EUROLYGA 2023

Italijoje – Venecijos klubo triumfas po 74 metų pertraukos

Venecijos „Umana“ klubas po 74 metų pertraukos tapo Italijos krepšinio čempionu. Karštoje finalo serijoje „Umana“ nugalėjo Trento „Dolomiti Energia“ komandą 4:2.

G.Šiupario nuotr.
G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 21, 2017, 8:35 AM

Antradienį Venecijos krepšininkai išvykoje laimėjo šeštąsias serijos rungtynes 81:78.

Venecijos klubas dukart buvo Italijos čempionas dar Antrojo pasaulinio karo metais (1942 ir 1943 m.), o po karo išgyveno daugybę pakilimų ir nuopolių. Venecijos komanda kartą pateko į R.Koračo taurės finalą (1981 m.), bet ne sykį buvo iškritusi į žemesnes Italijos lygas (ir ne tik į antrąją) ir, iki šių metų, nė karto nežaidė „Serie A“ finale. 

Pastarąjį sykį Venecijos ekipa į stipriausiąją Italijos lygą grįžo 2011 metais. Nuo tada „Umana“ vis brovėsi į viršų, o užpernai ir pernai pateko į atkrintamųjų varžybų pusfinalį. 

Šiais metais „Umana“ reguliariajame sezone užėmė antrąją vietą, todėl, iškritus Milano „Emporio Armani“, visuose atkrintamųjų varžybų etapuose turėjo aikštės pranašumą. Tačiau jo net nereikėjo: ir ketvirtfinalyje, ir pusfinalyje, ir finale „Umana“ paskutiniąsias pergales šventė varžovų arenose.


Su Venecijos ekipa auksu džiaugėsi keletas garsių žaidėjų: 36-erių Italijos krepšinio veteranas Tomasas Ressas (iki šio sezono septyniskart tapęs šalies čempionu su Bolonijos „Virtus“ ir Sienos „Montepaschi“), Gruzijos rinktinei ir keliems Eurolygos klubams atstovavęs amerikietis MarQuezas Haynesas, Graikijos rinktinės žaidėjas Mike‘as Bramos, Kanados rinktinės žaidėjas Melvinas Ejimas, Urugvajaus rinktinės žaidėjas Estebanas Batista. 


„Umana“ krepšininkams vadovavo Walteris De Raffaele, kuris tik pernai buvo paskirtas vyriausiuoju treneriu, o iki tol net penkis sezonus dirbo trenerio padėjėju. 

Antradienį W.De Raffaele auklėtinių iškovota pergalė sutrukdė sirgaliams pasimėgauti maksimalia įmanoma septynerių rungtynių finalo serija. Įdomu, kad šį sezoną finale iki keturių pergalių buvo žaidžiama 13 šalių. Net 10 šalių (tarp jų Lietuvoje, Turkijoje, Lenkijoje, Latvijoje, Estijoje) serijos baigėsi 4:0 arba 4:1. Rezultatas 4:2 buvo užfiksuotas tik Italijoje, Suomijoje ir Šveicarijoje, o septynerių finalo rungtynių nereikėjo niekur.

Italijos lyga. Finalo šeštosios rungtynės (iki 4 pergalių). Trento „Dolomiti Energia“ – Venecijos „Umana“ 78:81 (D.Suttonas 23, D.Hogue‘as 16/M.Ejimas 15, A.Filloy ir M.Haynesas po 14; serija 2:4). 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.