EUROLYGA 2023

Nuo suolelio įvykius sekęs Jonas Valančiūnas: „Pasikeitė planas ir turiu jo laikytis“

Prie „Raptors“ pergalės Jonas Valančiūnas prisidėjo šimtaprocentiniu taiklumu.<br>USA Today Sports/Scanpix nuotr.
Prie „Raptors“ pergalės Jonas Valančiūnas prisidėjo šimtaprocentiniu taiklumu.<br>USA Today Sports/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-04-23 12:14, atnaujinta 2017-04-25 23:07

Po žurnalisto klausimo – šypsena Jono Valančiūno veide. Šimtaprocentiniu taiklumu prie „Toronto Raptors“ pergalės prieš „Milwaukee Bucks“ prisidėjusio lietuvio nesutrikdė klausimas apie pasikeitusį vaidmenį komandoje: vidurio puolėjas šeštadienio rungtynes pradėjo nuo atsarginių žaidėjų suolelio.

„Tai yra žaidimo dalis. Planas pasikeitė ir turiu jo laikytis. Tai nėra nieko asmeniško, tai dėl komandos“, – ramiai aiškino J.Valančiūnas.

Sėdėdamas ant suolelio aukštaūgis laiką išnaudojo produktyviai – analizavo „Bucks“ ekipos „centro“ Grego Monroe žaidimą.

„Žinojau, kad teks gintis prieš G. Monroe, tai koncentravausi ties juo. Jis puikus žaidėjas, kurio dominuojanti pusė – kairė. Turėjome sumažinti jo judesius ir tai šiandien gana gerai pavyko“, – teigė J.Valančiūnas.

Ketvirtose NBA Rytų konferencijos ketvirtfinalio rungtynėse lietuvis pelnė 12 taškų (5/5 dvitaškiai, 2/2 baudos metimai), sugriebė 5, perėmė 1 kamuolį, 4 kartus prasižengė, 4 sykius suklydo ir buvo vienintelis atsarginis, pelnęs taškus šiame mače.

„Antrą žaidimo pusę žaidėme laisviau, labiau įsitraukėme į žaidimą ir, laimei, laimėjome. Vieną vakarą jie pataiko taikliai, kitą – prasčiau. Džiugu, kad atsilaikėme, dabar turime tą patį padaryti namuose. Nebus lengva, gali laukti dar trys rungtynės, turime dar labiau susikoncentruoti, vis dar darome klaidų“, – vardijo J.Valančiūnas.

Penktosios serijos rungtynės naktį iš pirmadienio į antradienį bus žaidžiamos Toronte.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.