EUROLYGA 2023

Dainiaus Adomaičio likimas „Neptūne“ priklausys ir nuo FIBA Čempionų lygos verdikto

 Debiutiniame FIBA Čempionų lygos sezone žaidęs Klaipėdos „Neptūnas“ dar praėjusią savaitę paskelbė, kad tame pačiame turnyre rungtyniaus antrus metus iš eilės, tačiau prie lygos skelbiamų komandų sąrašo uostamiesčio komandos vardo vis dar nebuvo matyti.  Itin svarbiu klausimu ekipai išlieka ir klubo stratego Dainiaus Adomaičio likimas, nes nėra aišku, ar jis liks prie komandos vairo artėjantį sezoną.

Dainiaus Adomaičio likimas vis dar nėra aiškus<br>G.Bitvinsko nuotr.
Dainiaus Adomaičio likimas vis dar nėra aiškus<br>G.Bitvinsko nuotr.
"Neptūnas" sprendimą dėl Dainiaus Adomaičio žada priimti jau artimiausiomis dienomis<br>G.Šiupario nuotr.
"Neptūnas" sprendimą dėl Dainiaus Adomaičio žada priimti jau artimiausiomis dienomis<br>G.Šiupario nuotr.
Dainius Adomaitis<br>T.Bauro nuotr.
Dainius Adomaitis<br>T.Bauro nuotr.
 Dainius Adomaitis<br>T.Bauro nuotr.
 Dainius Adomaitis<br>T.Bauro nuotr.
Dainius Adomaitis<br>G.Šiupario nuotr.
Dainius Adomaitis<br>G.Šiupario nuotr.
Dainius Adomaitis<br>T.Bauro nuotr.
Dainius Adomaitis<br>T.Bauro nuotr.
Dainius Adomaitis<br>T.Bauro nuotr.
Dainius Adomaitis<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Jun 27, 2017, 1:52 PM, atnaujinta Jun 27, 2017, 8:33 PM

Trečiadienį numatytas antrąkart rengiamos Čempionų lygos valdybos posėdis, kuriame bus patvirtintas galutinis komandų sąrašas - planuojama, kad iš viso varžybose kovos 32 klubai, suskirstyti į keturias grupes po 8 komandas.

Tiesiogiai į FIBA rengiamą turnyrą kelialapius gaus 24 komandos, o 8 paaiškės po papildomos atrankos.  Būtent trečiadienį ir bus aiškus Lietuvos komandos likimas - kurioje pusėje atsidurs klaipėdiečiai: ramiai varžybų laukiančių ekipų grupėje arba besirengiančiųjų atrankai.  Neatmetama, kad Lietuvos klubui apskritai nebus suteiktas kvietimas į Čempionų lygą ir jis kovos žemesniame FIBA Iššūkio taurės turnyre.

Nuo Čempionų lygos organizatorių sprendimo iš dalies priklausys ir dabartinio Lietuvos krepšinio rinktinės trenerio bei klaipėdiečių komandos vedlio D.Adomaičio ateitis.

Anot klubo direktoriaus Algimanto Erciaus, visi reikiami dokumentai FIBA pateikti, o apie dalyvavimą turnyre klubas paskelbė remdamasis turimais savo šaltiniais.

„Sąrašai, kuriuos galėjome matyti iki šiol, nebuvo tikslūs, kadangi juose nebuvo ne tik Lietuvos, tačiau ir kai kurių kitų šalių komandų. Iš turimų šaltinių žinome, kad Lietuvai yra skirtos dvi garantuotos vietos ir pagal tai orientuojamės. Esame pateikę visus reikiamus dokumentus, išreiškę pageidavimą dalyvauti šiose varžybose ir dabar laukiame oficialaus patvirtinimo“, – teigė „Neptūno“ direktorius.

Ar Dainius Adomaitis liks „Neptūno“ komandos trenerio poste, A.Ercius patvirtinti negalėjo, tačiau patikino, kad klubas sprendimą dėl stratego ateities priims jau artimiausiu metu. Būtent tuomet, kai bus aiškios kitos, klubui svarbios detalės.

„Dėl komandos trenerio turėtume apsispręsti per artimiausią savaitę, kai bus galutinai aišku ir tai, kokiuose turnyruose artėjantį sezoną žaisime“, – teigė uostamiesčio komandos vadovas.

Be Klaipėdos „Neptūno“ FIBA čempionų lygoje antrus metus iš eilės planuoja dalyvauti ir Utenos „Juventus“ komanda, kuriai preliminari vieta atsirado po to, kai Panevėžio „Lietkabelis“ užėmė antrąją vietą Lietuvos krepšinio lygoje. 

Tačiau dar praėjusią savaitę FIBA Čempionų lygos organizatoriai neoficiliai atskleidė paskutines tris komandas, kurios tiesiogiai pateko į kito sezono turnyrą. Jomis tapo trys Turkijos ekipos: vicečempionė Stambulo „Besiktas“, Bandirmos „Banvit“ ir Izmiro „Pinar Karsiyaka“.

Jos neva prisijungė prie dar 21 komandos, kurios buvo skelbiamos anksčiau: varžybose santykius jau tikrai turėtų aiškintis Ispanijos, Prancūzijos, Italijos, Graikijos, Baltarusijos, Čekijos, Danijos, Lenkijos, Rumunijos, Kipro ir Turkijos klubai.

Visos kvietimus į Čempionų lygą gavusios komandos: „Monaco“, Šalono „Elan“, Nantero „Nanterre 92“, Strasbūro SIG, Tenerifės „Iberostar“, Mursijos UCAM, Madrido „Estudiantes“, Badalonos „Joventut“, Venecijos „Umana Reyer“, Avelino „Sidigas“, Sasario „Dinamo“, Atėnų AEK, Salonikų „Aris“, Salonikų PAOK, Minsko „Čmoki“, Nymburko ČEZ, Arhuso „Bakken Bears“, Groningeno „Donar“, Zeliona Guros „Stelmet“, Klužo–Napokos „U-Banca Transilvania“ bei Nikosijos „Keravnos“. Dar aštuonios turnyro dalyvės paaiškės atrankos varžybų metu. 

Reguliarusis Čempionų lygos sezonas startuos spalio 10 dieną, o finalinis lygos ketvertas bus surengtas gegužės 6–8 d.

Trofėjų į viršų kelsiančiam klubui atiteks milijono eurų vertės čekis (dvigubai daugiau nei praėjusį sezoną).

 Reguliariojo sezono burtai Ženevoje (Šveicarija) bus traukiami liepos 11 d.

 

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Rusija pradėjo sausumos puolimą Charkive