EUROLYGA 2023

Mariaus Grigonio triumfas Ispanijos žiniasklaidos gigantų nesužavėjo, bet Tenerifė nusilenkė lietuviui

Didžioji Ispanijos sporto žiniasklaida San Kristobalio Lagunos „Iberostar“ komandos pergalės krepšinio Čempionų lygoje beveik nepastebėjo. 

 Tenerifės žiniasklaida nusilenkė M.Grigoniui ir jo komandai.
 Tenerifės žiniasklaida nusilenkė M.Grigoniui ir jo komandai.
 Ispanijos laikraščių puslapiai.
 Ispanijos laikraščių puslapiai.
 Ispanijos laikraščių puslapiai.
 Ispanijos laikraščių puslapiai.
 Ispanijos laikraščių puslapiai.
 Ispanijos laikraščių puslapiai.
 Ispanijos laikraščių puslapiai.
 Ispanijos laikraščių puslapiai.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

May 1, 2017, 6:00 PM

Suprantama, Lagunos krepšininkai net negalėjo tikėtis, jog užgoš dešimtąjį kartą Barselonos atvirąjį teniso čempionatą laimėjusį Rafaelį Nadalį (pirmadienį didelę jo nuotrauką pirmajame puslapyje išspausdino „El Mundo Deportivo“) ar dar vieną įvarčių rekordą pasiekusį futbolininką Cristiano Ronaldo (jis sveikino skaitytojus nuo „As“ viršelio). Bet Čempionų lygos nugalėtojai svarbiausiuose Ispanijos sporto leidiniuose negavo nė tiek dėmesio, kiek Europos badmintono čempione tapusi Carolina Marin, salės futbolo UEFA taurę iškovojęs Torechono „Inter“ klubas ar „Formulės-1“ etape starto linijos nepasiekęs Fernando Alonso. 

Užtat į rankas paėmę Tenerifės dienraščius, Marius Grigonis ir jo komandos draugai galėjo pasijausti didžiausiais didvyriais. Visa nedidelio salyno spauda pirmadienį nusidažė geltonai, tradicine „Iberostar“ klubo spalva, o pažvelgus į antraštes buvo galima pagalvoti, kad Lagunos ekipa tapo ne Čempionų lygos, o mažų mažiausiai Eurolygos čempione. 

„Europos čempionai“ („Campeones de Europa“), - pirmajame puslapyje didelėmis raidėmis parašė „La Opinion de Tenerife“ ir „Diario de Avisos“ dienraščiai. „Kanarai spindi Europoje“ („El Canarias brilla en Europa“), - džiūgavo kitas dienraštis „El Dia“.

Prie Afrikos krantų esančiame, bet Ispanijai priklausančiame atostogų rojuje euforiją sukėlę „Iberostar“ krepšininkai sekmadienį Čempionų lygos finale nugalėjo Bandirmos „Banvit“ ekipą 63:59. O džiaugsmą dar labiau padidino ta aplinkybė, jog lemiamas turnyro etapas buvo surengtas „Iberostar“ arenoje – 150 tūkstančių gyventojų turinčiame Lagunos San Kristobalio mieste, kuris paprastai vadinamas tiesiog Laguna. 

„Pavyzdinė gynyba, puikus tritaškių taiklumas ir ištikimų sirgalių užnugaris. Jei „Iberostar“ galėjo iškovoti pergalę, šios trys sudėtinės dalys, tapusios komandos parašu, buvo būtinos. Svarbiausiame klubo istorijoje mače „Iberostar“ sugebėjo pasinaudoti didžiausiais savo privalumais ir nugalėjo „Banvit“ komandą“, - pergalės receptą atsikleidė „La Opinion“. 

Ypatingos pagarbos sulaukė lietuvis M.Grigonis, kuris per lemiamas rungtynes su „Banvit“ klubu pelnė 18 taškų ir buvo išrinktas naudingiausiu finalo ketverto krepšininku. 

„Per kelerias praėjusias rungtynes jis žaidė blankiai, bet sekmadienį M.Grigonis parodė viską, ką moka: kovojo dėl kamuolių, vadovavo komandos puolimui ir, žinoma, taikliai atakavo. Lietuvis nė trupučio nedrebėjo ir surengė puikų krepšinio spektaklį“, - ryškiausiai finalo žvaigždei nusilenkė „El Dia“. 

„M.Grigonis buvo sėkmingas praėjusio tarpsezonio pirkinys, o per Saloje praleistą sezoną tapo brandžiu krepšininku. Puikus metikas, kuris yra dar pavojingesnis dėl geros kamuolio valdymo technikos. Nuostabus lietuvio žaidimas trečiajame kėlinyje užtikrino jam naudingiausiojo prizą“, - Lietuvos rinktinės gynėją gyrė „Diario de Avisos“. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.