EUROLYGA 2023

Maskvos CSKA prezidentas pacitavo V.Putiną: „Visos degtinės neišgersi, bet stengtis reikia“

Maskvos CSKA klubas jau keturioliktąjį kartą per pastaruosius penkioliką metų prasimušė į Eurolygos finalo ketvertą ir šiemet gins čempionės titulą.

 CSKA prezidentas Andrejus Vatutinas<br> cskabasket.com
 CSKA prezidentas Andrejus Vatutinas<br> cskabasket.com
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-04-30 15:10, atnaujinta 2017-04-30 15:52

Šio sezono ketvirtfinaliuose, serijoje iki 3 pergalių, sausai įveikė Vitorijos „Baskonia“ klubą. Maskviečių komandos prezidentas Andrejus Vatutinas per žiniasklaidą liaupsino ekipos žaidėjus, tačiau neišvengė klausimų dėl klubo trenerio pykčio proveržio. Po antrųjų pergalingų rungtynių Maskvoje treneris Dimitris Itoudis užsipuolė savo miesto sirgalius, kurių tąkart susirinko vos pusė salės – nepilni 7 tūkstančiai.

„Žaidžiame geriausiame Europos turnyre, esame geriausia Europos komanda, visada stengiamės, kovojame, bet kodėl čia tribūnos pustuštės? Ko sirgaliams dar reikia? Paklauskite jų to. Negi mieste, kuriame yra 12 milijonų gyventojų, į areną gali susirinkti tik 7 tūkstančiai žmonių? Gaila, kad dauguma lieka ant sofų ir ten kritikuoja mus, o ne ateina palaikyti. Kodėl nuvykus į Graikiją, Ispaniją ar Turkiją ten matome 20 tūkstančių puikiai nusiteikusių aistruolių, o Maskvoje turime pustuštę areną?“, – piktinosi treneris.

A.Vatutinas paaiškino, kodėl graikas taip širdo.

„Pradžioje reikia palyginti kad ir Rusijos bei Ispanijos čempionatų lankomumą, – sakė CSKA prezidentas. – Reikia pasakyti atvirai, kad krepšinis Rusijoje nėra populiarus ir tai ne CSKA klubo problema. Tai mūsų visų problema, visų klubų, lygų – visų kartu. Iš tiesų, aš labai pavydžiu, kaip sirgaliai palaiko savo ekipas Atėnuose, Vitorijoje ar Stambule. Ką aš sakau  – visur kitur, tik ne pas mus, sirgaliai puikiai palaiko savąsias komandas 

Ką aš galiu pasakyti? Taip, mes norime, kad tribūnose būtų kuo daugiau sirgalių. Bet, kaip pasikartosiu, negalima šito klausimo spręsti atskirai nuo sporto šakos populiarumo klausimo. CSKA yra Rusijos krepšinio flagmanas ir į jį dažniausiai pradžioje kreipiamas dėmesys. Žiūrima, kiek komanda turi savo gerbėjų. Prisipažinsiu, mums yra kur tobulėti dirbant su sirgaliais. Bet jei į mačą Atėnuose ateina 24 tūkstančiai, nors salė gali talpinti vos 17 tūkstančių, nežinau ką ir pasakyti. Juk ten nėra kokio įstabaus šou, nėra labai skanaus maisto... Maža to – ten salėje rūko ir nėra kuo kvėpuoti. Bet arena perpildyta... Taip yra todėl, kad ten mėgsta krepšinį. Rusijai iki krepšinio šalių yra labai toli. Tačiau yra kitas klausimas – ar reikia kelti sau užduotis vytis tas krepšinio šalis? Reikia... Juk Vladimiras Vladimirovičius Putinas sakė: „Visos degtinės išgerti neįmanoma, bet stengtis reikia“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.