EUROLYGA 2023

Lietuvos krepšininkų sezonas užsienyje – vienas prasčiausių per šį dešimtmetį

Tokio prasto sezono užsienio klubuose žaidžiantiems Lietuvos krepšininkams nebuvo labai seniai. Šiais metais nė vienas lietuvis netapo nacionaliniu čempionu krepšinio madas diktuojančiose Europos šalių lygose.

 J.Mačiuliui nepavyko iškovoti Ispanijos lygos aukso.<br> G.Šiupario nuotr.
 J.Mačiuliui nepavyko iškovoti Ispanijos lygos aukso.<br> G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 17, 2017, 9:27 AM

Per atkrintamąsias varžybas nesėkmes patyrė net tos lietuvių komandos, kurios tapo reguliariojo sezono nugalėtojomis ir buvo vadinamos atkrintamųjų varžybų favoritėmis.

Penktadienį paskutinis tarp lietuvių sezoną baigęs Madrido „Real“ puolėjas Jonas Mačiulis nurijo karčią nesėkmės piliulę Ispanijos lygos finale, o dar anksčiau varžovai atostogauti išsiuntė Milano „Emporio Armani“ gynėją Mantą Kalnietį, kurio komanda pralaimėjo Italijos lygos pusfinalyje.

Pernai šiedu krepšininkai žaidė tose pačiose komandose ir tapo Ispanijos bei Italijos čempionais.

J.Mačiulis apskritai buvo tapęs pergalių simboliu. Jis skirtingose šalyse aukso apdovanojimus iškovojo net penkis sezonus iš eilės. 2012 metais Lietuvos rinktinės puolėjas pergale džiaugėsi su Sienos „Montepaschi“ (Italija), 2013 ir 2014 metais – su Atėnų „Panathinaikos“ (Graikija), 2015 ir 2016 metais – su „Real“.

Šį dešimtmetį ir kiti lietuviai ne kartą tapo stipriausių Europos nacionalinių lygų čempionais.

Ispanijos auksą iškovojo Martynas Pocius (2013 m. su „Real“), Italijos – Rimantas Kaukėnas ir Kšištofas Lavrinovičius (2011 ir 2012 m. su „Montepaschi“), Turkijos – Šarūnas Jasikevičius, Darjušas Lavrinovičius (2011 m. su „Fenerbahce“) ir Linas Kleiza (2014 m. su „Fenerbahce“), Graikijos – Martynas Gecevičius (2012 m. su Pirėjo „Olympiakos“), Rusijos – Ramūnas Šiškauskas (2011 ir 2012 m. su Maskvos CSKA) ir D.Lavrinovičius (2012 m. su CSKA).

Praėjusio dešimtmečio čempionų sąrašas taip pat ilgas, o jame mirga ne vien Š.Jasikevičiaus, R.Šiškausko, R.Kaukėno pavardės. Tačiau šį sezoną stipriausiose Europos lygose rungtyniavę Lietuvos krepšinio legionieriai neturi kuo pasigirti 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.