EUROLYGA 2023

„Žalgirio“ direktorius – apie Šarūną Jasikevičių: „Situacija gali keistis labai greitai“

Krepšinio sezonas sugrojo finalinius akordus. Apdovanojimai išdalinti, komandos atsidžiaugė pasiekimais, o krepšininkai bei treneriai gali trumpam atsipūsti bei nukreipti mintis į poilsį.

 Paulius Motiejūnas dar nelinkęs kalbėti apie Šarūno Jasikevičiaus ateitį Kaune<br> Lrytas.lt montažas
 Paulius Motiejūnas dar nelinkęs kalbėti apie Šarūno Jasikevičiaus ateitį Kaune<br> Lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Tomas Zmitrevičius

Jun 14, 2017, 3:24 PM, atnaujinta Jun 14, 2017, 5:49 PM

Tačiau, kol vieni ilsisi – kitiems tik prasideda darbymetis. Klubų vadovybės nieko nelaukdamos imasi veiksmų, neria į žaidėjų rinką bei pradeda komplektacijas artėjančiam sezonui.

Ne išimtis – Kauno „Žalgirio“ komanda. Septintą kartą iš eilės tapusi LKL čempione bei iškovojusi Karaliaus Mindaugo taurę, laikinosios sostinės ekipa solidžiai pasirodė ir Eurolygoje, kur iškovojo keturiolika pergalių iš trisdešimties galimų.

Kauniečiai greitai rado, kuo pakeisti išvykstantį Brocką Motumą, tačiau pirmasis pirkinys – tik didelių darbų pradžia. „Žalgirio“ komandos laukia nemažai permainų, o naujienų portalo lrytas.lt kalbintas komandos direktorius Paulius Motiejūnasžiniasklaidoje pasirodžiusių žinių, kad Šarūnas Jasikevičius liks Kaune patvirtinti linkęs nebuvo. 

„Sunku pasakyti. Situacija gali keistis labai greitai, todėl tikslaus termino, kada viskas paaiškės nėra. Tokie dalykai įprastinio klubo darbo nekeičia, kadangi žinome, ko norime ir dirbame būtent ta kryptimi“, – tvirtino jis.

P.Motiejūno teigimu, klubas intensyviai dirba naujų žaidėjų paieškose, jaunimas pluša treniruotėse, o ateinatį sezoną į areną bus siekiama prisivilioti dar daugiau žiūrovų.

– Vakar buvo įteikti apdovanojimai, gavote geriausios organizacijos įvertinimą. Kiek jums svarbūs tokie pasiekimai? – lrytas.lt paklausė P.Motiejūno.

– Toks įvertinimas svarbus visiems asmenims, kurie prie to prisideda. Tai yra geriausia paskata tobulėti bei tęsti pradėtus darbus judant į priekį.

– Ar galima sakyti, jog šiais metais viskas klostėsi kur kas geriau, nei praėjusiais?

– Praėjusį sezoną pasiekėme ne visus tikslus, o šį – pavyko pasiekti būtent tai, ką ir planavome. Atsižvelgiant į laimėjimus, šis sezonas tikrai buvo geresnis.

– Žiniasklaidoje pasirodė žinios, kad Š.Jasikevičius liks „Žalgiryje“. Kada paaiškės ir bus priimti galutiniai sprendimai? 

– Sunku pasakyti. Situacija gali keistis labai greitai, todėl tikslaus termino, kada viskas paaiškės nėra. Tokie dalykai klubo darbo neįtakoja, kadangi žinome, ko norime ir dirbame būtent ta kryptimi. Tačiau, jeigu kažkas netikėtai pasikeistų, turime ir kitą planą. Tokiu principu dirbome ir ankšiau, todėl galima sakyti, jog permainos didelės sumaišties neįneša.

– Iškart po sezono – naujasis pirkinys Aaronas White'as. Ar seniai sekėte šio krepšininko žaidimą?

– Taip. Jau kurį laiką jį stebėjome. Mūsų prioritetas buvo Brockas Motumas, tačiau kadangi iki šiol iš jo nebuvo atsakymo, nusprendėme nelaukti ir pasistiprinti kitu krepšininku. B.Motumas tikisi geresnio kontrakto, belieka jam palinkėti sėkmės ateityje. 

– Ar šią vasarą laukia ir daugiau permainų? Kas iš žaidėjų šiuo metu nebeturi sutarties?

– Kiekvieno  atskirai apžvelginėti nesinori. Kai bus aišku – tuomet skelbsime. Komandos branduolys lieka, o kai kurie žaidėjai turi galimybę keliauti žaisti į kitus klubus. Viskas priklauso nuo agentų bei jų pačių sprendimų.

– Ar esate nusižiūrėję konkrečių krepšininkų, kuriuos bandysite prisivilioti?

– Žinoma. Visose pozicijose yra po kelias pavardes. Stebime rinką, kurie žaidėjai mums įperkami, deramės su agentais ir ieškome geriausių variantų. Yra prioritetai, o jeigu šie nepasiteisina, žvelgiame į kitus pasirinkimus.

– Ar iš tikrųjų klubo vadybininko pareigose dirbs Robertas Javtokas?

– Kol kas, viskas yra tik gandų lygyje. Kuomet bus oficialu, tuomet bus galima ir komentuoti.

– Galima tikėtis, jog kitą sezoną klube daugiau šansų gaus pasireikšti jauni žaidėjai?

– Minčių, kad bandysime prie komandos prijungti kažką iš jaunų žaidėjų yra. Labai džiugu, jog egzistuoja dviguba licencija leidžianti jauniesiems krepšininkams sportuoti pas mus, o žaisti Nacionalinėje krepšinio lygoje. Žaidėjų daug, tačiau jaunimas, kaip ir kiekvienais metais, gaus savo šansą.

– Ar turite būdų, kaip išlaikyti „Žalgirio“ arenos lankomumą naująjį sezoną?

– Kiekvienas klubo skyrius ir jų padaliniai žino savo tikslus ir dėliojasi priemones, kaip tuos tikslus pasiekti. Susidėliosime biudžetus ir išleisime pinigus tinkamai, kad sirgalių emocijos būtų pačios geriausios, kad rungtynes arenoje stebėti būtų įdomiau, nei per televiziją. Ruošiamės, planuojame, stengiamės, kad naująjį sezoną namų arenoje būtų dar geriau nei ankstesnįjį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.