyje nė viena Turkijos komanda neturės aikštės pranašumo, todėl kelias į baigiamąjį turnyrą bus labai sunkus.

Ž.Obradovičius.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Ž.Obradovičius.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rolandas V.Eidvilas

Apr 18, 2017, 2:13 PM, atnaujinta Apr 21, 2017, 7:53 PM

Iš turkiškosios trijulės geriausias galimybes eiti lengvesniuoju keliu turėjo Stambulo „Fenerbahce“. Tačiau reguliariojo sezono pabaigoje „Fenerbahce“ iškrito iš pirmojo ketverto ir ketvirtfinalio dvikovą su Atėnų „Panathinaikos“ klubu antradienį pradės varžovų aikštėje.

„Panathinaikos“

Eurolygos reguliariajame sezone užėmė 4-ąją vietą (19 ir 11). Lyderiai: M.Jamesas – 12,9 tšk., Ch.Singletonas – 12,3 tšk., 6 atk.kam., K.C.Riversas – 11 tšk., N.Kalathis – 10,1 tšk., 5,7 rez.perd., J.Gistas – 9,5 tšk.

Graikijos lygos reguliariajame sezone užėmė 2-ąją vietą (25 ir 1) ir tik dėl blogesnio taškų skirtumo tarpusavio rungtynėse atsiliko nuo nugalėtojo „Olympiakos“.

Praeitis. „Panathinaikos“ į atkrintamąsias varžybas pateko 11-ąjį kartą ir iki šiol laimėjo 5 iš 10 ketvirtfinalio serijų. Pernai „Panathinaikos“ ketvirtfinalyje pralaimėjo „Baskonia“ ekipai.

„Fenerbahce“

Eurolygos reguliariajame sezone užėmė 5-ąją vietą (18 ir 12). Lyderiai: B.Bogdanovičius – 13,6 tšk., 3,9 rez.perd., E.Udoh – 11,8 tšk., 7,7 atk.kam., B.Dixonas – 11,3 tšk., K.Sloukas – 10,2 tšk., 4,5 rez.perd., J.Vesely – 10,1 tšk.

Turkijos lygoje užima 1-ąją vietą (24 ir 2) ir, likus 4 turams iki reguliariojo sezono pabaigos, 2 taškais lenkia artimiausią persekiotoją „Anadolu Efes“.

Praeitis. „Fenerbahce“ ketvirtfinalyje žais ketvirtą kartą. Iki šiol Stambulo klubas laimėjo dvi iš trijų ketvirtfinalio serijų. Pernai „Fenerbahce“ atkrintamosiose varžybose nugalėjo „Real“ komandą.

Tarpusavio rungtynės

Šį sezoną Atėnuose laimėjo „Panathinaikos“ 81:70, Stambule – „Fenerbahce“ 84:63. Nuo šiuolaikinės Eurolygos pradžios „Panathinaikos“ laimėjo 9 iš 14 tarpusavio rungtynių. Net 11 pastarųjų rungtynių laimėjo šeimininkai, o „Fenerbahce“ dar niekada nenugalėjo Atėnuose.

Kas yra kas?

„Fenerbahce“ treneris Željko Obradovičius tikriausiai mažiausiai norėjo ketvirtfinalyje susidurti su „Panathinaikos“ klubu, kuriame praleido keliolika nuostabių sezonų. Ir, be abejo, dar mažiau norėjo stoti į kovą su „žaliaisiais“ neturėdamas aikštės pranašumo.

Tačiau du trečdalius reguliariojo sezono dėl pirmosios vietos kovoję „mėlyni-geltoni“ svarbiausiu metu prisidirbo tiek, kad ne tik neįkopė į lentelės viršūnę, bet ir buvo nublokšti į penktąją poziciją.

Stambulo komanda nusmuko pasipylus traumoms – pastarosiomis savaitėmis jai nuolat trūko tai vieno, tai kito pagrindinio žaidėjo. O bet kuris praradimas „Fenerbahce“ yra labai svarbus, nes šios komandos atsarginių suolas daug trumpesnis negu kitų Eurolygos favoritų. Ypač didelės problemos užklumpa, kai žaisti negali Bogdanas Bogdanovičius ar Ekpe Udoh.

„Panathinaikos“ tokių problemų neturi. Priešingai, Atėnų komanda pavasarį nejuokais įsibėgėjo ir šiuo metu tęsia 11 pergalių seriją (pridėjus Graikijos lygos varžybas), prasidėjusią po to, kai kovo pradžioje „žalieji“ Kaune nusileido „Žalgiriui“.

Ir nors „Panathinaikos“ žaidime nėra nieko itin įmantraus, sezonui jau prasidėjus į Graikijos sostinę atvykusiam treneriui Xavierui Pascualiui pavyko pasiekti, kad jo auklėtiniai drausmingai vykdytų nurodymus ir laikytųsi rungtynių plano.

O jei varžovams pavyksta išardyti „Panathinaikos“ planą, jiems reikia ypatingai saugotis Mike‘o Jameso, kuris nepastebimai tapo vienu geriausių paskutiniųjų minučių specialistų Eurolygoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.