EUROLYGA 2023

Renaldas Seibutis rinktinėje nežais – įvardijo priežastis

Penktadienio rytą paskelbtas sutrumpintas Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės sąrašas neapsiėjo be staigmenų. Jame nebuvo ne tik pastaruoju metu nemažai dėmesio susilaukusio Gedimino Oreliko, tačiau ir trijų žalgiriečių – Pauliaus Jankūno, Antano Kavaliausko ir Renaldo Seibučio.

Renaldas Seibutis<br>G.Šiupario nuotr.
Renaldas Seibutis<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tomas Zmitrevičius

Jun 16, 2017, 6:37 PM, atnaujinta Jun 16, 2017, 7:50 PM

Nuo 2010-ųjų metų nacionalinės komandos garbę gynęs R.Seibutis, komandos stratego Dainiaus Adomaičio sprendimu nustebintas nebuvo. Anot jo, su treneriu kalbėta buvo nemažai, o pasirinkimas yra geras ir atitinkantis realybę.

„Viskas buvo aišku ir kaip treneris minėjo, būtent ir įvyko bendru sutarimu, kadangi apie tai nemažai kalbėjomės. Negaliu prieštarauti trenerio pasirinkimams ir vizijoms, palaikau visus sprendimus ir jokio pykčio šiuo atveju negali būti“, – naujienų portalui lrytas.lt teigė jis. 

Krepšininkas pripažino, jog paties sportinė forma šiuo metu nėra itin gera, o konkuruoti su puikiai pasiruošusiais jaunesniais kolegomis būtų nesąžininga.

„Visuomet palaikysiu rinktinę, kad ir kas joje bežaistų. Kaip pats treneris yra minėjęs – čia turi žaisti tik geriausi. Jeigu rinktinėje yra jaunų žaidėjų, kurie gali pasirodyti geriau – naturalu. Būtų neteisinga bandyti užimti kieno nors iš jų vietą. Kad galėtum konkuruoti su tokiais žaidėjais turi būti puikios formos bei gerai pasiruošęs fiziškai. Trenerio sprendimas yra racionalus ir tai išeis į naudą abiems pusėms. Pats suprantu, kad sezonas nebuvo labai geras, tačiau jeigu dar kada nors turėsiu galimybę ir būsiu reikalingas – visuomet stengsiuosi padėti“, – atviravo gynėjas.

Kaip teigia R.Seibutis, iš šios situacijos jis stegsis pasiimti kuo daugiau teigiamų dalykų.

„Stengsimės kuo geriau pasiruošti naujam sezonui bei susitvarkyti įsisenėjusias problemas. Gaila, visuomet norisi būti geriausios formos ir atstovauti savo šaliai čempionate, bet situacija yra tokia, kokia yra. Iš viso to turiu pasiimti tik teigiamus dalykus. Gyvenimas juda į priekį, stengsimės ir dirbsime“, – motyvacijos nestokojo 31-erių metų krepšininkas. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.