EUROLYGA 2023

Iš Dainiaus Adomaičio lūpų – nerimą keliantis įspėjimas dėl Lietuvos rinktinės

„Sekmadienis – laisva diena, o pirmadienį – jau darbai“, – taip Dainius Adomaitis apibūdino savo šuolį nuo trenerio klube prie rinktinės stratego vairo. 43 metų šakiškis dabar visą dėmesį sutelkė į Lietuvos rinktinę, kur klausimų – nemažai. 

 D.Adomaitis jau pradeda spręsti rinktinės problemas.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 D.Adomaitis jau pradeda spręsti rinktinės problemas.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-06-13 23:19, atnaujinta 2017-06-14 11:17

D.Adomaitis jau išgirdo Pauliaus Jankūno „ne“ ir turi išsiaiškinti, kurie krepšininkai vis dėlto atvyks į liepos 21 dieną prasidėsiančią rinktinės stovyklą.

Konkrečių atsakymų neturi

Lietuvos rinktinės trenerio poste Joną Kazlauską pakeitęs D.Adomaitis jau ketvirtadienį turėtų paskelbti 18-19 žaidėjų, kurie vasarą ruošis Europos čempionatui. Anksčiau treneris yra paskelbęs 31 krepšininko sąrašą. 

„Trečiadienį renkamės su trenerių kolektyvu ir dėliosimės visus planus. Dėl žaidėjų reikės palaukti. Nenorėčiau spekuliuoti. Ketvirtadienį turėtų būti konkreti informacija. Kol kas nėra tokių konkrečių atsakymų, todėl reikia palaukti. Gali atsirasti ir naujų pavardžių “, – per LKL sezono uždarymą Trakų pilyje kalbėjo D.Adomaitis.

Lietuvos rinktinės treneris neslėpė, kad krepšinio sirgalių gali laukti ir daugiau staigmenų. Gali būti, kad prie rinktines neprisijungs ir daugiau joje anksčiau matytų veidų.

Sudėtingiausias sezonas karjeroje

D.Adomaitis turėjo dvejopą sezoną - treneriui buvo patikėtos Lietuvos rinktinės vadžios, tačiau su Klaipėdos „Neptūnu“ ne tik nepavyko pakartoti praėjusių metų sėkmės, bet ir buvo žengtas žingsnis atgal. Kai pernai nuaidėjo Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezono uždarymo šventė, D.Adomaitis atsiėmė Metų trenerio apdovanojimą, o „Neptūno“ vardas aidėjo ne vieną kartą.

LKL vicečempionu tapęs strategas tapo kylančia žvaigžde. Bet 43 metų šakiškiui geriausiu įvertinimu tapo tai, kas nutiko vėliau. 

J.Kazlauskui paskelbus, kad jis baigia karjerą Lietuvos rinktinėje Lietuvos krepšinio federacija (LKF) skubiai pradėjo svarstyti galimus kandidatus. Žiniasklaidoje dažnai mirgėjo tuomet dar laisvo Rimo Kurtinaičio ar Šarūno Jasikevičiaus pavardės,  tačiau LKF nusprendė rinktinės vairą perduoti jaunam, tačiau ambicingam „Neptūno“ strategui.

Bet puiki žinia apie rinktinę neturėjo dar vieno sėkmingo palydovo – gero sezono su „Neptūnu“. Klaipėdos klubas pusfinalyje susitiko Kauno „Žalgirį“ ir be jokių sensacijų buvo priverstas žaisti su Vilniaus „Lietuvos rytu“.

Būtent mažojo finalo varžovus pernai „Neptūnas“ pranoko pusfinalyje, tačiau šįkart Klaipėdos klubas serijoje pralaimėjo 2:3. 

„Man tai – sudėtingiausias sezonas karjeroje. Bet ta patirtis, kurią įgijau, – mano”, - kalbėjo D.Adomaitis.

Ateitis „Neptūne“ – dar neaiški

Strategas ketvirtadienį susitiks su „Neptūno“ vadovais ir aptars savo ateitį šiame klube.

„Pirmiausia reikia atsiskaityti už visą sezoną, o tada išdėlioti savo viziją, kaip ką matai. Aš likti norėčiau. Klaipėdoje man patiko ir patinka. Užpraeitas sezonas buvo fantastiškas, o praėjęs – sudėtingas, pilnas pakilimų ir nuopuolių. Reikia viską apsvarstyti su klubo vadovybe, pateikti savo viziją“, - sakė D.Adomaitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.