EUROLYGA 2023

Paaiškėjo visos Europos moterų krepšinio čempionato ketvirtfinalio poros

Ketvirtadienį ketvirtfinalyje Latvija žais su Ispanija, Slovakija – su Prancūzija, Italija – su Belgija ir Graikija – su Turkija. 

 Europos moterų čempionatas įsibėgėjo.<br> fiba.com nuotr.
 Europos moterų čempionatas įsibėgėjo.<br> fiba.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-06-20 23:59

Ketvirtadienį ketvirtfinalyje Latvija žais su Ispanija, Slovakija – su Prancūzija, Italija – su Belgija ir Graikija – su Turkija. 

„Didžiuojuosi savo komanda. Merginos žaidė ne tik agresyviai ir pasiaukojamai, bet ir labai protingai. Mūsų lyderės visą laiką žaidė gerai, bet prieš aštuntfinalį sugebėjome padrąsinti Kristiną Vitolą ir Ievą Krastiną, kurios šiandien sužaidė geriausias rungtynes“, - po pergalės prieš Europos čempiones kalbėjo Latvijos rinktinės treneris Martinis Zibartas. 

Jo treniruojama komanda antradienį serbes į nokdauną pasiuntė jau rungtynių pradžioje. Laikrodžiui skaičiuojant vos 8-ąją min. latvės pirmavo 22:8, o jų puolėja Anete Šteinberga buvo įmetusi 11 taškų – daugiau nei visa varžovių komanda.
Tiesa, Europos čempionės nenuleido rankų. Antrojoje mačo pusėje serbės netgi buvo persvėrusios rezultatą, bet kiekvieną jų pakilimą latvės atvėsindavo taikliais tolimais šūviais. Labiausiai pasižymėjo buvusi Vilniaus „Kibirkšties“ žaidėja I.Krastina, pataikiusi ypač svarbius tritaškius ir pelniusi 13 taškų. 

Latvėms net nereikėjo Elinos Babkinos pagalbos. Ši gynėja po dviejų turų buvo rezultatyviausia turnyro žaidėja, bet per trečiąsias rungtynes patyrė nedidelę traumą ir antradienį žaidė vos 1,5 min. 

Šiame turnyre rimtą problemą turėjo ir Serbijos rinktinė. Dar prieš kelias dienas nebuvo aišku, ar galės rungtyniauti traumos neišsigydžiusi Sonja Petrovič (ji buvo išrinkta į praėjusio Europos čempionato geriausių krepšininkių penketą). Kai vidurio puolėja visgi pateko į dvyliktuką, bet praleido pirmąsias rungtynes, spėliota, kad treneris Stevanas Karadžičius ją atsivežė tik norėdamas pagąsdinti varžoves. Vis dėlto per kitas rungtynes S.Petrovič žengė į aikštę ir buvo viena pavojingiausių Serbijos rinktinės žaidėjų.  

Ko gero labiausiai Europos čempionėms šiais metais trūko charizmatiškosios trenerės Marinos Maljkovič. Legendinio Božidaro Maljkovičiaus dukra pati tapo legenda, kai nuvedė savo šalies komandą į Europos krepšinio viršūnę ir ant Rio de Žaneiro žaidynių garbės pakylos (pernai serbės iškovojo olimpinius bronzos medalius), bet šių metų pradžioje netikėtai atsistatydino „dėl emocinio ir fizinio nuovargio“. 

Tuo metu, kai 35-erių M.Maljkovič pavargo nuo Serbijos rinktinės trenerės darbo, 38-erių graikė Evanthia Maltsi ir 37-erių slovakė Zuzana Žirkova vis dar turi jėgų žaisti Europos pirmenybėse. 
Antradienį E.Maltsi draskė Rusijos ekipos gynybą, o Z.Žirkova varė į neviltį Ukrainos komandą. Z.Žirkova įmetė net 31 tašką ir pasiekė šio čempionato rekordą. 

Slovakės, kaip ir latvės, labai greitai įgijo dviženklę persvarą (9-ąją min. – 22:11), bet trečiajame kėlinyje leido varžovėms persverti rezultatą (54:56) ir paskutiniajame ketvirtyje turėjo viską pradėti iš naujo. Būtent tada Z.Žirkovos tritaškis vėl prikėlė Slovakijos komandą ir ji iškovojo kelialapį į ketvirtfinalį. 
Graikės tiesiog sudraskė Rusijos rinktinę trečiojo kėlinio antroje pusėje. 25-ąją min. rezultatas buvo lygus 34:34, bet tada E.Maltsi dvitaškiu pradėjo spurtą 14:0, po kurio varžovės atsitokėjo tik ketvirtojo kėlinio viduryje. Rusės sumažino atsilikimą nuo 17 taškų (38:55) iki 3 taškų (56:59), bet joms laiko neužteko.

Atkakliausiai aštuntfinalyje vyko Italijos ir Vengrijos krepšininkių dvikova, kurioje skirtumas nė karto nebuvo dviženklis (abi komandos daugiausiai pirmavo 8 taškais). Antrajame kėlinyje į priekį buvo pabėgusios italės, trečiajame – vengrės, bet įtampa labiausiai įkaito paskutinę minutę.

Likus 68 sek. vengrė Krisztina Raksanyi pataikė tik vieną baudos metimą ir sumažino atsilikimą 48:49, bet daugiau nė viena komanda nepelnė taškų. Geriausią progą pasižymėti turėjo italė Giorgia Sottana, kuri likus 13 sek. nepataikė nė vienos iš dviejų baudų. Po to vengrės rengė paskutinę ataką, bet jų natūralizuota amerikietė Courtney Vandersloot prarado kamuolį. 


Latvija – Serbija 75:70. K.Vitola 19, A.Šteinberga 18, 11 atk.kam./T.Radočaj 14. 
Italija – Vengrija 49:48. C.Zandalasini 17/T.Krivačevič 15. 
Graikija – Rusija 62:58. S.Kaltsidou 24, E.Maltsi 15/M.Vadejeva 18, 21 atk.kam.
Slovakija – Ukraina 82:68. Z.Žirkova 31, B.Balintova 17/A.Jagupova 24. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.