EUROLYGA 2023

Krepšinio ketvirtadienis. Graikijos finale – lygybė, CSKA laimėjo neprakaituodamas

„Panathinaikos“ vėl išlygino rezultatą Graikijos lygos finale, CSKA neliedamas daug prakaito laimėjo pirmąsias Vieningos lygos rungtynes, Zeliona Guros klubas priartėjo prie Lenkijos pirmenybių aukso, „Crvena Zvezda“ pateko į Serbijos lygos finalą, o Izraelio lygoje paaiškėjo visi finalo ketverto dalyviai. 

 „Panathinaikos“ išlygino finalo serijos rezultatą.<br> AP/Scanpix nuotr.
 „Panathinaikos“ išlygino finalo serijos rezultatą.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-06-09 00:01

Tai – svarbiausi ketvirtadienio įvykiai Europos krepšinyje. 

Graikijos lyga. Finalo ketvirtosios rungtynės (iki 3 pergalių). Atėnų „Panathinaikos“ – Pirėjo „Olympiakos“ 71:58 (N.Kalathis ir Ch.Singletonas po 14/ E.Greenas 20; serija 2:2). 

Graikijos čempionai paaškės per penktąsias finalo rungtynes Pirėjuje. Kol kas visas lemiamos serijos rungtynes laimėjo šeimininkai, bet jei trys pirmieji mačai vyko labai atkakliai, tai ketvirtojoje dvikovoje sąlygas aiškiai diktavo „Panathinaikos“. „Žalieji“ nė sykio neleido varžovams išsiveržti į priekį, antrojo kėlinio pabaigoje įgijo dviženklę persvarą, o trečiojo kėlinio pabaigoje triuškino varžovus 59:38.

„Olympiakos“ ir „Panathinaikos“ šalies pirmenybių finale kovoja 12-ąjį sezoną iš eilės. Per 11 praėjusių finalų penktųjų rungtynių reikėjo keturis kartus, ir visus keturis kartus pergalę šventė šeimininkai (triskart „Panathinaikos“ ir kartą „Olympiakos“). 

Per visą finalų istoriją (atkrintamosios varžybos rengiamos nuo 1987 m.) finalas rezultatu 3:2 baigėsi 11 kartų. Svečiai lemiamas penktąsias rungtynes laimėjo tik sykį – 1999 metais varžovų arenoje triumfavo „Panathinaikos“, nugalėjęs „Olympiakos“ klubą. 

Vieninga lyga. Finalo pirmosios rungtynės (iki 3 pergalių). Maskvos CSKA – „Chimki“ 94:88 (N.De Colo 21, K.Hinesas ir S.Antonovas po 16/ A.Švedas 18, E.J.Rowlandas ir V.Zaicevas po 15). 

Rungtynių rezultatas visiškai neatspindi mačo eigos. CSKA jau pirmosiomis minutėmis nutolo 10:0 ir visą laiką pirmavo, o trečiajame kėlinyje įgijo net 27 taškų persvarą 78:51 (po atkarpos 16:1). „Chimki“ skirtumą sumažino tik pačioje pabaigoje, bet realios grėsmės varžovams nesukėlė – CSKA treneris Dimitris Itoudis net persvarai sparčiai tirpstant nekėlė nuo suolom dar trečiajame kėlinyje pakeistų pagrindinių žaidėjų. 

Lenkijos lyga. Finalo ketvirtosios rungtynės (iki 4 pergalių). Torūnės „Polski Cukier“ – Zeliona Guros „Stelmet“ 78:81 (serija 1:3). 

Čempionės vardą ginanti „Stelmet“ laimėjo išvykoje ir turės galimybę baigti finalo seriją savo aikštėje. Kitos rungtynės vyks šeštadienį Zeliona Guroje. 
„Stelmet“ jau triskart buvo Lenkijos čempionė (2013, 2015 ir 2016 m.). Du pirmuosius kartus Zeliona Guros krepšininkai neturėjo aikštės pranašumo, bet finalo serijas, kuriose kovojo su Zgoželeco „Turow“ klubu, baigė savo aikštėje. Pernai mače su Radomo „Rosa“ ekipa, Zeliona Guros komanda paskutinę pergalę iškovojo varžovų arenoje. 

Serbijos lyga. Pusfinalio antrosios rungtynės (iki 2 pergalių). Belgrado „Mega“ – Belgrado „Crvena Zvezda“ 75:84 (serija 0:2). 

„Crvena Zvezda“ šeštą sezoną iš eilės pateko į finalą. Visus penkis praėjusius kartus „Crvena Zvezda“ varžovas buvo Belgrado „Partizan“ klubas. 2012–2014 metais „amžinojo derbio“ nugalėtojas buvo „Partizan“, užpernai ir pernai – „Crvena Zvezda“. 

Izraelio lyga. Ketvirtfinalio penktosios rungtynės (iki 3 pergalių). Jeruzalės „Hapoel“ – Naharijos „Ironi“ 71:60 (serija 3:2). 

Jeruzalės klubas ketvirtfinalio serijoje atsiliko 0:2, bet paskui laimėjo triskart iš eilės ir pateko į finalo ketvertą. 

Pusfinalyje Jeruzalės „Hapoel“ žais su čempiono vardą ginančiu Rišono „Maccabi“ klubu, garsiausias Izraelio klubas Tel Avivo „Maccabi“ – su Haifos „Maccabi“. Pusfinalio rungtynės vyks birželio 12 d. 

Beje, į finalo ketvertą nepateko reguliariojo sezono nugalėtojas Holono „Hapoel“. Šį klubą ketvirtfinalio serijoje įveikė Haifos „Maccabi“. 

Italijos antroji lyga. Pusfinalio penktosios rungtynės (iki 3 pergalių). Triesto „Alma“ – Bolonijos „Kontatto“ 80:60 (serija 3:2). 

Triesto komanda finale dėl antrosios lygos čempionės vardo ir vienintelio kelialapio į „Serie A“ kovos su vienu labiausiai tituluotų šalies klubų – 15 kartų Italijos čempionu tapusiu Bolonijos „Virtus“ („Segafredo“). 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.